ד"ר מרים דישון-ברקוביץ

מרצה בכירה בפקולטה למנהל עסקים

About

ד”ר מרים דישון-ברקוביץ סיימה את לימודי התואר הראשון, השני והשלישי בפסיכולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, בפסיכולוגיה חברתית, אירגונית וקוגנטיבית. זכתה במילגת רוטשילד היוקרתית למחקר בתר-דוקטורט, והשתלמה כעמיתת מחקר בתר-דוקטורט באוניברסיטת פרינסטון בארה”ב. הציגה את עבודותיה המדעיות בכנסים בינלאומיים רבים ומחקריה פורסמו בכתבי עת מובילים. בנוסף לניסיון במיגזר הפרטי, ד”ר דישון-ברקוביץ מלמדת מגוון רחב של קורסים לתואר ראשון ושני. מחקריה הנוכחיים מתמקדים ביחסי הגומלין שבין עבודה ומשפחה, הצבת יעדים והשפעת גורמים פסיכולוגיים על התנהגות כלכלית. ד”ר דישון-ברקוביץ כתבה מדי חודש בכתב העת המדעי-פופולארי “גלילאו, כתב עת למדע ומחשבה” את מדור הפסיכולוגיה “נפש”, שזכה לתהודה רבה.

Post-Doctoral Research Fellowship
בפסיכולוגיה, אוניברסיטת פרינסטון בארה"ב
.Ph.D
בפסיכולגיה, אוניברסיטת בר-אילן (1999).
.M.A
בפסיכלוגיה ארגונית וחברתית, אוניברסיטת בר-אילן (1996).
.B.A
בפסיכלוגיה וספרות, אוניברסיטת בר-אילן (1992).

Teaching Areas

התנהגות אירגונית, פסיכולוגיה חברתית, ניהול קריירה, ניהול ופיתוח אירגונים, פיתוח צוותים.

Research interests

מוטיבציה והצבת יעדים, יחסי גומלין בין עבודה ומשפחה, שחיקה, התנהגות אלטרואיסטית וענישה אלטרואיסטית.