שלוש סיבות טובות ללמוד אצלנו

תואר מוכוון תעסוקה, יישומי ונדרש. דווקא עכשיו, יותר מתמיד.
למידה פעילה, חווייתית ויצירתית בכל קורסי ההתמחות. שימת דגש על למידה שיתופית, עשירה ומגוונת הן בדרך הלמידה והן בכלים בהם מתנסים הסטודנטים.
היישומים העדכניים ביותר בתהליכי הוראה ולמידה. נגיעה בנושאים העדכניים והרלוונטיים ביותר בתחום טכנולוגיות הלמידה, למידה מקוונת ולמידה מרחוק.

תוכנית הלימודים

אל תפספסו את היום הפתוח שלנו!
13.6.22 | 17:00 | צה"ל 104, קרית אונו
למידע נוסף לחצו כאן

ראש ההתמחות: ד"ר גילה לוי עצמון

ההתמחות מיועדת לאנשי חינוך ממערכת החינוך (החל מגיל הגן ועד בית הספר התיכון), לאנשי חינוך והדרכה בחינוך הבלתי פורמלי, וגם עבור אנשי הדרכה בארגונים גדולים – צה"ל, משטרה, מערכות בריאות ומערכות מוניציפליות, המעוניינים לרכוש ידע עדכני בשילוב טכנולוגיות בתהליכי למידה והוראה.

בין נושאי הלימוד בקורסי ההתמחות:

• טכנולוגיות למידה
  • פדגוגיה חדשנית מוטת-עתיד
  • יחסי גומלין בין פדגוגיה וטכנולוגיה
  • תיאוריות למידה כולל למידה חברתית-שיתופית, למידה רישתית, למידה מבוססת בעיות PBL ולמידה הבנייתית.
  • תכנון ועיצוב למידה מרחוק: עקרונות של למידה סינכרונית, א-סינכרונית ולמידה היברידית
  • אוריינות דיגיטלית: ארגון וניהול הידע בסביבה הדיגיטלית
  • הערכת איכות מידע ובטיחות ברשת
  • חדשנות וחשיבה יצירתית בחינוך
  • יזמות והובלת שינוי בחינוך
  • משחקי למידה, מישחוק ומשחקיות, כולל חדרי בריחה מקוונים והתנסות ביצירת משחקי למידה
  • למידה בשילוב יישומי מולטימדיה: וידאו, אנימציה, פודקאסטים, מרחבים פיזיטליים, ועוד
  • למידה אינטראקטיבית בסביבת Genially
  • התנסות בפעילות מציאות רבודה
  • למידה ניידת – תיאוריה ופרקטיקה

מבנה התכנית:
בתכנית משולבים קורסי התמחות וקורסי ליבה בחינוך.
הלימודים מתרכזים ביום אחד בשבוע במשך 4 סמסטרים ברצף (מאוקטובר 2021 ועד פברואר 2023).
הלמידה בקורסים כוללת למידה תיאורטית-עיונית, המשולבת בהתנסות פעילה, תרגילים מעשיים, דיונים וסדנאות.

בוגרת
לימור בן-ארי
ההחלטה ללכת ללמוד תואר שני הייתה ברורה לי. לשמחתי קבלתי הרבה מעבר למה שציפיתי בלימודיי, ראשית צוות ההוראה שהיה בזמנו בראשותה של פרופ' גילה קורץ ועבר לד"ר גילה לוי עצמון שביד רמה הובילה את התחום לפסגות. היה פשוט מדהים. ההכלה, ההקשבה האמפתיה והסבלנות האין סופית אינם מובנים מאליהם באקדמיה. בעניין תכני הלימוד, אלו תמיד היו ברמה הגבוהה, העדכנית והרלוונטית ביותר אשר תרמו ותורמים לי רבות בתפקידיי השונים.
ראש ההתמחות
ד"ר גילה לוי עצמון
בתפיסה הפדגוגית שלנו, אנו מאמינים כי למידה טובה ואיכותית מתמקדת בלומדים, שואפת לקדם אותם, תוך העשרה של תהליך הלמידה ויצירה של חווית למידה משמעותית. תפיסה כזו דורשת פתיחות וגמישות בגישה להוראה. למי דוגל בתפיסה כזו, למידה המשלבת טכנולוגיות מזמנת שפע של כלים והזדמנויות. לכן מטרת ההתמחות הינה לתת לסטודנטים שלנו שיקול דעת פדגוגי וטכנולוגי במטרה לשפר את ההוראה והלמידה באמצעות שילוב הטכנולוגיות.
בוגרת
שרי חזי
ההתמחות פתחה לי אופקים חדשים למקצוע, לאנשים, לחברה, לתרבות שונה. דאגתי ליישם את התכנים שלמדתי במהלך הלימודים בתפקידי ולהתנסות בפרקטיקות השונות. בזכות ההתמחות כיום, אני ממוקדת יותר כסוכנת שינוי- מוכוונת מטרה ועשייה משמעותית ליצירת למידה משמעותית.

חשוב שתדעו

בשנת 2020 בזמן משבר הקורונה, בלט הצורך בידע של אנשי החינוך לעשות שימוש מתאים בסביבות הדיגיטליות בלמידה מרחוק. זהו כיום ידע חיוני לכל אדם העוסק בהוראה ולמידה. תהליכי למידה והוראה חדשניים חייבים להיות מותאמים לתקופה בה אנו חיים, למידה כיום צריכה להיות גמישה – מותאמת ללומד ומתקיימת בכל מקום ובכל זמן. הלמידה יוצאת בימינו מחוץ לכתלי בית הספר ומתקיימת בבית, במרחב, בקהילה ובעולם כולו. טכנולוגיות הלמידה הזמינות כיום בסביבה הדיגיטלית, הן כלי משמעותי ליישם גישה זו. תכנית הלימודים שלנו בהתמחות תקשוב ולמידה התעדכנה על מנת לתת לסטודנטים שלנו מענה עדכני מבחינת עקרונות, אסטרטגיות, תכנון ויישום בשטח של טכנולוגיות למידה ולמידה מרחוק.

מה נדרש כדי להתקבל

קבלה ישירה:
תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר ממוצע 80

קבלה משוקללת:
תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר ומעבר ראיון קבלה

דברים נוספים שכדאי לדעת

דברים נוספים שכדאי לדעת:

סדנאות מיוחדות בקורסי ההתמחות:

• בקורס "תקשוב חדשנות ולמידה" סדנת מציאות רבודה
  • בקורס "אוריינות דיגיטלית בעידן חברת הידע" – סדנת בטיחות ברשת