אם את/ה רוצה לשפר את התקשורת עם בן ממשפחתך המתמודד עם מחלה פסיכיאטרית, אם את/ה רוצה לפתור קשיים שעולים ביניכם בדרך עניינית ונעימה, קשת נוצר בשבילך:

קורס קשת של בית הספר לשיקום בקריה האקדמית אונו יסייע לך.

קורס קשת מעניק ידע וכלים לבניית תקשורת נכונה בין בני המשפחה, ומאפשר להשיג מספר מטרות:

שיח נכון בין בני המשפחה ובחייו של המתמודד
ניהול בעיות ופתרונן
הגברת החוסן ותחושת המסוגלות של כל אחד מבני המשפחה.
שיפור התקשורת עם בני המשפחה , הסביבה ואנשי מקצוע המטפלים של המתמודד
בבסיס קורס קשת עומדת התפיסה הקוגניטיבית הדינמית שמאמינה שביכולתו של כל אדם להשתנות, בתנאי שתהיה לו סביבה מאפשרת, תמיכה, בחירה ולמידה על פי הצורך. קשת מבוססת על תורתו של פרופ’ פוירשטיין ותלמידתו פרופ’ נעמי הדס לידור עם הצוות: ד”ר פנינה וייס, ד”ר דורית רדליך, אנדראה רפפורט ואחרים.

פרטים על הקורס: קורס קשת כולל 15 מפגשים – 3 שעות אקדמיות בכל מפגש, ומכיל עד 20 משתתפים – הורים, אחים, בני זוג וקרובי משפחה אחרים של מתמודדים עם מגבלה נפשית.

כל מפגש כולל למידה תיאורטית, ו תרגול באירועים מחיי היום יום.

שעות הקורס: ימי ב’, בין השעות 18:30-21:00

תאריך פתיחה: 19.2.2024
תאריך סיום: 22.7.2024

עלות הקורס:
עלות למשתתף – 1,275 ש”ח
השתתפות משרד הבריאות – 7,075 ש”ח

צוות הקורס: צוות הקורס כולל מרפאה בעיסוק, עובדת סוציאלית ומנחה עמיתה בעלת ידע מניסיון. הצוות בעל ניסיון רב בעבודה. הצוות נמצא בקשר ישיר ואישי עם הלומדים לכל אורך הקורס כדי ליישם את הכלים הנלמדים.

דרישות הקורס: השתתפות בכל המפגשים והגשת תרגילים קצרים.

הקורס מתאים לכל מי שמעוניין ללמוד ולשפר את התקשורת בתוך המשפחה.

למידע על הגשת בקשה למלגה יש לפנות למזכירות בית הספר לשיקום – 03-7382218

או לרכזת הקורס, אנדראה רפפורט – 052-2040277