בית הספר למוסיקה של הקריה האקדמית אונו הוא מיזוג מוצלח בין ‘מכללת הד-המכללה למוסיקה’ והקריה האקדמית אונו.

בסיס החזון להקמת מכללת הד למוסיקה וסאונד, עוד ב- 1990 במיקומה הראשון ביהוד, היה תפיסה אקדמית חדשה המתייחסת אל מוסיקה כאל מקצוע לחיים. התכנית הרב תחומית כוונה אל המקצועות הפרקטיים החשובים, וההולכים וצומחים בתעשיית המוסיקה בעולם, באולפני הקלטה ומחשבים, עולם הקולנוע, טלויזיה וההפקה המקצועית.

בשנת 1990, שנת הקמת המכללה ביהוד, הצהיר ד”ר יהודה סומר כהן, מנהל המכללה – “מוסיקאים ראויים שייתיחסו אל יצירתם כאל מקצוע שיוכלו לחיות ממנו.” וכך, ביחד עם הקמת המכללה נבנו אולפני הקלטות, הוקמה תזמורת הג’אז המקצועית “הד ביג בנד”, והמכללה החלה ממצבת את עצמה בקרב המוסדות למוסיקה בארץ ובעולם.

בשנת 1998 עוברת המכללה לתל-אביב ומבססת את עצמה כמכללה הראשונה, הוותיקה והמובילה בחיי התרבות והמוסיקה ב”עיר ללא הפסקה”.

בשנת 2012 התאחדה המכללה עם הקריה האקדמית אונו, והפכה לבית הספר למוסיקה של הקריה האקדמית אונו, וקיבלה את אישור המועצה להשכלה גבוהה להעניק תואר ראשון במוסיקה לבוגרי תוכנית לימודי המוסיקה המלאה.

בית הספר למוסיקה ע”ש ג’ונתן ווהל בקריה האקדמית אונו, הוא המוביל בקרב המוסדות למוסיקה בארץ ועומד בשורה אחת עם בתי הספר המתקדמים למוסיקה בעולם.

ללימודי מוסיקה לתואר ראשון מתכונת ייחודית ויישומית המובילה את הסטודנטים לפיתוח מקסימלי של יכולות ומקנה להם את הכלים הנחוצים להשתלבות והצלחה בעולמות המוסיקה המגוונים, בהם יש דרישה לאנשי מקצוע מוכשרים: אולפנים, פרסומות, מחזות, השתלבות בתעשיית הבידור והתרבות וכן במערכות החינוך המוסיקלי. המוסיקאים יזכו להכשרה ממיטב המרצים ובכירי התעשייה, וירכשו את הכלים הדרושים על מנת להפוך את המוסיקה למקצוע.

התחומים הנלמדים הם:

מוסיקה יהודית, מוסיקה ערבית, לימודי ג’אז, פופ, רוק ומוסיקה אתנית, מוסיקה קלאסית, ניצוח ותזמור, הפקה מוסיקלית, סאונד, ביצוע יצירה ועיבוד, קומפוזיציה וכתיבת שירים, הוראה וחינוך מוסיקלי וכן נושאים הקשורים לתעשיית המוסיקה כולל שיווק וניהול עצמי, יזמות מוסיקלית וזכויות יוצרים.

בית הספר למוסיקה אונו מצויד במתקנים משוכללים, המובילים בתחומם: אולם הופעות מקצועי, חדרי חזרות, ספריה ממוחשבת עשירה, כיתות מחשב מאובזרות, אולפני הקלטה ועריכה מקצועיים וחדרי הוראה באיכות אקוסטית מתקדמת ביותר.

קרן ה-JNF UK

היא מחבריה הקרובים והוותיקים של ישראל ומסייעת בקידום אומנים מוכשרים תושבי הפריפריה הדרומית. הארגון מעניק מלגות לימודים לתושבי יישובי הדרום אשר נבחרו על ידי הקרן. בית הספר למוסיקה ע”ש ג’ונתן ווהל, מקיים בשיתוף הקרן פעילויות חברתיות ומוסיקליות ביישובי הדרום, כמו כן מכשיר מוסיקאים צעירים, במרכזי המוסיקה השונים.

למידע נוסף על קרן JNF UK – לחצו כאן