סדרת מלחינים בהנחיית ד"ר אלכס וסרמן

מפגשים עם המלחינים והיוצרים הבולטים ביצירה הישראלית

יצירה אחת, שישים שניות – כמו להסתכל על זיקוקי די-נור.
הפרויקט הייחודי של הפסנתרן חגי יודן

בימים אלו חגי מסיים הקלטת אלבום מסקרן השואב השראה מאינסטגרם בו הוא מארח 250 יצירות,
כל אחת באורך דקה בדיוק. היצירות נכתבו עבורו על ידי מלחינות ומלחינים ישראלים, מכל הסגנונות והדורות. במפגש חגי יבצע כמה מהיצירות וידון על תפישת הזמן ביצירה, כמה זמן נדרש כדי לייצר חוויה מוסיקאלית וכן על תהליך העבודה המרתק מול המלחינים, ועל מגוון הסגנונות שבפרויקט. בין היצירות שתבוצענה גם יצירותיהם של מלחינים בסגל של בית הספר ובהם, דורון קימה, אלכס וסרמן, רוני רשף, יוסף ברדנשווילי, אריאל לזרוס ועוד.

חגי יודן הוא פסנתרן, ווקאליסט, צ׳מבליסט, מלחין ומעבד. חגי מקדיש את רוב פועלו להקלטות ומבצע קשת רחבה של סגנונות, מן הבארוק ועד למוסיקה בת־זמננו.

15/05/22 יום ב’  16:15-17:45

לעמוד היוטיוב של חגי: https://www.youtube.com/c/HagaiYodan/videos

חגי יודן
יוסי בן נון

כיתת אמן עם המלחין יוסי בן נון

המפגש יעסוק בתהליך ההלחנה לתיאטרון בפן הפסיכולוגי ודרישותיו הייחודיות.

עולם המוסיקה כחלק מתהליך הבימוי, התייחסות לטקסט המחזה וריסון אגו האמן בתהליך מסוג זה.

יוסי בן נון הוא פסנתרן, מלחין, מעבד ומנהל מוסיקלי.

הופיע כסולן פסנתרן עם כל התזמורות הסימפוניות בארץ כולל התזמורת הפילהרמונית הישראלית.
סיים את לימודיו בבית הספר אקול נורמל סופרייר בפריז ובבית הספר למוסיקה מנהטן בניו יורק.
מנהל מוסיקלי ומנצח של אינספור מחזות זמר כולל “המפיקים”, “כנר על הגג”, “ינטל”, “קזבלן”, “גבירתי הנאווה”, “אוויטה”, “עלובי החיים” ועוד.
כתב מוסיקה לאינספור הצגות בכל התיאטראות בארץ כולל “נורה”, “כטוב בעיינכם”, “המלט”, “גטו”, “ירמה”, “חודש בכפר”, “אנה קרנינה”, “שלוש אחיות”, “המורדים”, “מקווה”, “חשמלית ושמה תשוקה”, “הדוד וניה”, “קופסה שחורה” ועוד. זכה בפרס אקו”ם ופרס מאיר מרגלית עבור הלחנה לתיאטרון. כתב מוסיקה למחזות רבים של חנוך לוין כולל “אשכבה”, “ההולכים בחושך”, “מלאכת החיים”, “הבכיינים” עוד.

01/05/23, יום ב’  16:15-17:45 *התאריך נדחה למועד אחר*

אולם דגנית, בניין בית הספר למוסיקה, הקריה האקדמית אונו

• הערה בהודעת מנהל סטודנטים בלבד: מפגש חובה עבור סטודנטים במסלול הלחנה ועיבוד למסך ולבמה. עבור סטודנטים במסלולים האחרים – מומלץ כבחירה

כיתת אמן עם רונן שפירא

נעסוק בפסנתר התרבותי, אקוסטי סטנדרטי אותו המציא שפירא, המכוון ברגיסטרים שונים בצורות מגוונות. מכוונן וממותקן באביזרים שונים. בניגוד לפסנתר הרגיל, בפסנתר זה יש מקאם ערבי, פעמונים, בס וביטים תעשייתיים, לצד סולמות אפריקאים, המופקים ונשמעים תוך כדי נגינה על קלידי הפסנתר.

מלחין, פסנתרן, זמר וצייר ישראלי.

זוכה פרס ראש הממשלה לקומפוזיטורים (2005), פרס אקו”ם (2010).
ופרסי מפעל הפיס רבים, בין היתר על המצאת הפסנתר הרב-תרבותי.

בין יצירותיו, עיבוד קונצ’רטו לפסנתר, עיבוד לאופרות ולתזמורות ואלבומים רבים.

13/03/23, יום ב’  16:15-17:45

רונן שפירא
עמוס אלקנה

כיתת אמן עם המלחין עמוס אלקנה

המפגש יעסוק בנבכי יצירתו המקורית “טריפ” שנכתבה ובוצעה על ידי אנסמבל מיתר.
נחקור ונכיר את מאפייניה המוסיקליים הייחודים של יצירתו תוך הסבר מעמיק על הבחירות האמנותיות שהובילו את תהליך ההלחנה.

עמוס אלקנה הוא מלחין, מוסיקאי אלקטרוני ונגן גיטרה.
זוכה פרס ראש הממשלה לקומפוזיציה, פרס אקו”ם ופרס רוזנבלום לאמן המצטיין. יצירותיו מבוצעות ברחבי העולים על ידי תזמורות והרכבים, דוגמת התזמורת הסימפונית של ברלין ועוד רבות אחרות. אלקנה הוא בוגר ברקלי, ניו אינגלנד קונסרבטורי – בוסטון, ובוגר מאסטר מאוניברסיטת בארד – ניו יורק.

02/01/23, יום ב’ 16:15-17:45

אולם דגנית, בניין בית הספר למוסיקה הקריה האקדמית אונו

• הערה בהודעת מנהל סטודנטים בלבד: מפגש חובה עבור הסטודנטים במסלול הלחנה ועיבוד למסך ולבמה. עבור יתר הסטודנטים, מפגש בחירה מומלץ.

כיתת אמן עם המלחין אהרון חרל”פ

המפגש יעסוק באופן בו הטקסט (הפואמה) משפיע על היצירה והגישה המוסיקלית של המלחין,

עם הצגת קומפוזיציות נבחרות פרי עטו של אהרון וסקירת אלמנטים ייחודיים בהלחנתו.

אהרון חרל”פ הוא מלחין, יוצר ומנצח.

זוכה פרס ראש הממשלה לקומפוזיטורים (1999), פרסי אקו”ם (1983, 1997, 2004)

כולל פרס אקו”ם למפעל חיים על תרומתו למוסיקה הקונצרטית בישראל.

בין יצירותיו, יצירות קאמריות רבות, יצירות למקהלה, לתזמורת, ויצירות אופרה.

חרל”פ הוא מנצחה ומנהלה המוזיקלי של המקהלה הקאמרית כפר סבא.

את הכשרתו המוסיקלית קיבל בקולג’ המלכותי למוסיקה בלונדון, באקדמיה למוסיקה בווינה ובאקדמיה למוסיקה בתל אביב.

לישראל עלה ב 1964 ולימד כמרצה בכיר באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים ובמכללת גבעת וושינגטון.

28/11/22, יום ב’  16:15-17:45

• לאתר של אהרון חרל”פ: aharonharlap.com