שלוש סיבות טובות ללמוד אצלנו

מרצים משוחחים
ההתמחות באקטואריה וניהול סיכונים בקריה האקדמית אונו נבנתה לאחר התייעצות מקצועית עם אגודת האקטוארים בישראל, שהיא הגוף המקצועי המאגד אקטוארים מוסמכים וכאלה הנמצאים בתהליכי למידה והכשרה בישראל.
סטודנטים עם כובע של טקס סיום תואר
עם סיום התואר והשלמת כל קורסי החובה באקטואריה, זכאי הבוגר לקבלת תואר אנליסט אקטוארי הניתן בישראל. בהמשך, עם השלמת בחינות נוספות, לתואר אקטואר בינלאומי בהסמכה של האגודה האקטוארית הבריטית.
מרצים וסטודנטים משוחחים
זוהי התוכנית היחידה המוכוונת למקצוע האקטואריה, תוך התמקדות בפן היישומי־מקצועי של התחום.

תכנית הלימודים

ההרשמה למסלול נובמבר 2024 בעיצומה!
הלימודים יחלו בתאריך ה־3.11.2024

ההתמחות באקטואריה וניהול סיכונים נבנתה לאחר התייעצות מקצועית עם אגודת האקטוארים בישראל, שהיא הגוף המקצועי המאגד אקטוארים מוסמכים וכאלה הנמצאים בתהליכי למידה והכשרה בישראל. לאגודה הסכם הכרה הדדי עם אגודת האקטוארים הבריטית.

הבחירה בשילוב ההתמחות באקטואריה וניהול סיכונים במסגרת לימודי התואר השני במנהל העסקים היא טבעית לאור הסינרגיה הגבוהה בין הנושאים הנדרשים ללימודי אקטואריה חלק ניכר מקורסי הליבה במנהל עסקים: כלכלה, חשבונאות מימון, ניהול פיננסי, סטטיסטיקה, מתמטיקה וניהול סיכונים, הינם חלק נדרש והכרחי בלימודי האקטואריה, והם נלמדים בהתמחות באקטואריה ברמה גבוהה ביותר.

בוגרי ההתמחות באקטואריה מקבלים הכנה מקיפה לשלב הראשון מבין שני שלבי ההסמכה הבינ”ל באקטואריה הן ברמה הבינלאומית והן על־פי מגמת אימוץ רגולציה זו בישראל. ההכשרה מאפשרת לבוגרי ההתמחות להשתלב בתפקידי מפתח ברמות ניהוליות גבוהות בתחומי ניהול הסיכונים והאנליזה.

התוכנית מעניקה:

1. זכאות לתואר שני במנהל עסקים־MBA ובנוסף תעודת התמחות באקטואריה וניהול סיכונים.
  2. בוגר התוכנית שסיים בהצלחה את כל בחינות מקצועות הליבה באקטואריה, שניתנות כחלק מהתואר ובהתאם לתוכנית הלימודים הבריטית, ובנוסף צבר שלוש שנות ניסיון תעסוקתי בתחום רלוונטי – זכאי להכרה כאנליסט אקטואר על ידי האגודה הישראלית לאקטואריה.
  3. בחינות הליבה יוכרו לצורך המשך בחינות הניתנות על ידי האגודה הבריטית לאקטואריה, לשם קבלת תואר אקטואר בינ”ל – AIA (Associate of the Institute of Actuaries) ואקטואר בין־לאומי בכיר – FAIA (Fellow of the Associate of the Institute of Actuaries).

בין קורסי הלימוד

• מימון וניהול פיננסי לאקטוארים (CB1)
  • כלכלה לאקטוארים (CB2)
  • תיאוריה סטטיסטית לאקטוארים (CS1A)
  • יישומי תוכנה בתיאוריה סטטיסטית לאקטוארים (CS1B)
  • מתמטיקה לאקטוארים (CM1A)
  • יישומי אקסל מתמטיים באקטואריה ((CM1B
  • מודלים של ניהול סיכונים לאקטואריה (CS2A)
  • מודלים סטוכסטיים באקטואריה (CM2A)
  • יישומי אקסל למודלים סטוכסטיים (CMB2)
  • אקטואריה מעשית (CP1)
  • סדנת מעשית באקטואריה
  • ניהול משא ומתן עסקי
  • אסטרטגיה עסקית
  • יזמות וחדשנות עסקית
  • דיני עבודה ואתיקה למנהלים

להורדת חוברת המידע עבור שנת תשפ”ה 2025-2024, תואר שני .M.B.A הכוללת הרחבה עבור קורסי הליבה – לחצו כאן

להורדת עלון ההתמחות, עבור שנת תשפ”ה 2025-2024, עם רשימת הקורסים המלאה של ההתמחות (לא כולל קורסי הליבה) –  לחצו כאן

אני מאמין
ד
ד"ר עדו קאליר ראש ההתמחות
לימודי אקטואריה, זה באמת לכל החיים. מגוון העיסוקים והתפקידים בארץ ובחו"ל כל כך יוצאי דופן שאין אף אקטואר שהשתעמם מהמקצוע - הוא פשוט עבר תחום. תוכנית ההכשרה הבינ"ל יוצרת מצב שגם ההתפתחות האישית לא מסתיימת בסוף התואר. אפילו בעלי תואר "אקטואר בינ"ל מומחה" ממשיכים ללמוד ולזכות בדיפלומות נוספות.

חשוב שתדעו

כל קורס וסדנא שנלמדים לפי התוכנית הבריטית הבינלאומית, נבנו ואושרו בהתאם לסטנדרט הקפדני של האגודה הבריטית לאקטואריה.

ימי לימוד ומיקום

ההרשמה למסלול נובמבר 2024 בעיצומה! הלימודים יחלו בתאריך ה־3.11.2024

מה נדרש כדי להתקבל

1. בוגרי תואר ראשון מתחומי: כלכלה, מנהל עסקים ומדעים מדוייקים – יתקבלו עם ממוצע 75, וזאת בצמוד להצגת גיליון ציונים הכולל: סטטיסטיקה א’ + ב’ ומתמטיקה א’ + ב’ (או קורסים המקבילים לקורסים אלו).
  2. בוגרי תואר ראשון בהנדסה יתקבלו עם ממוצע 70.
  3. מועמדים שאינם עומדים בתנאים הללו, אך בעלי עניין רב בתכנית, יכולים להגיש בקשה לוועדת חריגים.

רוצה לדעת עוד?