בית הספר הארצי לשיקום, שילוב והחלמה בבריאות הנפש

ראש בית הספר: ד"ר נעמי הדס לידור

בית הספר הארצי לשיקום, שילוב והחלמה בבריאות הנפש, הוקם בשנת 2011 בשיתוף פעולה עם האגף לבריאות הנפש, משרד הבריאות והקריה האקדמית אונו. בבסיסו עומדת האמונה ביכולתם של בני אדם בעלי מגבלות פסיכיאטריות להחלים, להשתלב בקהילה ולחיות חיים משמעותיים. הלמידה התמידית והמתמשכת, העדכון והידע הם הבסיס של העשייה השיקומית. בית הספר מקיים מעקב על תוכניות ההכשרה השונות המתקיימות בו ונותן הערכות ומשובים על התוכניות. בבית הספר ספרייה פעילה בנושאי הקורסים וההכשרות.

מטרת בית הספר הארצי לשיקום

מטרת בית הספר לשיקום היא לקדם את ערכי השיקום וההחלמה, לפתח תהליכי הכשרה ולמידה של ידע, ערכים ומיומנויות בתחום השיקום בבריאות הנפש וליישם התערבויות מקדמות החלמה.

למי מיועדת תוכנית הלימודים?

בית הספר מקיים קורסים והכשרות עבור אנשי שיקום העוסקים בתחום בריאות הנפש למען קידום האיכות המקצועית שלהם. כמו כן מגוון רחב של בעלי עניין, אקדמיות וגופים תומכי שיקום והחלמה מקיימים עם בית הספר שיתופי פעולה שיורחבו בשנים הקרובות. במסגרת שיתופי פעולה אלו התקיימו קורסים בשיתוף פעולה עם ג'וינט ישראל לעובדי הקרן למפעלי שיקום במשרד הרווחה, לעובדים מקצועיים בתחומי הדיור הנתמך, למרפאות בעיסוק בשירותי בריאות כללית והיד נטויה לשיתופי פעולה נוספים בתחומי ההכשרה לשיקום קהילתי.

היכן מתקיימים הלימודים?

הלימודים וההכשרות מתקיימים בשלושה אזורים בארץ: בקריה האקדמית אונו, בשלוחה הצפונית בחיפה ובשלוחה הדרומית בבאר שבע.

Rehabilitation-school-newsletter-2016-2017-1

ידיעון בית הספר הארצי לשיקום
שילוב והחלמה בבריאות הנפש להורדה

קורסי בית הספר הארצי לשיקום

הקורסים מלווים אקדמית באופן צמוד ע"י ד"ר נעמי הדס לידור, מנהלת בית הספר הארצי לשיקום שילוב והחלמה בבריאות הנפש.

• קורסים מבוססי תפקיד
    הקורסים מיועדים לבעלי תפקידים שונים במערך השיקום בבריאות הנפש בארץ כגון: הכשרה בסיסית למנהלי יחידות שיקום. הכשרה לעובדים מקצועיים – מתאמי תכניות שיקום, הכשרה למדריכי שיקום, קורס הדרכה למדריכים (סופרוויזיון) במערך השיקומי ועוד.
  • קורסים להכשרה, הדרכה והטמעה של התערבויות שיקומיות מקדמות החלמה בבריאות הנפש המיועדים לאנשי שיקום מקצועיים וסמך מקצועיים
    קורסים כגון: קורס להכשרה, הדרכה והטמעה של התערבות להפחתת הסטיגמה העצמית (NECT), הפעלה והטמעת תוכנית ניהול מחלה והחלמה (IMR) כהתערבות מבוססת ראיות בשיקום בבריאות הנפש, התערבות קוגניטיבית דינמית (DCI) ועוד.
  • קורסי הכשרה לנותני שירות בעלי ידע מנסיון (קורס צנ"ש לשעבר)
    קורסים המכשירים אנשים המתמודדים עם מגבלה פסיכיאטרית, לעבודה כאנשי שיקום בתפקיד מתמודדים נותני שירות במערך השיקום בבריאות הנפש, כעמיתים מומחים, כנותני שירות בעלי ידע מנסיון ובתפקידים חדשניים נוספים.
  • קורסים להכשרת הורים, בני משפחה ומטפלים
    קורס קשת, לתקשורת בדרך קוגניטיבית- דינאמית, המלמד את בני המשפחה תקשורת יעילה בתוך המשפחה ומחוצה לה מול מערכות הבריאות, הרווחה והמדינה. הקורס מלווה בלמידה תיאורטית ויישומה על ידי ניתוח אירועי חיים של הלומדים בקורס.
  • סדנאות קצרות טווח בנושאים שונים
    במהלך שנת הלימודים מתקיימות סדנאות ממוקדות בנושאים הרלוונטיים לעבודת השיקום. לדוג': סדנא בנושא חברות זוגיות ומיניות, סדנא בנושא עבודה עם תחלואה כפולה ועוד.
  • קורסים ייעודיים
    ביה"ס מפתח קורסים מותאמים לארגונים ומוסדות המעוניינים בכך במטרה להעמיק את תפיסת ההחלמה ולשפר את שירותי הטיפול והשיקום הניתנים לאוכלוסית המתמודדים עם מוגבלויות שונות.

ד"ר נעמי לידור על הרפורמה בבריאות הנפש והשפעותיה בתכנית "עושים סדר" (החל מדקה 22:40)