תכנית המיקוד באוטיזם מכשירה את בוגריה לעבוד עם ילדים, בני נוער ובוגרים מהמגוון האוטיסטי. במסגרת ההכשרה יקבלו הסטודנטים ידע תיאורטי עדכני בתחום האוטיזם, מיומנויות ודרכי עבודה עם ילדים ובוגרים, אסטרטגיות ושיטות התערבות וליווי משפחות. יושם דגש על ראייה אינטגרטיבית בין הילד/ האדם למשפחה ומערכות הטיפול והתמיכה.
בתום הלימודים תוענקנה לבוגרים תעודת מדריך בריאות הנפש ובנוסף, תעודת מתאם טיפול בתחום האוטיזם, המאפשרת להם להשתלב בשוק העבודה עם סיום הלימודים.
מתאם הטיפול עובד עם ילדים ואנשים עם אוטיזם, בשילוב עם המשפחה והמסגרות החינוכיות והקהילתיות, וממלא תפקיד משמעותי ביותר להבטחת מתן טיפול מקיף וממוקד אדם במעגלי החיים. מתאם הטיפול מקיים תהליך הערכה לצרכים הייחודיים של ילדים ואנשים מהמגוון האוטיסטי ובונה תכנית עבודה חינוכית המותאמת אישית לפרט ולמשפחתו תוך יישומה בסביבות השונות: משפחה, חינוך, קהילה. מתוך מטרה מרכזית לייצר סביבה מכילה ושוויונית שמקדמת את רווחתו של הפרט ותחושת השייכות שלו, תוך הכרה בצרכיו הייחודיים והבטחת מתן מענה מיטבי ורצוף עבורו ועבור משפחתו.
לקריה האקדמית אונו ניסיון רב בתחום הגיוון וההכלה:
דוגמאות לכך ניתן לראות בתכנית "כפיר" ובתכנית "רואים רחוק".
רואים רחוק:
תכנית שהוקמה בשנת 2013 , המכשירה ומלווה צעירים מהמגוון האוטיסטי בצה"ל,
במקצועות נדרשים, בה מושם דגש על יכולותיהם וחוזקותיהם.
בוגרי הקורס משתלבים בשירות צבאי במקצוע אותו רכשו, בלווי צוות מקצועי החל משלב
מציאת התפקיד המתאים להם, בתהליך הקליטה ובעבודה לאורך כל השירות הצבאי.
תכנית כפיר:
תכנית המאפשרת לאנשים מהמגוון האוטיסטי להשתלב בלימודים אקדמיים לתואר ראשון
במנהל עסקים במגוון התמחויות.
לעמוד תקציר הקורסים – לחצו כאן
התמחויות בתואר הראשון בחינוך כוללות התנסות מעשית בליווי הדרכה המכינה את הסטודנטים לעבודה מעשית בשטח.
תנאי הקבלה לתואר ראשון בחינוך עם מיקוד באוטיזם כוללים:
קבלה משוקללת:
קבלה לתואר ראשון בחינוך וחברה מתבססת על שקלול כל הנתונים שהוגשו על ידי הנרשם.ת ללימודים:
תכנית אפיק מעבר לאקדמיה – לבעלי בגרות מלאה שאינם עומדים בתנאי הממוצע (מעבר מקבץ קורסים אקדמיים לפני תחילת הלימודים).
למועמדים שאינם עומדים בדרישות הקבלה – תינתן אפשרות למכינה קדם אקדמית. לפרטים על המכינה ותנאיה יש לתאם פגישת ייעוץ.
דוגמאות לקורסים שנלמדים בתואר:
העבודה יכולה להיעשות בארגונים ומערכות החינוך ותכלול ליווי ילדים עם אוטיזם, הדרכת צוותים בנושא אוטיזם
במערכות כמו עמותות- הדרכת וריכוז נושא הטיפול בילדים ובוגרים עם אוטיזם
ובמישור הפרטי- ליווי משפחות במיצוי זכויות, תיאום וניהול מערך הטיפול של הילד ועוד