
במעמד שר האוצר, יובל שטייניץ, יו"ר ההסתדרות עופר עיני, אנשי משק וכלכלה, אנשי תקשורת, נציגי ארגונים חברתיים חשפה הקריה האקדמית אונו ביום שלישי 10/11/2009 את "דוח אונו 2009". הדו"ח בחן בכלים מחקרים ואקדמאים את נוכחותן של שלוש קבוצות אוכלוסיה בחברה בישראל במקצועות עתירי השכר בישראל. במסגרת הדו"ח נבחנו מקצועות התקשורת, הפרסום, שוק ההון והבנקאות, המגזר הציבורי וצמרת משרדי עורכי הדין ורואי החשבון. את הכנס פתח מייסד ומנכ"ל הקריה האקדמית אונו, מר רנן הרטמן שסקר את מחויבותה של הקריה למהלכים אשר ישפיעו על ערכיה החברתיים של החברה הישראלית.
עם חשיפת מממצאיו העיקריים של הדו"ח קרא שר האוצר יובל שטייניץ לקריה האקדמית אונו להמשיך במסורת ולהמשיך לפעול לשינוי פניה של החברה בישראל. יו"ר ההסתדרות עופר עיני הציע בדבריו לשר האוצר שיתוף פעולה בין משרד האוצר ההסתדרות והקריה האקדמית אונו ולאפשר לאלף סטודנטים מהמגזרים שנבדקו במחקר להשתלב במשרדי עורכי הדין המובילים בישראל תוך מימון ההתמחות בשיתוף פעולה בין האוצר להסתדרות.
לאחר המושב הפותח, בהנחייתו של העיתונאי רינו צרור , אשר בחן האם שוק העבודה בישראל נגוע בגזענות התפזרו המשתפים למושבי דיון מקצועיים. דיון סוער בנושא תקשורת ופרסום התנהל בניצוחו של ניצן חן –יו"ר מועצת הכבלים והלווין. את הדיון במושב רואי החשבון הנחה ד"ר ירון זליכה מהקריה האקדמית אונו, הדיון בנושא בנקאות ושוק ההון הנחה מר יורם גבאי ואת הדיון בנושא משרדי עורכי הדין המובילים בישראל ניהל פרופ. דודי שוורץ, דיקאן הפקולטה למשפטים והמשנה למנכ"ל הקריה האקדמית אונו.