4 סמסטרים בלבד ויש לכם תואר שני .M.A במגוון התמחויות מבוקשות

השנה יעמדו לבחירת הסטודנטים 5 מסלולי לימוד אקטואליים ומרתקים – תקשוב ולמידה, הגיל הרך, ספורט, חינוך מיוחד וכן ניהול וארגון מערכות חינוך. כלל המסלולים ישלבו בין תכנים עיוניים ברמה הגבוהה ביותר לצד סדנאות חווייתיות ומרכז סימולציה עם שחקנים מקצועיים.

מעוניינים לקחת חלק בחינוך דור העתיד ולהתמקצע בשיטות החינוך של המאה ה-21 במגוון תחומים, החל מתקשוב ולמידה וכלה בניהול וארגון מערכות חינוך? אם כן אז התואר השני (M.A) בחינוך של הקריה האקדמית אונו מחכה לכם. לבחירתכם יעמדו השנה חמישה מסלולי לימוד אקטואליים ומרתקים – תקשוב ולמידה, הגיל הרך, ספורט, חינוך מיוחד וכן ניהול וארגון מערכות חינוך. כלל המסלולים יארכו 4 סמסטרים בלבד ומעבר לתכני הלימוד המרתקים יזכו הסטודנטים להתנסות במרכז סימולציה ובו שחקנים מקצועיים, שנועד להכשיר אותם באופן יישומי להתמודדות בעבודת השטח. בואו נכיר אותם יותר מקרוב:

ניהול וארגון מערכות חינוך

בעידן הנוכחי, בו שינוי מתמיד הוא הקבוע החדש, מצופה מהמנהלים לגלות מנהיגות המתאימה לסביבה משתנה באופן תמידי ולקבל החלטות במצבי אי וודאות. ההתמחות תחשוף אתכם לתיאוריות ניהוליות חדשניות ולדרכי יישומן בעבודת הניהול היומיומית – במערכות ציבוריות בכלל ובמערכות החינוך בפרט, ולצד התואר השני בחינוך תזכו במסלול זה גם בתעודת מגשר.

תקשוב ולמידה

בזמן משבר הקורונה בלט הצורך באנשי חינוך בעלי ידע טכנולוגי, שיקדמו את תחום הלמידה מרחוק ויסייעו למערכת להסתגל לשימוש בסביבות הדיגיטליות. הלימודים בהתמחות זו מדגישים את הצורך של אנשי ההוראה לרכוש ידע מותאם לתקופה ולאמץ כלים טכנולוגיים החיוניים לכל אנשי המקצוע העוסקים בלימוד, הדרכה והוראה.  בוגרי התואר ייהנו מאופק תעסוקתי רחב בבית הספר ואף מחוצה לו.

ספורט

הפעילות הגופנית משמשת שדה להתפתחות רגשית וקוגניטיבית ומאפשרת תרגול של מיומנויות חברתיות. בנוסף לכך, באמצעות הספורט ניתן לשלב מגזרים ואנשים שונים לפעילות משותפת ולסייע בצמצום פערים חברתיים. לאור פוטנציאל זה, אנשי חינוך, מורים לחינוך גופני ומאמנים במסגרות החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי יכולים למנף את פעילות הספורט כגורם מרכזי בתחום החינוך ולהשפיע על החברה בישראל. בנוסף לקבלת התואר השני  בחינוך, יקבלו בוגרי המסלול תעודת מאמן מנטלי בספורט.

חינוך מיוחד

התכנית מתמקדת בהבנת ובהובלת תהליכי שילוב והעצמה של התלמיד עם הצרכים המיוחדים במערכת החינוך, מתוך ראייה התפתחותית וביסוס הישגים אקדמיים לאורך שנות בית הספר. ההתמחות תכין את הבוגרים לפעול במערכת חינוך מורכבת העוברת שינויים מבניים מהותיים בעקבות חוק החינוך המיוחד, חוק השילוב והרפורמות המתהוות. בין יתר נושאי הלימוד: מעורבות הצוות הרב תחומי בשילובו של בעל הצרכים המיוחדים,  אוטיזם – גישות קוגניטיביות התנהגותיות, CBT והיבטים תקשורתיים, ועוד.

הגיל הרך

תכנית דגל ייחודית וחדשנית המקנה לאנשי החינוך ידע וכלים יישומיים ויצירתיים לקידום ילדים, לפיתוח חוסן ולטיפוח יכולות התמודדות עם אי ודאות ומשבר. כמו כן, כוללת התכנית תכנים בנושאי פיתוח יצירתיות, גמישות והקניית מיומנויות לתפקוד והישרדות בעולם המשתנה.  ההתמחות תכלול לימודים עיוניים והתנסות מעשית במסגרות החינוך בהן עובדים הסטודנטים והיא תשלב בין היתר סדנאות חווייתיות מתחומי הטיפול במשחק ובאמנויות.

“התואר השני בחינוך בקריה האקדמית אונו מיועד למי שמעוניינים להביא את תחום החינוך ואת ערכיו לעמדות הובלה בזירות המשפיעות של החברה הישראלית”, מציינת ד”ר רחל הלל אברהם, ראשת החוג לחינוך וחברה בקריה האקדמית אונו. “אנשי החינוך הם סוכני השינוי האפקטיביים ביותר בחברה, בין אם מדובר בסגלי ההוראה והמנהלים במסגרות החינוך הפורמליות והבלתי פורמליות ובין אם באנשי חינוך הפועלים במגזר הציבורי, בשלטון המקומי ובעמותות המגזר השלישי”, היא מוסיפה.

מה מייחד את מסלולי התואר השני בחינוך בקריה האקדמית אונו?

“התואר השני בחינוך, על התמחויותיו השונות, מציע חוויית למידה מרתקת, יזמית וחדשנית. הלימוד מספק חשיפה לפרספקטיבות מגוונות של המסגרות החינוכיות ולתפיסות עדכניות העוסקות בחינוך בזירות הפורמליות והבלתי פורמליות. הוא מעניק כלים פדגוגים, הדרכתיים וניהוליים מותאמים לסביבות מורכבות ומאפשר יישום מלווה מחקר במסגרת התואר.”

“אחד ממאפייניה הייחודיים של הקריה האקדמית אונו הינו הרב תרבותיות והמגוון האנושי הרחב, הן בקרב הסטודנטים והן בקרב חברי הסגל – דבר המאפשר לנו להעניק סביבת למידה יוצאת דופן גם ברמת החוויה האישית וגם בכל הנוגע לחשיפה לתכנים חוץ אקדמיים.”

מעוניינים להצטרף לנבחרת המנצחת של הקריה האקדמית אונו וללמוד לתואר M.A שיאפשר לכם להשתלב בתפקידים המרתקים ביותר בעולם החינוך?

הרשמו ליום הפתוח  לתואר שני בחינוך שיתקיים ב-25.7 בהשתתפות המרצים הטובים בישראל, ותוכלו לשאול את כל השאלות על הקורסים הייחודים המחכים לכם רק בקריה האקדמית אונו.