שלוש סיבות טובות ללמוד אצלנו

סטודנטים בשיעור באולם ספורט
התנסות מעשית באגודות ספורט, מתנ"סים, מסגרות ספורט לחינוך מיוחד, רשויות מקומיות ועוד
קבוצת כדורסל
הכשרה נוספת לבחירה- מדריכ/ת חדר כושר, מדריכ/ת פילאטיס, מדריכ/ת תנועה לגיל הרך, המאפשרת לעבוד בתחום כבר במהלך הלימודים
בוגר התואר אנדי רם
תעודת ‘מנהל מחלקת ספורט ברשויות מקומיות’, מעניקה כלים לניהול ספורט ברמה ארצית ברמות שונות במחלקות הספורט המוניציפליות (הכרחית למכרזים ועוד). ייחודי לקריה האקדמית אונו, המוסד האקדמי הראשון והיחיד אשר מלמד ומשלב את לימודי תעודה זו כחלק מתכנית הלימודים.

תכנית הלימודים

ההרשמה לאוקטובר 2024 בעיצומה!

למי זה מתאים?

אם ספורט הוא חלק בלתי נפרד מאורח החיים שלך, ויש לך רצון לשלב את האהבה לתחום עם מקצוע לחיים – תואר ראשון בחינוך עם התמחות בספורט הוא המסלול עבורך.

תעשיית הספורט מתפתחת בקצב מהיר, וכתוצאה מכך גדל הצורך באנשי מקצוע בתעשייה, שהם בעלי ידע אקדמי עדכני, מיומנויות נדרשות וניסיון.

תואר ראשון בחינוך וחברה עם התמחות בספורט מעניק לסטודנטים ולסטודנטיות הכשרה מקיפה, המאפשרת להם לפתח אופק תעסוקתי בתפקידי אימון, חינוך וניהול בעולם הספורט.

בוגרי ובוגרות התואר משתלבים בתפקידי מפתח במחלקות ספורט וחינוך ברשויות המקומיות, באגודות ספורט, במסגרות החינוך הבלתי פורמליות ובקהילה.

תוכנית הלימודים לתואר ראשון בחינוך וחברה עם התמחות בספורט כוללת לימודים עיוניים, המועברים בידי מרצים העוסקים בתחום ומביאים עמם ידע וכלים עדכניים מהשטח.

התוכנית כוללת גם התנסות מעשית מלווה בהדרכה, המתקיימת באגודות ספורט, מתנ”סים, מסגרות ספורט לחינוך המיוחד, רשויות מקומיות ועוד.

מסיימי ההתמחות מקבלים תעודה נוספת המציינת את ההתמחות בנוסף לתעודת התואר.

לצד זאת, זוכים הסטודנטים והסטודנטיות להכשרות נוספות במהלך התואר:

תעודה ‘מנהל מחלקת ספורט רשויות מקומיות’!

תעודה זו, מעניקה כלים לניהול ספורט ברמה ארצית ברמות שונות במחלקות הספורט המוניציפליות (הכרחית למכרזים ועוד).

והכשרה נוספת לבחירה- מדריכ/ת חדר כושר, מדריכ/ת פילאטיס או מדריכ/ת תנועה לגיל הרך, המאפשרת לעבוד בתחום כבר במהלך הלימודים.

בין נושאי הלימוד

• ניהול ומנהיגות בספורט
  • יזמות בספורט
  • שיווק ספורט
  • גלובליזציה וספורט
  • אורח חיים בריא
  • ספורט ותקשורת
  • פסיכולוגיית ספורט
  • פסיכולוגיה התפתחותית
  • הנחיית קבוצות
  • משפט ואתיקה

אפשרויות לקריירה בתחום

מהן המיומנויות שארכוש במהלך הלימודים?

• ייזום וניהול מיזמים בתחום הספורט
  • ניהול קבוצות ספורט עממיות ותחרותיות
  • שיווק תוכניות ספורט
  • אימון גופני אישי וקבוצתי
  • בניית תוכניות אימון
  • ניהול חוגי ספורט לילדים במגוון מסגרות
  • ייזום וניהול אירועי ספורט

באילו תפקידים אפשר להשתלב?

• מנהל/ת מתנ”סים וחדרי כושר
  • מאמנ/ת או מנהל/ת קבוצות ספורט
  • משווק/ת מוצרי ספורט
  • מנהל/ת מחלקת ספורט ברשויות מקומיות ובאגודות ספורט
  • תפקידים בתחום הספורט במסגרות חינוך בלתי פורמליות
  • מאמנ/ת אישי/ת
  • רכז/ת ספורט בפנימיות ומועדוני נוער

גם אני סטודנט באונו
דן גלזר
דן גלזר שחקן כדורגל במכבי ת"א ונבחרת ישראל
הקריה האקדמית אונו תומכת בי ובהרבה כדורגלנים וספורטאים אחרים בלימודים, כספורטאים שנמצאים שעות רבות במגרשים ובאימונים, עם לו"ז שמשתנה משבוע לשבוע זה לא פשוט בכלל, אבל למזלנו יש את אונו שתומכים בנו ועוזרים לנו בכל, בכדי שנשיג את הציונים הגבוהים ביותר ויחד עם זאת נמשיך להתאמן ולשחק. אני מודה שחששתי להתחיל ללמוד לתואר ראשון שיגזול לי זמן רב מהכדורגל אבל שמחתי לגלות שאפשר לשלב את השניים ובהצלחה. אני ממליץ לכולם ללמוד פה.
אני מאמינה
עדי ביכמן
עדי ביכמן מנהלת תחום הספורט
תעשיית הספורט ועולם הספורט גדלים בכל רובדיהם בקצב מסחרר, בהתמחויות הספורט המוצעות בתארים השונים, אנחנו מכשירים את הסטודנטים להיות אנשי הספורט החדשניים והעכשוויים ביותר בתחום, חינוך, ניהול, יזמות, מקצועיות וטיפול. הסטודנטים והבוגרים שלנו הופכים להיות אנשי מפתח בתעשייה המתפתחת, אני גאה שתכניות הספורט שלנו בניהולי הן ייחודיות וראשוניות בארץ וסוף סוף מיישרות קו עם תכניות אקדמיות בעולם.

חשוב שתדעו

ציפי אובזילר
קפטנית נבחרת נשים בטניס
ציפי אובזילר
"ההחלטה ללכת דווקא לאונו היתה אחת הטובות שעשיתי. חווית לימודים עוטפת, נעימה עם צוות מדהים שעונה לכל בקשה ופנייה."
ליאור חוג׳ה
מנהל בהפועל קטמון
ליאור חוג׳ה
"זה שאני מתכוון לחזור לתואר שני אומר הכל. מרצים מעולים, סטודנטים איכותיים וקורסים שלימדו אותי לחשוב כמו מנהל, עם חזון אמיתי לשנות את פני הספורט."
אנדי רם
לשעבר אלוף ווימבלדון, מנהל נבחרות ישראל בטניס
בוגר התואר אנדי רם
"כל האנשים באונו הם גם מקצועיים וגם נעימים, מהמרצים המעולים והסטודנטים ועד הצוות הניהולי שעוזר בכל שאלה ובעיה. חווית לימודים מאד מיוחדת ומאד נעימה."

מה נדרש כדי להתקבל

קבלה ישירה בעמידה באחד מהתנאים הבאים:

• ממוצע בגרות בציון של 87 ומעלה, או פסיכומטרי 550 ובגרות מלאה.
  • תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר.
  • 24 נ”ז מהאוניברסיטה הפתוחה (*לא כולל הכרה בלימודים קודמים)
  • תעודת הנדסאי/ת

קבלה משוקללת:

• מעבר ראיון קבלה וממוצע בגרות 80-84 או פסיכומטרי 520 ובגרות מלאה.
  • מעל גיל 30: מעבר ראיון קבלה ובגרות מלאה.
  • בעלי רקע לימודי קודם: מעבר ראיון קבלה.

קבלה לתואר ראשון בחינוך וחברה מתבססת על שקלול כל הנתונים שהוגשו על ידי הנרשם.ת ללימודים:

• ממוצע ציוני תעודת בגרות מלאה (חובה) / תעודת הנדסאי / תואר אקדמי קודם / 24 נקודות זכות מהאוניברסיטה הפתוחה.
  • קורות חיים ופעילות חברתית והתנדבותית
  • ראיון אישי (במידת הצורך)

תכנית אפיק מעבר לאקדמיה – לבעלי בגרות מלאה שאינם עומדים בתנאי הממוצע (מעבר מקבץ קורסים אקדמיים לפני תחילת הלימודים).

למועמדים שאינם עומדים בדרישות הקבלה – תינתן אפשרות למכינה קדם אקדמית. לפרטים על המכינה ותנאיה יש לתאם פגישת ייעוץ.

דברים נוספים שכדאי לדעת

• התוכנית כוללת שני ימי לימוד בשבוע, ומאפשרת לשלב עבודה ולימודים.
  • סגל המרצים בתוכנית עובדים בתפקידי מפתח  בעולם הספורט, ומביאים עמם ידע וכלים עדכניים מהשטח.
  • בוגרי התוכנית משתלבים במגוון תפקידים מרתקים בתחומי אימון, חינוך, חברה וניהול ספורט.
  • קיימת אפשרות להמשיך למסלול ישיר לתואר שני במנהל עסקים בהתמחות בניהול ספורט.
  • הלימודים בתוכנית מהווים כר פורה לנטוורקינג עם מרצים וסטודנטים העוסקים בתחום.

ספורטאי ובוגרי תואר ראשון בחינוך וחברה משתפים