שלוש סיבות טובות ללמוד אצלנו

גם תואר במדעי ההתנהגות וגם תעודה מקצועית המאפשרת השתלבות בעבודה במגוון תחומי טיפול וייעוץ עם אוכלוסיות מגוונות.
הסטודנטים ירכשו כלים להנחיית מפגשי בישול פרטניים וקבוצתיים. בוגרי התכנית ילמדו להפעיל במסגרות חינוכיות ושיקומיות מגוון פעילויות בישול, המקדמות כישורי חיים וכישורים חברתיים ומסייעות בוויסות רגשי בקרב ילדים מתבגרים ובוגרים בעלי צרכים מיוחדים.
הלימודים כוללים פרקטיקום והדרכה.

תכנית הלימודים

למטבח – ולמלאכת הבישול על מאפייניה התרבותיים – שמור בעשור האחרון מקום של כבוד בפיצוח הקשר הרב תרבותי והרב דורי בחברה הישראלית. המטבח משמש כגורם ממגנט המסייע בצמצום פערים ולא בכדי מהווה הבישול גשר לליבם של ילדים, בני נוער ומבוגרים המתמודדים עם מגוון אתגרים וקשיים.

לאורך שנות הלימודים יתנסו הסטודנטים בחומרים שונים ובתהליכים טיפוליים במטבח. זאת, במקביל ללימודי תיאוריות מרכזיות המבססות את מקומו של המזון בתשתית הנפש, במערכות היחסים, בחוויה הסנסו-מוטורית, בתזונה ועוד. הלימודים כוללים פרקטיקום והדרכה.

תכנית הלימודים לתואר ראשון במדעי ההתנהגות בקריה האקדמית אונו נבנתה מתוך ההבנה של הקשר המיוחד בין מדעי ההתנהגות ובין האמנויות – ותוך בחינת יחסי הגומלין בינן לבין התנהגות הפרט, החברה והתרבות. התכנית עוסקת בהתנהגות האדם, כפי שהיא באה לידי ביטוי בשלושה מישורים מקבילים: הפרט (פסיכולוגיה), החברה (סוציולוגיה) והתרבות (אנתרופולוגיה).
התכנית משלבת קורסים עיוניים ומעשיים העוסקים בהתנהגות האנושית, ממד המקבל ביטוי באמנויות גם כאשר המופע היומיומי שלו אינו בעל אופי מילולי.

 

בין נושאי הלימוד:

  • אנתרופולוגיה והחברה הישראלית
  • אתיקה בטיפול נפשי
  • בואו בואו לשולחן – המטבח כמרחב רב תרבותי של שיח ושינוי
  • היבטים סנסו-מוטוריים בבישול ואכילה
  • מבוא לתזונה א’ – הגיל הרך וילדות
  • תיאוריה וטכניקות התערבות בבישול
  • היבטים קוגנטיביים של בישול ואכילה
  • הגוף במרחב הטיפולי בישולי
  • מבוא לתזונה ב’ – מתבגרים ומבוגרים
  • כן משחקים באוכל – כלים לפיתוח יצירתיות באמצעות בישול ועוד.

 

לומדים עם המרצים הטובים ביותר:

  • ראש התכנית: ד”ר דפנה ליבר
  • ראש תעודה מקצועית: ד”ר אילת ברק נחום
  • ד”ר הילה העליון
  • ד”ר תמי יגורי
  • ד״ר צילה זן בר
  • יעל שגיא מטקלף
  • רוי גולדברג
  • שלי טליסמן
  • ד”ר רחל הלל אברהם
  • ד”ר נצן אלמוג
  • ד”ר רויטל איתן
ד"ר אילת נחום ברק
המטבח מהווה מרחב של שיחה ושינוי, בוגרי התוכנית שלנו ידעו להוביל אותו. בתוכנית לימודים ייחודית, בקבוצות קטנות ואינטימיות יחוו הסטודנטים את המטבח כמרחב טיפולי וירכשו כלים להוביל תהליכים רגשיים וחברתיים באמצעות בישול. מטבחים טיפוליים וחינוכיים פרושים במגוון מסגרות ברחבי הארץ:פנימיות, הוסטלים, מרכזי יום ועוד ויספקו מסגרת תעסוקתית ואפשרויות התפתחות לבוגרי התוכנית.

חשוב שתדעו

המטבח הוא המקום הכי נגיש לעבודה על קשר, על מוטיבציה, על ויסות ותקשורת. והמטבח הטיפולי מהווה מרחב של שיחה, עבודה ושל שינוי.

ימי לימוד ומיקום

מה נדרש כדי להתקבל

קבלה ישירה:
א. בגרות מלאה ממוצע 90 ומעלה – קבלה ישירה או 24 נ”ז מהאוניברסיטה הפתוחה (*לא כולל הכרה בלימודים קודמים) או תעודת הנדסאי/ת
ב. כחלק מהליך הקבלה ללימודים, יבוצע ראיון מקדים עם ראש המיקוד

קבלה משוקללת:
א. מעבר ראיון קבלה וממוצע בגרות 90-85 או פסיכומטרי 550 ובגרות מלאה.

ב. מעל גיל 30: מעבר ראיון קבלה ובגרות מלאה.
ג. בעלי רקע לימודי קודם: מעבר ראיון קבלה.

 

תכנית אפיק מעבר לאקדמיה  לבעלי בגרות מלאה שאינם עומדים בתנאי הממוצע (מעבר מקבץ קורסים אקדמיים לפני תחילת הלימודים).

למועמדים שאינם עומדים בדרישות הקבלה – תינתן אפשרות למכינה קדם אקדמית. לפרטים על המכינה ותנאיה יש לתאם פגישת ייעוץ.

רוצה לדעת עוד?