שלוש סיבות טובות ללמוד אצלנו

ללמוד עם המומחים בתחומם ובעלי תפקידים מובילים בישראל ובעולם.
הלימודים מאפשרים להמשיך בחיי משפחה ועבודה במשרה מלאה. הלימודים היברידיים, ערב אחד בשבוע וסמסטר ג' בזום.
מוסמכי התכנית יהיו זכאים לתעודת מוסמך .LL.M ובנוסף לתעודת אחראי פרטיות בארגון.

תכנית הלימודים

למה ללמוד את ההתמחות?

“העידן הדיגיטלי הפך בימינו להיות חלק בלתי נפרד המוביל את חיי המסחר, הכלכלה והמשפט.
במציאות בה מערכות אוטונומיות של בינה מלאכותית חודרות לתחומי המסחר, הרפואה, האומנות, התחבורה והלוחמה, המסחר והתקשורת מתנהלים תוך שימוש באינטרנט ובפלטפורמות בלוקצ’יין, חוזים חכמים ומטבעות דיגיטליים מחליפים בחיי המסחר כלים מסחריים -משפטיים מסורתיים – עולות שאלות משפטיות לגבי המוכנות של עולם המשפט ושל סטודנטים למשפטים להתמודד עם סוגיות מסחריות ומשפטיות בכלים שנוצרו בטרם הפכו חידושים אלו לדומיננטיים.

ההתמחות נועדה להקנות ידע לגבי השפעת המהפכה הטכנולוגית על עולם המשפט, תוך התמקדות על משפט מסחרי וחדשנות, והקניית כלים משפטיים להתמודד עם האתגרים החדשים, לצד העמקה מחקרית ועידוד חשיבה יצירתית ביקורתית.” – פרופ’ שלומית יניסקי רביד, ראשת ההתמחות

התואר מכין את הבוגרים להשתלב ולהוביל את תחום ההיי טק, העומד בראש טבלת המשכורות של עו”ד, ומעמיק תחומי המשפט המסחרי. התואר רלוונטי בין היתר לתחומי העסק: חוזים, נזיקין, חברות, עבודה ועוד, תוך הכנת עו”ד לעידן האינטרנטי, לעבודה כעו”ד המלווה את תעשיית ההיי טק.

 

מה תלמדו במסגרת ההתמחות?

חלק מרשימת הקורסים שיילמדו במסגרת לימודי תואר שני במשפטים, זאת בנוסף לקורסים ולסמינרים שקיימים בתכנית הלימודים:
דיני פרטיות בעידן הדיגיטלי, התמודדות המשפט הבינלאומי עם סוגיות של חדשנות , NFT – בלוקצ’יין, חוזים חכמים, מטבעות דיגיטליים, ליווי חברות הזנק (סטרט-אפ), אתגרי קנין רוחני בעידן האינטרנט והרשתות החברתיות ,נכסים קריפטוגרפיים ורגולציה, פשעי סייבר ועוד.
לרשימת הקורסים המלאה – לחצו כאן

 

לומדים עם המרצים הטובים ביותר

בראש ההתמחות תעמוד פרופ’ שלומית יניסקי-רביד, פרופסור חבר, ראשת התכנית לתואר שני במסלול המחקרי ויו”ר (משותף) של הוועדה ללימודים מתקדמים בפקולטה למשפטים.
פרופ’ שלומית יניסקי -רביד היא המייסדת והמנהלת האקדמית של מכון שלום למחקר השוואתי, ומרכז אליהו למשפט וטכנולוגיה, בקריה האקדמית אונו, עמיתת מחקר באוניברסיטת YALE וראש מרכז בלוקצ’יין ובינה מלאכותית CLIP באוניברסיטת פורדהאם.
מחקריה האחרונים של פרופ’ שלומית יניסקי-רביד עוסקים באתגרים של העידן הדיגיטלי תוך התמקדות במערכות בינה מלאכותית (AI), פלטפורמות בלוקצ’יין, מרחב הסייבר, פרטיות ותחרות, מנקודות מבט אתיות ותיאורטיות ותוך בחינת היבטים השוואתיים ובינלאומיים. היא עובדת בשיתוף פעולה עם מוסדות בינ”ל, ביניהם, ארגון הקניין הרוחני העולמי WIPO, מרכז אוקספורד לדיני תחרות ומדיניות,ו- NYU והוגדרה על ידי ארגון זכויות יוצרים בארה”ב כמובילת התחום של זכות יוצרים ובינה מלאכותית.

ד”ר אלעד פינקלשטיין דיקן הפקולטה למשפטים. מומחה לדיני חוזים ויישוב סכסוכים, היבטים משפטיים של בלוקצ’יין וחוזים חכמים.

ד”ר מילי פרי היא יו”ר מרכז הבלוקצ’יין בלשכה לטכנולוגיות מידע ודירקטורית בקהילת הפינטק הישראלית. היא משמשת כחברה בקבוצות המומחים ובוועדות המייעצות בפורום הכלכלי העולמי WEF , באיגוד הבלוקצ’יין האירופאי EBA , באיגוד האפליקציות הבלוקצ’יין באירופה INATBA , ובארגון התקנים הבינלאומי ISO בנושאי מדיניות בלוקצ’יין.

ד”ר גתית גור גרשגורן היא מרצה בכירה בקריה בפקולטה למנהל עסקים בקריה האקדמית אונו ומכהנת כיו”ר הוועדה להסדרת הנפקת מטבעות קריפטוגרפיים לציבור. לשעבר כיהנה בתפקיד הכלכלנית הראשית של הרשות לניירות ערך.

ד”ר ליטל הלמן מתמחה בתחומים של קניין רוחני ומשפט וטכנולוגיה. בין תחומי המחקר שלה ניתן למנות דיני פרטיות ברשתות חברתיות, מימון של יזמות בעולם ההייטק, פטנטים ובלוקצ’יין, זכויות יוצרים וטכנולוגיות חדשות ורגולציה של טכנולוגיה.

הרב פרופ’ רון קליינמן מתמחה בתחומים של לשון הרע וחופש הביטוי, בעידן הדיגיטלי, באינטרנט וברשתות חברתיות, דיני נזיקין ומשפט עברי. מחקריו עוסקים בתחומים אלו ובממשק שבין שלושתם. יו”ר ישראלי של האיגוד הבינלאומי למשפט עברי (The Jewish Law Association).

ד”ר הדס תמם סגנית דיקן, הפקולטה למינהל עסקים, הקריה האקדמית אונו, ראש המכון לניהול סיכוני סייבר, מעורבת בניהול משברי סייבר בישראל ובחו”ל.

ד”ר יונתן שימן מתמחה בתחום דיני תאגידים תוך התמקדות בחברות טכנולוגיות, בעל ניסיון פרקטי עשיר, כעו”ד במשרד גורניצקי ושות’ בליווי חברות הזנק. משמש כיועץ משפטי לריסטארט גלובל.

 

כל השיעורים מוקלטים בווידאו ומועלים לאתר התכנית.

מיומנויות ואופציות קריירה שיהיו לך בסיום התואר

מיומנויות:

  • יכולת ללוות חברות סטרט-אפ מהקמתם, כתיבת הסכמים ולווי משפטי.
  • יכולת מבוססת ידע לבדוק פרטיות בהתנהלות חברה, מקומות עבודה, עסקאות ופרסומים.
  • יכולת ללוות עסקאות מסחריות כולל שיווק באינטרנט וברשתות חברתיות.
  • יכולת לייעץ לגבי האסור והמותר בעסקאות מסחריות.
  • יכולת מתקדמת לעסוק בסיכוני סייבר וקניין רוחני.
  • ידע בהשקעות מקומיות ובינלאומיות, כולל עסקאות עם משקיעים.
  • הכרות עם הרגולציה המסחרית בתחום הפיננסי.

 

אופציות:

  • להרוויח יותר כעו”ד (עו”ד בתחום ההיי טק בעלי משכורות גבוהות).
  • לחדור לתחום היוקרתי של ההיי טק בו נדרשים עו”ד.
  • להצטרף למשרד עו”ד מסחרי או מחלקה משרדית במשרד עו”ד כמובילים בחדשנות.
  • להצטרף למחלקות משפטיות של חברות.
  • לעבוד במשרד מוביל בתחום ההיי טק והקניין הרוחני.
אני מאמין
פרופ' שלומית יניסקי רביד ראש החוג
בעידן בו אנו חיים, חובה על כל עו״ד מסחרי לרכוש ידע וכלים משפטיים כדי להתמודד עם אתגרי החדשנות ולהוביל את תחום המשפט במקום להישאר מאחור. במציאות בה חוזים הופכים לחכמים, קנייה ורכישה של שירותים ומוצרים מתרחשת באינטרנט וברשתות החברתיות, והתשלום נעשה במטבעות דיגיטליים, עולות שאלות של אחריות משפטית, בעלות ואיום על זכות הפרטיות וזכויות אחרות . האם אתם.ן מוכנים לעיצוב מחדש של שאלות משפטיות במשפט מסחרי? האם תרצו להשתלב כמשפטנים בתחום ההיי-טק היוקרתי? לשמור על רלוונטיות מקצועית ולהבין יותר? אם כן - הגעתם למקום הנכון.

חשוב שתדעו

אין צורך בידע מוקדם בטכנולוגיה.
הבוגרים.ות יקבלו בנוסף לתעודת מוסמך תעודת אחראי פרטיות בארגון ולתת ייעוץ בתחום חשוב זה.
לימודים היברידיים וסמסטר ג' בזום.
שילוב מסלול תיזה בכפוף לתנאים.
הזדמנות ללמוד עם מומחים מובילים בתחום בישראל.
יציאה לסמינרים בינ"ל במוסדות המובילים בעולם, למתאימים.

ימי לימוד ומיקום

מה נדרש כדי להתקבל

תואר ראשון במשפטים .LL.B ממוסד אקדמי מוכר בממוצע 80 לפחות.