קיצור תולדות
בית הספר

מייסדים ומוסדות

פרופ' יהודה סומר כהן

הקריה האקדמית אונו, היא מוסד אקדמי מוביל, המהווה מודל לשינוי פני החברה בישראל, מתוך שאיפה מתמדת ליצירת חברת משלבת, רב תרבותית ומשגשגת. הקריה האקדמית שמה את הצלחתם המקצועית של הסטודנטים והגשמתם העצמית במרכז החוויה האקדמית, מתוך פיתוח הוראה ולמידה יישומית וחברתית. לצורך זה פועלת הקריה האקדמית אונו במחקר, הוראה מעשית בתכניות לימוד פרקטיות, המכינות את הבוגרים בצורה הטובה ביותר לשוק התעסוקה, מתוך מנהיגות, חדשנות ותעוזה חברתית.

בית הספר למוסיקה של הקריה האקדמית אונו, החל את דרכו כמוסד השכלה בכיר בתעשיית המוסיקה הישראלית בשנת 1998 כמכללת “הד” ביהוד, בניהולו וייסודו של המוסיקאי, המנצח ואיש החינוך, פרופ’ יהודה סומר כהן.  כיום, מכהן סומר כהן בתפקיד יושב ראש בית הספר ומפתח תכניות לימוד לתואר שני ושיתופי פעולה עם מוסדות מחו”ל.

בשנת 2011 עברה המכללה לדרום תל אביב, שם הכשירה עשרות מוסיקאים בתחומי הביצוע, הלחנה, הפקה, תוך תשומת לב על מאפייני התעשייה המשתנים בעידן הטכנולוגי.

את תכנית הלימודים הובילו מרצים ומוסיקאים מהמעלה הראשונה, ובראשם, המוסיקאי רפי קדישזון, כיום, מנהל פדגוגי בבית הספר.

רפי קדישזון
נועם שריף

בשנת 2012 התאחדה מכללת “הד” עם הקריה האקדמית אונו. את פיתוח התכנית האקדמית עד להכרת התואר הראשון, מלווה המלחין והמנצח, פרופ’ נועם שריף ז”ל, שכיהן בתפקיד דיקן בית הספר עד פטירתו בשנת 2018.

בשנת 2015 הושלם המעבר הפיזי לבית הספר למוסיקה בקריית אונו, שהוא אחד המבנים המתקדמים ללימודי מוסיקה בארץ ובעולם, משוריין בכיתות אקוסטיות, חדרי חזרות להרכבים, חדרי אימון אישיים, מעבדת מחשבים, אולפני הקלטות ואולפן מופעים מתקדם.

לאורך השנים בית הספר היה הבית החם של מוסיקאים צעירים, שמחפשים לרכוש כלים והכשרה להשתלבות בתעשיית המוסיקה, כיוצרים, מבצעים, מעבדים, מלחינים, מפיקים, מחנכים ומטפלים.

תכנית הלימודים וסגל ההוראה שלה, מכווין את הסטודנטים בבניית הפרסונה המקצועית והיכולות העסקיות לצד פיתוח הכישרון והיכולות המוסיקליות.

בשנת 2021 נכנס לתפקיד מנהל בית הספר, המלחין, המנצח והפסנתרן, ירון גוטפריד.

גוטפריד, מהווה בעצמו דוגמא למוסיקה רב תחומית ומבטא ביצירתו האישית חיבורים מרתקים בין עולמות הג’אז והמוסיקה הקלאסית.

בשנת 2024 עתידה לעבור המכללה למשכנה החדש, החדשני והיוקרתי בצומת סביון, כאשר מתקני המוסיקה יהיו אף רבים יותר.

ירון גוטפריד