בית הספר לנדל”ן הגדול ביותר בישראל ממסד את מקצועות ניהול הנדל”ן ומעניק לסטודנטים את כל הכלים הנדרשים להשתלב ולהוביל את התחום הכי מרתק וחם היום . במאה העשרים ואחת, ראוי להתייחס למקצוע הנדל”ן ככל מקצוע אחר שכן מדובר בתחום הדורש ידע ומומחיות.
התואר הראשון שלנו במנהל עסקים עם התמחות בנדל”ן, מעניק לסטודנטים מבט פנורמי מלא על תחום הנדל”ן הישראלי. אנו סבורים שבעלי המקצוע צריכים להכיר ולהתמצא בכל שרשרת היצור של הנדל”ן הישראלי, וזאת לצד העמקה מקצועית בתחום הספציפי שבו הם עוסקים. במסגרת התואר נחשפים הסטודנטים לתחומי הפיננסים, הניהול, התכנון, השיווק וההיבטים המשפטיים המלווים כל עסקה נדל”נית.
במסגרת התואר מקבלים הסטודנטים שלוש תעודות המעידות על ההכשרות:
תעודת התמחות בנדל"ן ותשתיות
יעוץ משכנתאות
יזמות נדל”ן
במסגרת לימודי ההתמחות יכולים הסטודנטים לבחור באחד מתוך שלושה מיקודים מקצועיים שונים: שמאות מקרקעין, ניהול נכסים או יזמות ושיווק נדל”ן.
שמאות מקרקעין
התוכנית כוללת לימודי הסמכה למקצוע השמאות, הכוללים 13 בחינות פנימיות המתקיימות במסגרת הלימודים. לימודי הנדל"ן והשמאות הם שני מוצרים המשלימים זה את זה. לא רק שמאות מקרקעין, אלא הבנה מיטבית של עולם המקרקעין על היבטיו השונים.
התוכנית כוללת גם קורס הכנה למבחן המועצה בסיום התואר. רכז מיוחד מלווה את הסטודנטים כבר בשלבים מוקדמים תוך הכנתם לבחינות החיצוניות.
תוכנית הפרקטיקום המתקיימת במהלך השנה השנייה והשלישית ללימודים, מאפשרת לסטודנטים מצטיינים להשתלב במשרדי שמאים מובילים כחלק מדרישות התואר, תוך חיבור בין האקדמיה והפרקטיקה, ובמטרה לסייע להם לאתר מקום התמחות מתאים עם סיום התואר.
עם סיום התואר, יתקיים סמסטר השלמה לתלמידי מיקוד השמאות (סמסטר ב' בשנה השלישית). סמסטר זה יכלול את כל התכנים הנדרשים ללימודי השמאות שטרם נלמדו בתואר. כמו כן סמסטר זה יכלול גם קורס הכנה לבחינה החיצונית, מבוא לתורת השמאות.
ניהול נכסים
מסלול זה הנעשה במשותף עם משרדי הממשלה, מבקש להכשיר את הסטודנטים בתחום ניהול הנכסים, בהם נכסי ממשלה ודיור ציבורי. במסגרת זו לומדים הסטודנטים את כל ההיבטים המשלימים של ניהול נכסים, בהם ניהול חוזים ודיירים, ביטוח, היבטים פיננסיים ותכנוניים ותחזוקת מבנים.
כמעט כל פעילות עסקית במשק מלווה באחזקת נדל"ן מסחרי בהיקפים נרחבים. כך למשל כל רשת קמעונאית, מביגוד ועד מזון, מחזיקה במספר רב של סניפים, נכסי נדל"ן המצויים באזורים שונים ומחייבים טיפול שוטף. גם ברשויות המקומיות יש אגף נכסים המנהל את כלל נכסי הרשות שבתחומה.
תפקיד מנהלי נכסים מבוקש מאוד במשק והוא מהווה מפתח רב עוצמה לכניסה אל עולם התעשייה בתחום ניהול הנדל"ן. מנהל הנכסים דואג לטיפול השוטף בכל נכסי החברה, ובכלל זאת חידוש החוזים, איתור נכסים נדרשים, השבחתם, ומכירת נכסים שאין בהם צורך, ניהול ההיבטים העסקיים, המשפטיים והתכנוניים הנוגעים לנכס. גם תחום הדיור להשכרה לטווח ארוך הצומח במהירות, מחייב הכשרתם של מנהלי נכסים שיוכלו לנהל את תיקי הנכסים של הגופים המוסדיים.
לצד ניהול הנכסים, המיקוד עוסק אף בהכשרה מעשית לניהול מבנים. מגדלי המגורים והמשרדים שצומחים בישראל בעשורים האחרונים, דורשים ניהול מקצועי, הנעשה בדרך כלל באמצעות חברות ניהול שהחליפו את "ועד הבית" המסורתי. מיקוד זה, יכשיר אתכם לנהל את מכלול ההיבטים הכספיים, הנדל"ניים והמשפטיים הנוגעים למבנה.
מיקוד זה מיועד למבקשים להשתלב בשוק העסקי, בתפקידי מנהלי נכסים ו/או מבנים. בוגרי המסלול יוכלו להשתלב כעצמאיים או כשכירים בתחום ניהול הנכסים והמבנים, בין אם מדובר בחברות קטנות המחזיקות במספר מצומצם של נכסים, ועד לחברות ענק במשק (כגון בנקים, קופות חולים, קניונים וכו'), הכוללות אגף נכסים גדול המחזיק בנכסים בשווי של מיליארדי ₪.
יזמות ושיווק נדל"ן
מיקוד זה מיועד למבקשים לעסוק בתחום היזמות ושיווק הנדל"ן.
צמצום מלאי הקרקעות הפנויות במדינה בכלל ובאזורי הביקוש בפרט, לצד התיישנות רבים מן המבנים בישראל, מובילים לכך שהגגות של היום הופכים לקרקעות של מחר. בכל רחבי הארץ צצים פרויקטים של התחדשות עירונית הכוללים שינוי או הריסת המבנה הקיים ותוספת בינוי. תחום זה דורש ידע והבנה ספציפיים, המתייחסים לייזום פרויקט בסביבה מבונה.
מיקוד זה כולל ידע נרחב בתחום היזמות של התחדשות עירונית. מלבד קורס התחדשות עירונית בסיסי אותו לומדים כלל תלמידי התואר, ילמדו תלמידי מיקוד זה קורסים בנושא ניהול פרויקט התחדשות עירונית; וכן היבטים תכנוניים, פיננסיים, משפטיים וקהילתיים בהתחדשות העירונית. פרויקט הגמר במסגרת הלימודים ייעשה אף הוא בתחום זה. בנוסף, ילמדו תלמידי התוכנית קורס ייעודי בתחום שיווק נדל"ן.
הסטודנטים הלומדים במיקוד זה ישלבו את הידע שרכשו במסגרת לימודיהם ביזמות ובשיווק מקרקעין, עם ידע נרחב בתחום ההתחדשות העירונית. בוגרי המיקוד יקבלו תעודה מקצועית של יזם בתחום ההתחדשות העירונית. אנו ממליצים לסטודנטים המתעניינים בתחום היזמות, לבחור במסלול אטרקטיבי זה המשלב ידע פרקטי עם מרצים העוסקים בתחום שנים רבות.
תעסוקה בתחום זה אפשרית הן כשכירים בחברות יזמות נדל"ן, במגוון תפקידים הנוגעים לקידום הפרויקט בשלביו השונים, קשר עם דיירים, קשר עם הרשויות, לצד אפשרות לעסוק בתחום היזמות כעצמאיים בשלבים מתקדמים יותר.
תעודת המיקוד הינה תעודה נוספת על תעודת התואר (מנהל עסקים) ותעודת ההתמחות (נדל"ן).
מבין הנושאים הנלמדים במסלול ערב
שנה א'
מבוא לדיני חוזים וקניין
יסודות התכנון
מבוא להתחדשות עירונית
מבוא לדיני חוזים וקניין
דיני תכנון ובניה
דיני מיסוי מקרקעין והיטל השבחה
דיני מיסים
יסודות המדידה והמיפוי
יסודות הנדסת בניין והנדסה אזרחית
ביצוע עסקת מקרקעין
מבוא לכלכלה מיקרו
משפט עסקי
מתמטיקה
חשבונאות פיננסית
אוריינות אקדמית
סיור התחדשות עירונית
אנגלית ( שיבוץ לפי רמה)
שנה ב'
ניהול סיכונים בשוק הנדל"ן
היטלי השבחה והפקעות מקרקעין
יסודות התכנון – שלב ב
ניהול פרויקטים ותשתיות בנדל"ן
יסודות המימון ושימושם בשומת מקרקעין
יישומי excel
יעוץ משכנתאות
מקרו כלכלה
דוח אפס ותוכנית עסקית לנדל"ן
קיימות ומגמות בתכנון ובניה
סטטיסטיקה
סמינר נדלן / פרקטיקום
סיור ניהול פרויקטים ותשתיות
אנגלית ( שיבוץ לפי רמה)
שנה ג'
בחירת מיקוד
מיקוד שמאות:
כלכלה עירונית
מימון ב'
גיוס הון למיזמי נדל"ן
פרויקט
מיקוד ניהול נכנסים:
ניהול נכסי דיור ציבורי
ניהול נכסים
ניהול מבנים
עסקאות בסוגי נדל"ן שונים
פרויקט
מיקוד: יזמות ושיווק נדל"ן
ניהול פרויקט התחדשות עירונית
שיווק נדלן
בטיחות בבניה
עסקאות בסוגי נדל"ן שונים
פרויקט
2 סמסטרים השלמה לשמאות (*לא חלק מהתואר – בעלות נוספת):
סמסטר א' – מבוא לתורת השמאות
סמסטר ב' – גישות והערכות, עבודת השמאי בסביבה דיגיטלית והתנסחות.
פרקטיקום
*תוכנית לימודים לדוגמא והיא נתונה לשינויים
לעמוד תקציר הקורסים – לחצו כאן
לצפייה במערכת שעות לדוגמה (מסלול בוקר) – לחצו כאן
לצפייה במערכת שעות לדוגמה (מסלול ערב) – לחצו כאן
התכנית בחסות משרד הבינוי והשיכון

במסגרת התואר הסטודנטים יכולים לקיים פרקטיקום כתחליף לסמינר ופרויקט. מדובר בעבודה מעשית שהסטודנטים מבצעים בשוק העבודה בפועל, בחברות המובילות במשק בתחומי הנדל"ן השונים בתפקידים רלוונטיים. כל אלה מעניקים לסטודנטים עוד בזמן התואר כלים מעשיים ושימושיים להמשך השתלבותם בשוק הנדל"ן.
התמחות בנדל"ן במסגרת תואר ראשון במנהל עסקים באונו נחשבת לאחת מהמקיפות והחדשניות בישראל. התוכנית כוללת קורסים בתחומים כגון יזמות נדל"ן, ניתוח כדאיות כלכלית של פרויקטים, הערכות שווי מקרקעין, התחדשות עירונית, ניהול בניה, מיסוי נדל"ן, רגולציה תכנונית, מימון פרויקטים, וכן גם עיצוב פנים ותכנון אדריכלי בסיסי.
בוודאי. לצד הלימודים העיוניים, הסטודנטים משתלבים בפרקטיקום מעשי – התנסות בחברות נדל"ן, משרדי תיווך, יזמות, שמאות או ניהול נכסים. בנוסף, נבנות קבוצות פרויקט שמתכננות ומנתחות עסקה נדל"נית אמיתית – משלב התכנון ועד ההצגה למשקיעים. מעל 60% מבוגרי פרקטיקום משתלבים ישירות במקום בו התמחו.
בטח, אנחנו לא רק ביה"ס לנדל"ן הגדול בישראל, אנחנו גם בית הספר לשמאות הגדול בישראל עם 100 אחוזי מעבר בבחינות ההסמכה של מועצת השמאים. המסלול שלנו כולל את רוב הקורסים הנדרשים לצורך לגשת לבחינות ההסמכה לשמאות מקרקעין, כולל חשבונאות, כלכלה, דיני מקרקעין, מיסוי מקרקעין ועוד. סטודנטים המעוניינים להפוך לשמאים יכולים להשלים את הדרישות מול מועצת השמאים ולגשת לבחינה הסופית.
בראש בית הספר עומד ד"ר חיים זיכרמן – מומחה בתחום הנדל"ן והרגולציה, יועץ לרשויות מקומיות ומשרדי ממשלה בתחומי הנדל"ן ומרצה מבוקש בעולמות אלו. התוכנית מלווה ע"י ועדת היגוי בה חברים בכירים מתעשיית הנדל"ן, כך שהתוכן מותאם ישירות לצרכי השוק.
למי שמעוניין בקריירה פרקטית, עם שילוב של עסקים, תכנון, משפט, יזמות וניהול בעולם הנדלן, זה יכול להתאים גם לאנשים שאוהבים שטח, עסקאות, משא ומתן, ניתוח פיננסי – ומעוניינים להשפיע על המרחב הציבורי. אין צורך בניסיון קודם – רק ברצון ללמוד ולהתפתח.
בהחלט. מבנה הלימודים מאפשר ואף מעודד לשלב עבודה במקביל, במיוחד במסלול הערב. חלק גדול מהסטודנטים משתלבים כבר במהלך התואר בעבודה בחברות נדל"ן, משרדי תיווך או שיווק, ולפעמים אף מקימים עסק עצמאי תוך כדי לימודים.
כן, כל הסטודנטים שלומדים בבית הספר לנדל"ן מקבלים במקביל לתעודת התואר הראשון גם תעודת ייעוץ משכנתאות ויכולים לעסוק כיועצי משכנתאות מוסמכים. בנוסף לכך, הסטודנטים בוחרים בסוף השנה השנייה התמחות ספציפית: שמאות מקרקעין וכלכלת נדל"ן, יזמות וניהול נדל"ן, או עיצוב פנים ומתמחים בתחום הלימוד הספציפי.
הבוגרים משתלבים בתפקידים כגון: יזמי נדל"ן, שמאי מקרקעין, משווקי פרויקטים, מנהלי נכסים, מנהלי פרויקטים, מנהלי שיווק נדל"ן, מתווכים בכירים, נציגים ברשויות מקומיות, מנהלי פיתוח עסקי ועוד. רבים גם פונים ליזמות עצמאית או ממשיכים לתואר שני במנהל עסקים או משפטים עם התמחות במקרקעין.
זהו בית הספר לנדל"ן הגדול בישראל, עם מאות בוגרים פעילים בתעשייה. צוות מרצים שמורכב מאנשי מקצוע מהשטח. קורסים שמתעדכנים באופן שוטף בהתאם לשינויים בשוק. קשרים חזקים עם גופים ציבוריים ופרטיים. תפיסת עולם של "אקדמיה יישומית" – לא רק ללמוד, אלא לעשות תוך כדי.
ניתן ללמוד במסלול בוקר או ערב. הלימודים כוללים שילוב של קורסים תיאורטיים, סדנאות, הרצאות אורח של עוסקי נדל"ן ויזמים. מתקיימים סיורים בפרויקטים אמיתיים, פאנלים של מומחים, תרגולים וסימולציות. הלמידה מלווה בכלים טכנולוגיים מתקדמים ובליווי אישי של צוות המרצים.