הקליניקה לסיוע לשופטי ביהמ"ש המחוזי בת"א

דרכי התקשרות:

ד"ר ג'ודי ברודר – judy@broder.co.il

עו"ד נירה טנדלר – Nira.tendler@ono.ac.il

בקליניקה זו יקבלו הסטודנטים אפשרות להיות שותפים לעשיית הצדק במערכת המשפט, ללמוד על מאחורי הקלעים של קבלת ההחלטות השיפוטיות וניסוח פסקי הדין. השתתפות בקליניקה לסיוע לשופטי בית המשפט המחוזי בתל אביב, אפשרית לסטודנטים מצטיינים בלבד, בעלי ממוצע ציונים במשפטים של 85 ומעלה.

כל סטודנט ישובץ כ"סטודנט עוזר" לאחד משופטי בית המשפט המחוזי בתל אביב. היקפו ואופיו של התפקיד ישתנה בהתאם לשופט אליו ישובץ הסטודנט וינוע מעבודה בעלת אופי אדמיניסטרטיבי –  ניהול יומנו של השופט, תיוק וסידור התיקים לקראת הדיון ועד לעבודה משפטית פרופר- איתור חומרים משפטיים הרלוונטיים לתיק, איתור פסקי ודין וסיכומם, וכתיבת טיוטת פסק דין.

לא ניתן לדעת מראש למי מבין השופטים ישובץ כל סטודנט ומכאן שעד למנוי האישי ולמפגש עם השופט אין לדעת את אופי העבודה שמצפה לכל סטודנט.

דרישות הקבלה:

• הקליניקה מיועדת לסטודנטים מצטיינים  בעלי ממוצע ציונים של 85 ומעלה.
  • תלמידי השנים ב+ג אשר להם יתרת לימודים של לפחות שלושה סמסטרים.
  • שליטה בשפה האנגלית, בעיקר הכתובה.
  • שליטה מלאה בחיפוש במאגרי מידע (התלמידים יעברו הכשרה מיוחדת בחיפוש חומרים משפטיים).
  • כושר ביטוי בכתב ובע"פ ברמה גבוהה מאוד.
  • העדר רישום פלילי
  • בדיקה ביטחונית – האישור הביטחוני מותנה במילוי טופס וחתימה על הסכם סודיות.

תהליך המיון כולל מספר סבבים:

1. ראיון עם אסנת גורן האחראית האדמיניסטרטיבית על קליניקה זו.

2. ניסוח חוו"ד בהיקף של כשני עמודים אחד בנוגע לפסק דין או סוגיה משפטית אשר הותירו  בכם רושם במהלך לימודיכם.

3. הדרכה מעשית וראיון עם ד"ר'ג'ודי ברודר, ראש מרכז אונו למשפט חברתי קליני.

4. ראיון עם אחד מבכירי שופטי ביהמ"ש המחוזי.

הקליניקה כוללת

• הוראה פרונטאלית בסמסטר א – הקליניקה כוללת הוראה פרקטית פרונטאלית במשך 12- 14 מפגשים בסמסטר א, הסטודנטים יצוותו להוראה הקלינית באחת הקליניקות המפורטות, על פי בחירתם, בהתאם לתחום המשפטי בו עליהם להתמחות: קליניקת אור במשפט, קליניקת צדק חברתי, הקליניקה לסיוע לחוסים ולבני משפחותיהם וקליניקת הוצאה לפועל.
  • עבודה מעשית במהלך השנה – במקביל להוראה הפרונטאלית ובמסגרת החלק המעשי של הקליניקה, ישובץ כל אחד מן התלמידים כסטודנט עוזר אישי לשופט מסוים. שאז במשך שנה על התלמיד להיות זמין לשופט בהתאם לדרישות המוקדמות של השופט אליו הוא שובץ,  מינימום של 8 שעות שבועיות – עם ציפייה ליותר.
  • היקף הקליניקה: שנה קלנדרית (אוקטובר-ספטמבר)

מחמת חשש לניגוד עניינים, לא ניתן לעבוד במקביל במשרד עורכי דין, פרטי או ציבורי.

על המעוניינים לשלוח קורות חיים וגיליון ציוניום לגב' שרי רוזנבוים בכתובת המייל: sari_ro@ono.ac.il

דרכי התקשרות

עו"ד נירה טנדלר, מנהלת הקליניקה.

דוא"ל: nira.tendler@ono.ac.il.

טלפון: 03-5311726.