קליניקות-משפטיות

מרכז אונו למשפט חברתי קליני

ראש מרכז אונו למשפט חברתי קליני: ד"ר ג'ודי ברודר

המשפט ככלי מוביל לשינוי פני החברה הישראלית

"מרכז אונו למשפט חברתי קליני" הינו ממערכי הקליניקה הגדולים בישראל. המרכז משלב בין החזון החברתי של הקריה האקדמית אונו המבקש לשנות את פני החברה בישראל לבין היותה מוסד אקדמי חינוכי, זאת, על ידי הקנייתם של כלים משפטיים מעשיים בצד הוראה משפטית תיאורטית.

במרכז אונו מוענק סיוע משפטי בתחומים שונים לפונים שידם אינה משגת לשכור שירותיו של עורך דין על מנת לאפשר לכל אזרח לממש את זכויותיו במלואן. כמו כן מעניק המרכז הקליני סיוע משפטי לעובדי ותלמידי "הקריה האקדמית אונו", מתוך תפיסה הוליסטית של הקריה האקדמית כבית שני לכלל עובדיה ותלמידיה.

מטרת מערך הקליניקות העשיר של הקריה האקדמית אונו היא לפתח ,בקרב דור המשפטנים לעתיד, רגישות לתופעות של חוסר צדק ולהגביר את מעורבותם בחברה באמצעות החוויה והכלים המשפטיים אותם רכשו כאשר העניקו סיוע משפטי.

המערך הקליני מעניק חינוך משפטי – חברתי. חינוכם של עורכי הדין לעתיד להיות משפטנים המשתמשים בידע, במעמד ובמשאבים שמעניק להם המקצוע, על מנת לחולל שינוי חברתי אמיתי, ובכלל זה באמצעות מתן עזרה וסיוע לקהילה בה אנו חיים.

הסטודנטים המשתתפים בקליניקות השונות זוכים ליטול חלק בעשייה משפטית ומפוקחת. התוצאה היא סביבת עבודה המעודדת חתירה למצוינות מקצועית לצד התבוננות ביקורתית בטבע העיסוק המשפטי. בעבודתם מקבלים הסטודנטים אפשרות ייחודית ללמוד כיצד מתנהל תיק מתחילתו ועד סופו וצוברים ניסיון מעשי לצד הלימודים התיאורטיים.

"הקליניקות המשפטיות" במרכז הקליני מנוהלות על ידי צוות מקצועי ומסור, אשר שם לעצמו למטרה להביא לשינוי פני החברה בישראל. השירות המשפטי בקליניקות ניתן על ידי עורכי דין המומחים בתחומם ולצידם סטודנטים המלווים את תהליך מתן הסיוע המשפטי.

לצפייה בקוד האתי של הקליניקות

רישום לקליניקות החיצוניות