יום פתוח לתואר ראשון במדעי ההתנהגות עם תעודת מדריך בישול טיפולי.
בואו ללמוד עם המרצים הטובים בישראל!
יום ג' 6.9 | ת"א
18:00-20:30

למטבח – ולמלאכת הבישול על מאפייניה התרבותיים – שמור בעשור האחרון מקום של כבוד בפיצוח הקשר הרב תרבותי והרב דורי בחברה הישראלית. המטבח משמש כגורם ממגנט המסייע בצמצום פערים ולא בכדי מהווה הבישול גשר לליבם של ילדים, בני נוער ומבוגרים המתמודדים עם מגוון אתגרים וקשיים.

לאורך שנות הלימודים יתנסו הסטודנטים בחומרים שונים ובתהליכים טיפוליים במטבח. זאת, במקביל ללימודי תיאוריות מרכזיות המבססות את מקומו של המזון בתשתית הנפש, במערכות היחסים, בחוויה הסנסו-מוטורית, בתזונה ועוד. הלימודים כוללים פרקטיקום והדרכה.

תכנית הלימודים לתואר ראשון במדעי ההתנהגות בקריה האקדמית אונו נבנתה מתוך ההבנה של הקשר המיוחד בין מדעי ההתנהגות ובין האמנויות – ותוך בחינת יחסי הגומלין בינן לבין התנהגות הפרט, החברה והתרבות. התכנית עוסקת בהתנהגות האדם, כפי שהיא באה לידי ביטוי בשלושה מישורים מקבילים: הפרט (פסיכולוגיה), החברה (סוציולוגיה) והתרבות (אנתרופולוגיה).

התכנית משלבת קורסים עיוניים ומעשיים העוסקים בהתנהגות האנושית, ממד המקבל ביטוי באמנויות גם כאשר המופע היומיומי שלו אינו בעל אופי מילולי.

בין נושאי הלימוד:

  • אנתרופולוגיה והחברה הישראלית
  • אתיקה בטיפול נפשי
  • בואו בואו לשולחן – המטבח כמרחב רב תרבותי של שיח ושינוי
  • היבטים סנסו-מוטוריים בבישול ואכילה
  • מבוא לתזונה א’ – הגיל הרך וילדות
  • תיאוריה וטכניקות התערבות בבישול
  • היבטים קוגנטיביים של בישול ואכילה
  • הגוף במרחב הטיפולי בישולי
  • מבוא לתזונה ב’ – מתבגרים ומבוגרים
  • כן משחקים באוכל – כלים לפיתוח יצירתיות באמצעות בישול ועוד.

לומדים עם המרצים הטובים ביותר:

  • ראש התכנית: ד”ר דפנה ליבר
  • ראש תעודה מקצועית: ד”ר אילת ברק נחום
  • ד”ר הילה העליון
  • ד”ר תמי יגורי
  • ד״ר צילה זן בר
  • יעל שגיא מטקלף
  • רוי גולדברג
  • שלי טליסמן
  • ד”ר רחל הלל אברהם
  • ד”ר נצן אלמוג
  • ד”ר רויטל איתן
לחצו כאן להשארת פרטים

היתרונות בלמידה אצלנו

#1
גם תואר במדעי ההתנהגות וגם תעודה מקצועית המאפשרת השתלבות בעבודה במגוון תחומי טיפול וייעוץ עם אוכלוסיות מגוונות.
#2
הסטודנטים ירכשו כלים להנחיית מפגשי בישול פרטניים וקבוצתיים. בוגרי התכנית ילמדו להפעיל במסגרות חינוכיות ושיקומיות מגוון פעילויות בישול, המקדמות כישורי חיים וכישורים חברתיים ומסייעות בוויסות רגשי בקרב ילדים מתבגרים ובוגרים בעלי צרכים מיוחדים.
#3
הלימודים כוללים פרקטיקום והדרכה.