הקריה האקדמית אונו מזמינה לערב עיון בנושא:

היצירה ומשמעותה – על פרשנות במוסיקה ובמשפט

שיחה מרתקת בין ד”ר אלעד פינקלשטיין, דיקן הפקולטה למשפטים בקריה האקדמית אונו לבין מאסטרו ירון גוטפריד, מנהל בית הספר למוסיקה בקריה האקדמית אונו – על הדומה והשונה בפרשנות במוסיקה ובמשפט.

המוסיקה והמשפט הם שני תחומים אשר מאפיינים חברות ותרבויות שונות. על אף ההבדלים שקיימים בין התחומים, הן במוסיקה והן במשפט ישנם טקסטים מנוונים בעלי לוניקה ותכלית, אשר נדרש להעניק להם משמעות באמצעות ביצוע והתנהגות. עיון בנישות פרשניות בשני התחומים חושף כיצד לעיתים מתמודדים מוסיקאים ומשפטנים עם שאלות דומות. ההשוואה שבין התחומים מסייעת להבין את נדרי המחלוקות והאפשרויות השונות שקיימות בפרשנותם של טקסטים. הדיון יעסוק בשאלות המצויות בליבת הפרשנות ובכלל זה:

• האם נדרשת נאמנות לכוונת המחבר בעת פרשנות היצירה, או שמא רשאי הפרשן להעניק משמעות ליצירה מתוכה, ללא מחויבות לכוונת המחבר?
  • מה בין הרובד הגלוי בטקסט לבין משמעויות העומק החבויות ביצירה?
  • מהן מגבלות הטקסט ומהו גבול היצירתיות הפרשנית?
  • כיצד משפיעים ממד הזמן או שינוי נסיבות על מלאכת הפרשנות? ועוד.

המפגש ילווה בקטעי נגינה:- פסנתר: מאסטרו ירון גוטפריד קונטרבס: ד”ר אלעד פינקלשטיין

יום שלישי, 24.1.2023 בשעה 19.00

הקריה האקדמית אונו, בית הספר למוסיקה, אולם דגנית

הכניסה ללא תשלום, אך מותנית ברישום מוקדם.

להרשמה לחצו כאן