קצת על הכנס:
מידע רפואי מקיף ומלא נחוץ ביותר למטפלים לשם מתן טיפול אפקטיבי ויעיל למטופליהם. גורמים רבים, מתחומי הרפואה וגם מממנים, מאמינים שמידע רפואי מקיף ומלא עשוי לעיתים אף להציל חיים ולחסוך בהוצאות. בעבר שיתוף מידע היה אפשרי רק באמצעות המטופל, ואילו כיום, בזכות העמקת מיחשוב הרשומות הרפואיות, יותר ויותר ארגוני בריאות, מממנים ורגולטורים יוזמים פרויקטים של שיתוף מידע רפואי ממוחשב. כך הדבר גם בישראל, באמצעות פרויקט מערכת לאומית לשיתוף מידע רפואי שמוביל משרד הבריאות.

בכנס נדון בסוגיות כגון: מי הם בעלי המידע? מי יוכל לצפות ובאיזה מידע? מי יחליט על כך? מי אחראי על שלמות ונכונות המידע? מי יגן על המידע? ועוד.

בהשתתפות: מובילי הפרויקט מטעם משרד הבריאות, נציג ההסתדרות הרפואית, אנשי תקשורת, אנשי טכנולוגיה וחוקרים מהאקדמיה. הצטרפו אלינו לדיון מרתק בנושא קריטי לכולנו.

תוכנית הכנס:
10:10 – 10:15 פרופ’ משה בן-חורין, נשיא הקריה האקדמית אונו.
דברי ברכה.

10:15 – 10:30 ד״ר ציפי הרט, הפקולטה למינהל עסקים, הקריה האקדמית אונו.
שיתוף מידע רפואי ברמה הלאומית: מציאות או דמיון?

10:30 – 10:50 פרופ’ ניר מנחמי, ראש המחלקה למדיניות בריאות וניהול, אוניברסיטת אינדיאנה.
השפעות של שיתוף מידע רפואי: מה אומרות העובדות המדעיות?

10:50 – 11:10 גב’ שירה לב-עמי, ראש בריאות דיגיטלית ומחשוב, משרד הבריאות.
הדור הבא של שיתוף מידע רפואי לאומי כבסיס לטרנספורמציה דיגיטלית.

11:10 – 11:30 פרופ’ מיכאל אהרנפלד, עוזר סמנכ”ל המרכז הרפואי “שיבא” תל השומר וחבר וועדת האתיקה, ההסתדרות הרפואית בישראל.
רשומה רפואית לאומית – סוגיות אתיות-משפטיות: חיסיון, צנעת הפרט,וחופש המידע.

11:30 – 11:45 הפסקת קפה

11:45 – 12:05 מר ניר וייס, מנהל הפרוייקטים בישראל, Allscripts dbMotion.

אתגרים טכנולוגיים בשיתוף מידע רפואי.

12:05 – 12:25 ד״ר רוברט וורטנפלד, מנהל רפואי, MDClone.
כשחדשנות, טכנולוגיה ורפואה נפגשים: פתרון שחרור הנתונים של MDClone.

12:25 – 12:45 ד״ר אריה יעקובי, הפקולטה למינהל עסקים, הקריה האקדמית אונו.
אתגרי סייבר במערכות שיתוף מידע רפואי.

12:45 – 13:05 מר רן רזניק, כתב בכיר ופרשן בריאות, “ישראל היום”.
האם פרויקט רשומה לאומית רפואית של משרד הבריאות מוסתר מהציבור בישראל?

13:05 – 13:45 ארוחת צהריים

13:45 – 14:05 פרופ’ ג’ושוע ווסט, ראש המרכז למדיניות בריאות, המחלקה למדיניות בריאות וניהול בבית הספר ריצ’ארד מ. פיירבנקס למדיניות בריאות, מדען נספח במכון רג’נסטריף.
לקחים מיישום שיתוף מידע רפואי בארה”ב.

14:05 – 14:25 עו”ד טליה אגמון, סגנית בכירה ליועצת המשפטית, משרד הבריאות.
היבטים משפטיים בשיתוף מידע רפואי בישראל: עמדת משרד הבריאות.

14:25 – 14:45 פרופ’ טליה מירון-שץ, ראש המכון לחקר קבלת החלטות רפואיות, הפקולטה למינהל עסקים, הקריה האקדמית אונו.
opt in or opt out: אמון וסוגיות קוגניטיביות ביכולת המטופל להחליט האם להיות בעל רשומה רפואית לאומית.

14:45 – 15:05 ד״ר אופיר בן-אסולי, ראש התמחות מערכות מידע, הפקולטה למינהל עסקים, הקריה האקדמית אונו.
שימוש ברשומה רפואית לאומית: הזדמנויות ואתגרים כפי שמתבטאים בתוצאות קליניות וניהוליות.

15:05 – 15:45 פאנל בהשתתפות: פרופ’ מיכאל אהרנפלד, גב’ שירה לב עמי, עו”ד טליה אגמון, מר ניר וייס, פרופ’ טליה מירון-שץ.
שיתוף מידע רפואי בישראל: פנינו לאן?

15:45 – 16:00 דברי סיכום

מתי והיכן?
5 בספטמבר 2017

בשעות 9:30 – 16:00

אולם כלנית, בית הספר למוסיקה ע”ש ג’ונתן ווהל, הקריה האקדמית אונו.

רחוב צה”ל 104, קרית אונו.

ההשתתפות בכנס ללא עלות, אך מותנית בהרשמה מראש
לחצו כאן והבטיחו את מקומותיכם