שלוש סיבות טובות ללמוד אצלנו

נשים מציירות
המוסד האקדמי המתמחה בתחום הטיפול באמנויות עם מיטב המרצים בתחום באווירת לימודים אישית, מטפחת ונעימה.
ידיים על רקע לבן
שילוב תכנים אקדמיים מרתקים עם הכשרה מעשית מובנית, הופך את הלימודים לתהליך של צמיחה אישית בדרך אל קריירה של נתינה והגשמה.
נשים על במה
תהליך הכשרה מעשית מובנה בליווי מנחה המכשירות את הסטודנטים לעולם התעסוקה.

דברים נוספים שכדאי לדעת

טיפול בתנועה ומחול .M.A (בית הספר לחברה ואמנויות – קמפוס צומת סביון) – למידע נוסף לחצו כאן | להרשמה Online לחצו כאן
טיפול בתנועה ומחול עושה שימוש פסיכו-תרפויטי בתנועה ומתרכז בגוף כאמצעי מרכזי להבעה, ליצירת קשר ושינוי. התנועה הינה שפה ראשונית המהווה בסיס לכינון העצמי לתקשורת ויחס עם הזולת. בטיפול בתנועה בוחנים את דפוסי התנועה של המטופל המשקפים את אישיותו, מתוך הנחה שמצבים נפשיים באים לידי ביטוי בגוף ובתנועה ומצבים גופניים באים לידי ביטוי ברמה הנפשית והרגשי. זכרונות חיינו נחקקים בגוף ומשפיעים על התנהלותנו במגוון רבדים. הטיפול בתנועה ומחול, מאפשר גישה גם להיבטים מודחקים או שאינם מילוליים, בתוך מרחב חווייתי בטוח. מטרת הטיפול היא לחזק את כוחות העצמי וליצור חיבורים מחודשים בין חוויות רגשיות וגופניות-תנועתיות שיסייעו בהתמודדות עם מצבי חיים שונים.

טיפול בפסיכודרמה .M.A (בית הספר לחברה ואמנויות – קמפוס צומת סביון) – למידע נוסף לחצו כאן | להרשמה Online לחצו כאן
הפסיכודרמה הינה שיטה טיפולית המבוססת על הנפש בפעולה. פסיכו – נפש | דרמה – פעולה, במקום ‘לדבר’ על הדברים, ‘עושים’ את הדברים. באמצעות סצנות המוצגות על הבמה ב”כאן ועכשיו”, בדרכים מילוליות ולא מילוליות, ניתן לחוות רגשות מודחקים, לשחזר מצבים לא פתורים, דרמות פנימיות, פנטזיות, חלומות, אופציות להתמודדות, בחינת קשרים משמעותיים ועוד. הפסיכודרמה מביאה את המשתתפים למעורבות רבה המסייעת להם לפרק חלק מהגנותיהם הלא יעילות ולגלות קונפליקטים וקשיים מעכבים, במטרה למצוא דרכים חלופיות לפעולה שיובילו לשינוי ולשיפור הערך העצמי ואיכות הקשרים.

טיפול באמנות חזותית .M.A (בית הספר לחברה ואמנויות – קמפוס צומת סביון) – למידע נוסף לחצו כאן | להרשמה Online לחצו כאן
טיפול באמצעות אמנות חזותית מבוסס על הכוח המרפא של האמנות ותהליכי היצירה. תחום טיפולי זה, מיישם שימוש בכלים אמנותיים: ציור, רישום, פיסול, וטכניקות מעורבות בשילוב עם כלים פסיכולוגיים, בכדי להתגבר על מחסומים רגשיים, לאבחן ולטפל בקשיים ובמשברים.
שפת האמנות החזותית כוללת טכניקות עבודה מילוליות ושאינן מילוליות, מתייחסת לתכנים מודעים ולא מודעים ומהווה מנוף והשראה להתחדשות והתחזקות.
הלימודים כוללים עבודה מעשית בטיפול באמנות חזותית במוסדות קליניים/חינוכיים תחת פיקוח והדרכה באוירת לימודים מטפחת ונעימה.

טיפול במוסיקה.M.A (קמפוס צומת סביון) – למידע נוסף לחצו כאן | להרשמה Online לחצו כאן
התכנית מכשירה אנשי מקצוע בטיפול במוסיקה במערכות הבריאות, כגון: בתי חולים כלליים, בתי חולים פסיכיאטריים, שיקום ומרפאות.
התכנית מקיימת שיתופי פעולה עם בתי הספר לילדים ונערים במרכז הרפואי הדסה עין כרם והמרכז לבריאות הנפש אברבנאל.
התכנית פועלת כחלק מבית הספר לחברה ואמנויות ומקבלת את המעטפת המוסיקלית המקצועית שמציע בית הספר למוסיקה של הקריה האקדמית אונו.

התכניות מורכבות מ-5 צירים:
1. נושאים תיאורטיים פסיכולוגיים.
2. נושאים תיאורטיים משותפים לתחום הטיפול באמצעות אמנויות.
3. סדנאות המבססות את התאוריות היחודיות בתחומים.
4. תרגילים המאפשרים לסטודנטים התנסות, עיבוד ויישום התכנים.
5. עבודה מעשית בטיפול בתנועה ומחול/ פסיכודרמה/ מוסיקה/ אמנות חזותית במוסדות קליניים/חינוכיים תחת פיקוח והדרכה.

לצפייה ברשימת המרצים לחצו כאן

בוגרי תואר שני בטיפול באמנות חזותית משתפים