שלוש סיבות טובות ללמוד אצלנו

ההתמחות באקטואריה וניהול סיכונים בקריה האקדמית אונו נבנתה לאחר התייעצות מקצועית עם אגודת האקטוארים בישראל, שהיא הגוף המקצועי המאגד אקטוארים מוסמכים וכאלה הנמצאים בתהליכי למידה והכשרה בישראל.
עם סיום התואר והשלמת כל קורסי החובה באקטואריה, זכאי הבוגר לקבלת תואר אנליסט אקטוארי הניתן בישראל. בהמשך, עם השלמת בחינות נוספות, לתואר אקטואר בינלאומי בהסמכה של האגודה האקטוארית הבריטית.

תוכנית הלימודים

ההתמחות באקטואריה וניהול סיכונים נבנתה לאחר התייעצות מקצועית עם אגודת האקטוארים בישראל, שהיא הגוף המקצועי המאגד אקטוארים מוסמכים וכאלה הנמצאים בתהליכי למידה והכשרה בישראל. לאגודה הסכם הכרה הדדי עם אגודת האקטוארים הבריטית.
הבחירה להציע התמחות באקטואריה וניהול סיכונים במסגרת לימודי התואר השני במנהל העסקים, נובעת מהסינרגיה הגבוהה בין הנושאים הנדרשים בהכשרה זו. חלק ניכר מקורסי הליבה במנהל עסקים כגון כלכלה, חשבונאות מימון, ניהול פיננסי, סטטיסטיקה, מתמטיקה וניהול סיכונים – הם חלק נדרש והכרחי בלימודי האקטואריה.
ההכשרה באקטואריה תאפשר לבוגרי ההתמחות להשתלב בתפקידי מפתח ברמות ניהוליות גבוהות בארגונים הרלוונטיים, כשהם מצוידים ביכולות אקדמיות־ניהוליות מהמעלה הראשונה. זוהי התוכנית היחידה המוכוונת למקצוע האקטואריה, תוך התמקדות בפן היישומי־מקצועי של התחום. תוכנית זו מכוונת לקבלת תואר אנליסט אקטוארי הניתן בישראל, ובהמשך, עם השלמת בחינות נוספות, לתואר אקטואר בינלאומי בהסמכה של האגודה האקטוארית הבריטית.

התוכנית מעניקה:

1. זכאות לתואר שני במנהל עסקים עם התמחות באקטואריה וניהול סיכונים.
2. בוגר התוכנית שסיים בהצלחה את כל בחינות מקצועות הליבה באקטואריה, שניתנות כחלק מהתואר ובהתאם לתוכנית הלימודים הבריטית, ובנוסף צבר שלוש שנות ניסיון תעסוקתי בתחום רלוונטי – זכאי להכרה כאנליסט אקטואר על ידי האגודה הישראלית לאקטואריה.
3. בחינות הליבה יוכרו לצורך המשך בחינות הניתנות על ידי האגודה הבריטית לאקטואריה, לשם קבלת תואר אקטואר בינ"ל – AIA (Associate of the Institute of Actuaries) ואקטואר בינ"ל בכיר – FAIA (Fellow of the Associate of the Institute of Actuaries).

בין הקורסים:
מימון וניהול פיננסי לאקטוארים, כלכלה לאקטוארים, תיאוריה סטטיסטית לאקטוארים, יישומי תוכנה בסטטיסטיקה בסיסית, מתמטיקה בסיסית לאקטוארים, יישומים מתמטיים באקטואריה, מודלים של ניהול סיכונים לאקטואריה, יישומי תוכנה בניהול סיכונים ,מודלים סטוכסטיים באקטואריה, יישומים מתמטיים מתקדמים באקטואריה אקטואריה מעשית ועוד.

לצפייה ברשימת הקורסים לחצו כאן

אני מאמין
ד"ר עדו קאליר ראש ההתמחות
לימודי אקטואריה, זה באמת לכל החיים. מגוון העיסוקים והתפקידים בארץ ובחו"ל כל כך יוצאי דופן שאין אף אקטואר שהשתעמם מהמקצוע - הוא פשוט עבר תחום. תוכנית ההכשרה הבינ"ל יוצרת מצב שגם ההתפתחות האישית לא מסתיימת בסוף התואר. אפילו בעלי תואר "אקטואר בינ"ל מומחה" ממשיכים ללמוד ולזכות בדיפלומות נוספות.

חשוב שתדעו

ימי לימוד ומיקום

מה נדרש כדי להתקבל

1. בוגרי תואר ראשון מתחומי: כלכלה, מנהל עסקים ומדעים מדוייקים – יתקבלו עם ממוצע 75, וזאת בצמוד להצגת גיליון ציונים הכולל: סטטיסטיקה א' + ב' ומתמטיקה א' + ב' (או קורסים המקבילים לקורסים אלו).
  2. בוגרי תואר ראשון בהנדסה יתקבלו עם ממוצע 70.
  3. מועמדים שאינם עומדים בתנאים הללו, אך בעלי עניין רב בתכנית, יכולים להגיש בקשה לוועדת חריגים.

דברים נוספים שכדאי לדעת

א. לימודי אקטואריה זה עניין רציני. אנחנו לוקחים את זה מאד ברצינות ומשקיעים המון, בשיעורים לפניהם ואחריהם . חשוב שכל סטודנט יקח את התקופה הזו ברצינות.
ב. בוחנים אותנו כל הזמן- ואנחנו גאים בזה. כל קורס וסדנא שנלמדים לפי התוכנית הבריטית הבינלאומית, נבנו ואושרו בהתאם לסטנדרט הקפדני של האגודה הבריטית לאקטואריה.
ג. גם עליכם מסתכלים – הרגע הראשון. כשאנחנו מדברים על מחסור באקטוארים, זה לא אקט שיווקי. חברות הביטוח, הבנקים והקרנות שיגיעו להרצאות אורח, באות גם לגייס.
כמו שאמרנו – אקטואריה זה עניין רציני, ואנחנו מתייחסים אליו, מאוד ברצינות.

רוצה לדעת עוד?