נרשם/נרשמת יקר/ה,

אנו מברכים אותך על החלטתך להירשם לקריה האקדמית אונו.

באמצעות אתר זה תוכל/י לקבוע מבחני מיון וראיון לפי תאריכים הנוחים לך.

מי נבחן במבחני המיון של הקריה האקדמית אונו?

מועמדים לתואר ראשון במשפטים ייבחנו ב-2 בחינות מיון: הבעה עברית ואנגלית. 2 המבחנים מתבססים על הבנת הנקרא ואוצר מלים. 2 המבחנים נערכים מול מחשב והינם רב ברירתיים. אורכה של כל בחינה כשעתיים.

מועמדים לתואר ראשון במנהל עסקים, ייבחנו גם הם ב-2 בחינות מיון: מתמטיקה ואנגלית. גם מבחנים אלה נערכים מול מחשב והינם רב ברירתיים. דוגמא למבחן במתמטיקה ורשימת הנושאים למבחן ניתנת להורדה מאתר הקריה (קישור). לתשומת לבכם, המבחן לדוגמא משקף חלק מהשאלות והרמה הנדרשת למבחן המיון.

אין צורך להגיע עם מחשבון לבחינה במתמטיקה, הנבחנים יקבלו מחשבון בסיסי בחדר הבחינה.

מטרתו של המבחן באנגלית מעבר להיותו מבחן מיון, הינו לקבוע את רמתך באנגלית ולקבוע כמה קורסים באנגלית תצטרך ללמוד במהלך התואר.

מועמדים אשר תוצאתם במבחן באנגלית תהיה ברמה D, יצטרכו ללמוד קורס נוסף במכינה לאנגלית. התשלום עבור מכינה זו הינו 2000 ₪.

חשוב לדעת!

לא ניתן לערער על תוצאות הבחינה וכן לא ניתן להיבחן יותר מפעם אחת.

מועמדים אשר יש ברשותם אבחון דידקטי, מתבקשים להעבירם למינהל הרישום לפני מועד מבחני המיון כדי שנוכל להעביר את האבחון לדקאנית הסטודנטים לאישור.

מי פטור ממבחני המיון?

    • מועמדים אשר בידם תוצאות מבחן פסיכומטרי תחת התנאים שלהלן:
    • מועמדים אשר קיבלו במבחן הפסיכומטרי ציון של 120 ומעלה בחלק באנגלית פטורים ממבחן המיון באנגלית, וישובצו לרמה הגבוהה ביותר.
    • מועמדים אשר קיבלו ציון של 220 ומעלה במבחן אמי”ר (אנגלית למיון רמות) פטורים ממבחן המיון באנגלית וישובצו לרמה הגבוהה ביותר.
    • מועמדים אשר קיבלו במבחן הפסיכומטרי ציון של 120 ומעלה בחלק הכמותי, פטורים ממבחן המיון במתמטיקה.
  • מועמדים אשר קיבלו במבחן הפסיכומטרי ציון של 120 ומעלה בחלק המילולי, פטורים ממבחן המיון בהבעה עברית.
    • מועמדים בעלי תואר אקדמי ממוסד ישראלי מוכר מ-10 השנים האחרונות.
  • מועמדים אשר ברשותם תואר משלוחה זרה, ייבחנו במבחן המיון באנגלית.

מה עלי להביא ביום המבחנים/ראיון?

ביום הבחינה ו/הראיון עליכם להצטייד במסמכים הבאים:

    • תמונת פספורט אחת
    • תעודה מזהה
    • *תעודת בגרות מקורית או תעודה חתומה על ידי נאמן למקור.
    • לבעלי תעודת בגרות מחו”ל – יש לצרף אישור כי התעודה שוות ערך לתעודת בגרות ישראלית. את האישור יש לקבל מהיחידה להערכת השכלה תיכונית מחו”ל, טל’ 02-5601371/2.
    • לבעלי תואר קודם ממוסד ישראלי מוכר – דיפלומה מקורית.
  • לבעלי תואר קודם ממוסד אקדמי בחו”ל / שלוחות זרות בארץ – יש לצרף אישור שקילות ממשרד החינוך, הגף להערכת תארים ודיפלומות. טל’: 02-5602853.

*מועמדים המשפרים או משלימים את מבחני הבגרות יוכלו להתקבל על תנאי הצגת תעודת בגרות מלאה בממוצע 93 טרם פתיחת שנת הלימודים, ובכפוף לאישור ועדת הקבלה.

עברתי את הליך המיון, מתי אקבל תשובה?

כשבועיים עד שלושה שבועות לאחר סיום המיון והקבלה, יקבל המועמד את תשובת ועדת הקבלה, בדואר.

כיצד לקבוע את מועד המבחנים והראיון?

בעת קביעת המבחנים והראיון באמצעות האתר, עליך לשים לב שכל בחינת מיון אורכת כשעתיים. אורך ראיון הקבלה הינו 15 דקות.

באפשרותך לקבוע את 2 בחינות המיון ברצף ולאחר מכן ראיון, או להיפך.

אפשרות נוספת היא לשלב את ראיון הקבלה בין 2 הבחינות.

ישנה אפשרות לקבוע מבחנים וראיון בימים שונים, אולם מומלץ לקבוע את המבחנים והראיון לאותו יום.

מועמדים אשר מעוניינים בתואר המשולב, יחוייבו להיבחן במבחן במתמטיקה, מבחן באנגלית למשפטים ומבחן בהבעה עברית. הראיון למועמדים אלו יתקיים אצל חבר סגל הפקולטה למשפטים.