תוכנית הלימודים

ההתמחות באקטואריה וניהול סיכונים נערכה בהתייעצות אגודת האקטוארים בישראל והיא מוכרת על ידיה, שהיא הגוף המקצועי המאגד אקטוארים מוסמכים וכאלה הנמצאים בתהליכי למידה והכשרה בישראל. לאגודה הסכם הכרה הדדי עם אגודת האקטוארים הבריטית.

הבחירה להציע התמחות באקטואריה וניהול סיכונים במסגרת לימודי התואר השני במנהל העסקים, נובעת מהסינרגיה הגבוהה בין הנושאים הנדרשים בהכשרה זו. חלק ניכר מקורסי הליבה במנהל עסקים כגון כלכלה, חשבונאות מימון, ניהול פיננסי, סטטיסטיקה, מתמטיקה וניהול סיכונים – הם חלק נדרש והכרחי בלימודי האקטואריה.

ההכשרה באקטואריה תאפשר לבוגרי ההתמחות להשתלב בתפקידי מפתח ברמות ניהוליות גבוהות בארגונים הרלוונטיים, כשהם מצוידים ביכולות אקדמיות־ניהוליות מהמעלה הראשונה. זוהי התוכנית היחידה המוכוונת למקצוע האקטואריה, תוך התמקדות בפן היישומי־מקצועי של התחום. תוכנית זו מוכרת על ידי אגודת האקטוארים בישראל ובוגריה יוכלו לקבל חברות בתואר “אנליסט אקטואר” המוכר על ידי האגודה. עם השלמת בחינות נוספות, בהמשך יוכלו המסיימים לקבל הסמכה כאקטואר מלא על ידי אגודת האקטוארים בישראל וכן יהיו מוכרים על ידי המכון האקטוארי הבריטי אשר מקיים הסכם הכרה הדדי עם האגודה הישראלית.

התוכנית מעניקה:

• זכאות לתואר שני במנהל עסקים עם תעודת התמחות באקטואריה וניהול סיכונים.
  • זכאות לחבר בסטטוס של “אקטואר לומד” המוענק ע”י אגודת האקטוארים בישראל.
    —————————————————————————————————————————————
    בוגר התוכנית שסיים בהצלחה את מלוא התוכנית ויעמוד בכל דרישות קורסי הכלכלה, סטטיסטיקה ומתמטיקה (CB, CM, CS), יסיים שלוש שנות עיסוק מקצוע בתחום האקטואריה וישלים שלוש בחינות ליבה (CP1,CP2,CP3) יוכר כאקטואר בסטטוס Associate של אגודת האקטוארים בישראל (AILA) וכן על ידי המכון הבריטי לאקטואריה
    —————————————————————————————————————————————
    בחינות הליבה יוכרו לצורך המשך בחינות הניתנות על ידי המכון הבריטי לאקטואריה, לשם קבלת תואר אקטואר בינ”ל – AIA (Associate of the Institute of Actuaries) ואקטואר בינ”ל בכיר – FAIA (Fellow of the Associate of the Institute of Actuaries).

בין נושאי הליבה:

קורסים בהתאם לתוכנית הלימודים הבינ”ל

• סטטיסטיקה לאקטוארים CS1
  • מודלים של סיכון ושרידות CS2
  • R-project לאקטוארים (חלק מההכשרה בסטטיסטיקה)
  • מתמטיקה פיננסית לאקטואריה CM1
  • הנדסה פיננסית CM2
  • יישומי אקל לאקטוארים (חלק מההכשרה במתמטיקה)
  • מימון ומימון הפירמה לאקטוארים CB1
  • יישומי כלכלה לאקטוארים CB2
  • סדנת Business Management CB3
  • נושאים מתקדמים באקטואריה פנסיונית ופיננסית CP1

קורסים בתחומי ניהול סיכונים

• קורס מתקדם בניהול סיכונים פיננסיים
  • סדנת הכשרה מעשית: תועבר ע”י צוות אקטוארים ראשיים מתחומי הביטוח הכללי, פיננסי, פנסיה, ריסק-חיים, בריאות ועוד.

קורסים במנהל עסקים

• מנהיגות
  • אסטרטגיה
  • יזמות ויצירתיות
  • ניהול צוותים
  • שיווק ויצירת ערך
  • מיסוי ואכיפה כלכלית

להורדת עלון ההתמחות, עבור שנת תשפ”ג 2022-2023, עם רשימת הקורסים המלאה של ההתמחות (לא כולל קורסי הליבה) –  לחצו כאן

להורדת חוברת המידע עבור שנת תשפ”ג 2022-2023, תואר שני .M.B.A הכוללת הרחבה עבור קורסי הליבה – לחצו כאן

חשוב שתדעו

מה נדרש כדי להתקבל

1. בוגרי תואר ראשון מתחומי: כלכלה, מנהל עסקים ומדעים מדוייקים – יתקבלו עם ממוצע 75, וזאת בצמוד להצגת גיליון ציונים הכולל: סטטיסטיקה א’ + ב’ ומתמטיקה א’ + ב’ (או קורסים המקבילים לקורסים אלו).
  2. בוגרי תואר ראשון בהנדסה יתקבלו עם ממוצע 70.
  3. מועמדים שאינם עומדים בתנאים הללו, אך בעלי עניין רב בתכנית, יכולים להגיש בקשה לוועדת חריגים.