8 ביוני, 2009
 
ד"ר יוסי גביש, מרצה מהפקולטה למנהל עסקים חקר במסגרת עבודת הדוקטורט שלו שנערכה באוניברסיטת חיפה את יחסי הגומלין בין אמהות לבנותיהן המתבגרות. המחקר התמקד בהתנהגות הצריכה של מוצרי אופנה וקוסמטיקה.
 
הורים נתפסים כמודלים לחיקוי עבור ילדיהם אשר מעתיקים את התנהגותם וכן את הרגליהם השונים, כך גם בהרגלי הצרכנות. ממצאי המחקר של ד"ר גביש הראו  כי אמהות ובנותיהן המתבגרות הולכות לרוב יחד לקניון לביצוע קניות משותפות של בגדים וכי  ישנן חנויות בהן גם האם וגם בתה המתבגרת נוטות למצוא בגדים המתאימים לשתיהן וזאת בשל הדמיון בסגנון שלהן.
 
אמהות רבות שהשתתפו במחקר של ד"ר גביש ציינו כי הן מרגישות פער של כ-10 שנים בין גילן "האמיתי" לבין תחושת הנעורים שהן חשות.כתוצאה מכך, הן מנסות להיראות צעירות יותר ומתייעצות בענייני הלבוש עם בנותיהן המתבגרות.
 
התנהלות זו יוצרת מערכת יחסי גומלין בין אמהות לבנות שמשפיעה בעיקר על הרגלי הצריכה של אביזרי אופנה ומוצרי קוסמטיקה . מרבית הבנות המתבגרות לא ציינו במחקר הבדל תחושתי בין גילן הקוגניטיבי לגילן הכרונולוגי, אך דווחו שהן נהנות מהחוויה המשותפת עם האם שמשמשת עבורן עוד מילדות מודל עליון לחיקוי.
 
בנושא מערכת היחסים בין אם לבת, ציינו, לרוב, הנשאלות כי הקשר שלהן עם אימותיהן משלב יחס חברי  ויחס סמכותי, בעוד חלק מן האמהות דווקא ציינו, כי בשלב זה יש ביניהן קשר חברי בלבד.