בית הספר לשיקום

מיקום: קרית אונו
רכז הקורס: אנדראה פינארט, MSW
ימי ה’
תאריך פתיחה: 16.5.24
תאריך סיום: 4.7.24

עלות למשתתף: 485 ₪.

השתתפות משרד הבריאות: 1,076 ₪.

להרשמה לקורס בקרית אונו – לחצו כאן


על הקורס:

המציאות של חיינו כיום נקראת shared traumatic reality, shared tragic reality  , shared stressful reality  Dekel & Baum,2010)), במונחים שלי מציאות מטלטלת משותפת. זאת מציאות בה איש השיקום הן מסייע לאנשים אשר נפגעו, ולצד זה מאוים באופן אישי ובמקרים מסוימים אף נפגע מאותו אירוע. כך, שני הצדדים חולקים ומושפעים מאותה טראומה, לחץ, בלבול, כאוס, כאב וחולקים פגיעות משותפת.

בחודשים אחרונים למדנו הרבה איך להגיש עזרה מתאימה ללקוחות שלנו. אבל שאלה לא פחות חשובה היא: מה איתנו? למה אנחנו זקוקים כרגע?. במצבים סוערים ,ובמיוחד בימים מורכבים ומטלטלים כפי שאנו חווים בתקופה האחרונה, על איש השיקום להגביר את המודעות והדאגה העצמית על מנת להיות מסוגלים לתת מעניים מקצועיים. פיתוח תשומת לב לחוויה הנוכחת שלנו תורמת ליכולת שלנו לתת מענה מתאים לכלל הצרכים העולים במציאות מורכבת זו. מילת מפתח היא "בחירה". בחירה שתאפשר לנו חופש להגיב ולפעול באופן שמיטיב איתנו ועם הסובבים.

מחקרים אקדמיים רבים שנעשו בשנים אחרונות מעידים על ההשפעות המיטיבות של תרגול מיינדפולנס בחיי היום יום. מיינדפולנס, היא מודעות העולה מהפניית תשומת לב המכוונת להווה באופן פתוח וסקרן ולא שיפוטי, היא עדשה הומנית וחומלת דרכה אפשר להבין את האדם, המעביר מסר חשוב על אפשרות לבנות עולם יותר טוב, עולם בנוי על תודעה מיומנת ולב פתוח. מסרים אלו מתחברים לגישת החלמה, לראיה של סבל אנושי, והאפשרות להתגבר עליו ולבנות חיים מספקים בחברה.

תרגול מיינדפולנס מסייע בהיבטים הבאים:

  • הגברת החוסן והרווחה הנפשית ,הגברת היכולת להכיל מצבים קשים והיכולת לתפקד בתנאי אי וודאות,
  • הפחתת מתח ,לחץ ,דאגה, חרדה, דיכאון.
  • פיתוח יכולת להתמודדות עם כאב פיזי ונפשי, שיפור ביכולת הקשב, הגברת הסבלנות ויכולת ריכוז, וירידה בתגובות אימפולסיביות לצד לשיפור בתפקוד המערכת החיסונית.
  • עלייה בהתנהגות פרו-חברתית וירידה ברמת האלימות, בהירות מחשבה, וויסות רגשי, חשיבה יצירתית ובחירות מועילות.
  • פיתוח תשומת לב המאפשר מפגש צלול עם החוויה הנוכחת שלנו כך שניתן יהיה להרגיע מצבים שונים (כולל מצבים סוערים) מתוך בחירה ולא כתגובה אוטומטית. בכך תרגול מיינדפולנס יכול לעזור לנו למצוא אי של יציבות בלב הסערה.
  • תרגול מיינדפולנס מעניק כלים להתמודדות עם אי ודאות,פיתוח חוסן נפשי, שלווה ויציבות פנימית גם בזמנים מאתגרים

עם זאת חשוב להגיד, שתרגול מיינדפולנס דורש זמן והתמדה כדי שיהפוך לעוגן משמעותי בחיים. אנשים שיבחרו להשתתף בקורס זה , חשוב שידעו שכמו כל שריר, הדבר דורש השקעה, מחויבות ונכונות לתרגול וללמוד שפה חדשה.

למידע נוסף לחצו כאן..

מיקום: קרית אונו
רכזת הקורס: גב’ ענבר אדלר בן דור, MSW
ימי ה’, בין השעות 9.30-15.00
תאריך פתיחה: 5.3.24
תאריך סיום: 16.7.24

עלות למשתתף: 1,570 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 9,580 ₪. 

ההרשמה לקורס זה נסגרה


מיקום: חיפה

רכזת הקורס: גב’ רונית שוסטר, M.A

ימי ב’, בין השעות 9.30-15.00

תאריך פתיחה: 15.1.24

תאריך סיום: 15.7.24

עלות למשתתף: 1,570 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 9,580 ₪. 

ההרשמה לקורס זה נסגרה


על הקורס:

הקורס מיועד לאנשים ונשים בעלי נסיון חיים בתהליכי החלמה ושיקום אשר מבקשים להשתמש בנסיון שצברו בתהליכים אלה כנותני שירותים במערך בריאות הנפש.

הקורס יעסוק בתהליך המעבר מצרכן, לאדם נותן שירות בעל ידע מנסיון.

הקורס יעניק הכשרה בסיסית בנושאי העבודה היומיומיים בבריאות הנפש ויעסוק בנושאים כגון: חוק השיקום, סל שירותי השיקום, חזון ההחלמה ותרגומו לעשייה יום יומית, פסיכופתולוגיה, מיומנויות, כלים ושיטות התערבות הרלוונטיים לעבודה במסגרות בריאות הנפש.

הקורס יעמיק בתרומה הייחודית של השימוש בידע מתוך ניסיון בעבודתה בשירות שיקומי וטיפולי, ויעניק כלים ראשוניים לשימוש בידע זה בעבודה היומיומית.

הקורס ירחיב את נקודת המבט של משתתפיו, לדוג’ בהבנה של המשפחה ומשמעותה בתהליך השיקום ובמארג העבודה עם אנשי צוות נוספים.

הקורס יתן בסיס לשימוש בכלים שונים כדוגמת תקשורת מקרבת, מודל הסינגור העצמי, מודל התרופות האישיות ועוד.

הקורס מכיל בתוכו את המרכיבים המרכזיים של קורס ההכשרה למדריכי שיקום ועל כן מאושר כקורס הכשרה ייעודי לתפקיד מדריכי שיקום/חונכים/סומכים.

למידע נוסף לחצו כאן..

מיקום: חיפה

רכזת הקורס: גב’ שימרי הדס גרונדמן

ימי ג’, בין השעות 9.30-15.00

תאריך פתיחה: 5.3.24

תאריך סיום: 16.7.24

עלות למשתתף: 845 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 4,645 ₪.

ההרשמה לקורס זה נסגרה

על הקורס:

ידע מניסיון המבוסס על התמודדות ותהליכי החלמה הוא אישי וייחודי והינו משאב יקר המתחיל בראש ובראשונה בבחירה וברצון להפוך את הסיפור האישי, הספציפי והפרטי, לגוף ידע רחב יותר שיוכל לשרת אחרים. המעבר מהסיפור האישי לעבודה מתוך ידע מניסיון מתרחש דרך תהליך של התמקצעות הכולל למידה כיצד להשתמש בידע מניסיון ככלי מקצועי לתמיכה באחר. הפרקטיקה של שימוש בידע מניסיון יכולה להוות כלי מרכזי בארגז הכלים של איש/ת שיקום/טיפול בעל/ת ידע מניסיון, ולסייע בהשמעת קול משמעותי וחיזוק הייחודיות של ידע מניסיון בתוך צוות רב מקצועי.

הקורס פותח במסגרת תכנית “צרכנים נותני שירות” מתוך עבודה בשותפות של ידע מניסיון וידע של אנשי מקצוע.

נושאים מרכזיים בקורס: עקרונות יסוד של תמיכת עמיתים; זהות מקצועית של אנשי שיקום/טיפול בעלי ידע מניסיון; עיבוד הסיפור האישי; ניהול חשיפה; מודל לשימוש בידע מניסיון ככלי מקצועי; שילוב ידע מניסיון בעבודת צוות רב מקצועי; עבודה בשותפות; גבולות ואתיקה מקצועית;

 

מיקום: קרית אונו

רכזת הקורס: גב’ אורלי צבר, M.Sc. O.T

ימי ג’, בין השעות 9.30-15.00

תאריך פתיחה: 9.1.24

תאריך סיום: 4.6.24

עלות למשתתף: 1,150 ₪.

השתתפות משרד הבריאות: 2,870 ₪.

ההרשמה לקורס זה נסגרה

מיקום: חיפה
רכזת הקורס: גב’ גפן ניסים, M.A בבריאות נפש קהילתית
ימי ג’, בין השעות 9.30-15.00
תאריך פתיחה: 9.1.24
תאריך סיום: 4.6.24

עלות למשתתף: 1,150 ₪.

השתתפות משרד הבריאות: 2,870 ₪.

ההרשמה לקורס זה נסגרה

על הקורס:

מדריך השיקום/חונך/סומך מלווה ומדריך את המשתקם בניהול אורח חיים עצמאי בהתאם לתוכניות השיקום שלו בתיאום ויחד עם איש צוות מקצועי. תפקידו מרכזי בקידומו של האדם המתמודד עם מחלה נפשית במסגרת בה הוא עובד. קורס ההכשרה הבסיסי למדריכי שיקום יעניק למדריך/חונך/סומך הכשרה בסיסית בנושאי העבודה היומיומיים בשיקום בבריאות הנפש.

הקורס יעסוק בנושאים כגון: חוק השיקום, סל שירותי השיקום, חזון ההחלמה ותרגומו לעשייה יום יומית, פסיכופתולוגיה, מיומנויות, כלים ושיטות התערבות הרלוונטיים לעבודת המדריך/החונך/הסומך.

כמו כן הקורס ירחיב את נקודות המבט של המדריך/החונך/הסומך, לדוג’: הסתכלות על נקודת המבט של הצרכן, הבנה של המשפחה ומשמעותה בתהליך השיקום, הבנת משמעותו של שימוש בידע מתוך ניסיון בעבודה, התבוננות על תפקיד הצרכן נותן השירות ומארג העבודה השיקומי במסגרת.

בהתאם לנוהלי משרד הבריאות, קורס זה מהווה תנאי לעבודה במערך השיקום בבריאות הנפש בקהילה. על מדריכי השיקום/החונכים/הסומכים לעבור את הקורס הייעודי לתפקידם בתוך 3 שנים מיום כניסתם לתפקיד.

למידע נוסף לחצו כאן..

מיקום: קרית אונו, הקמפוס החרדי
רכזת הקורס: גב’ יעל פיזם, MSW
ימי ב’, בין השעות 9.30-15.00
תאריך פתיחה: 22.1.24
תאריך סיום: 1.7.24

עלות למשתתף: 1,150 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 2,870 ₪. 

ההרשמה לקורס זה נסגרה

על הקורס:

מדריכות השיקום, החונכות, הסומכות והמלוות התעסוקתיות מהוות נדבך חשוב ביותר בתוך מערך השיקום בבריאות הנפש. הן פוגשות באופן ישיר את מקבלי השירות ועובדות איתן מקרוב על התוכנית השיקומית שלהם, בליווי והדרכת אנשי מקצוע. תפקידן הינו מרכזי ומשמעותי ביותר בקידומו של האדם המתמודד עם מחלה נפשית, והן הכח הפועל והמניע בשטח.

העבודה האינטנסיבית הנעשית באופן קרוב וישיר לחיי המתמודדים, מייצרת אתגרים רבים הדורשים התייחסות מקצועית מקיפה ומעמיקה. קורס ההכשרה יעניק למדריכות השיקום, החונכות והסומכות, הכשרה בסיסית ומקצועית בנושאי העבודה היומיומיים בשיקום בבריאות הנפש ובגישת ההחלמה, ויסייע להן לקבל ידע, כלים ומיומנויות מקצועיות לעבודה השוטפת.

הקורס יעסוק בנושאים כגון: חוק השיקום ושירותי סל השיקום, חזון ההחלמה ותרגומו לעבודה היומיומית בשטח, פסיכופתולוגיה וופרמקולוגיה, גישת הכוחות, משמעות התקווה בתפקיד, הקשבה פעילה, תקשורת מקרבת, גבולות בקשר, וכמובן מיומנויות, כלים ושיטות התערבות נוספות הרלוונטיים לעבודת המדריכה/החונכת/הסומכת.

כמו כן, הקורס ירחיב את נקודות המבט של המשתתפות בקורס, לדוג’: הבנת נקודת המבט של המתמודדים, הבנה של המשפחה ומשמעותה בתהליך השיקום, הבנת משמעותו של שימוש בידע מתוך ניסיון בעבודה, התבוננות על תפקיד הצרכן נותן השירות ומארג העבודה השיקומי במסגרת, ועוד.

בהתאם לנוהלי משרד הבריאות, קורס זה מהווה תנאי לעבודה במערך השיקום בבריאות הנפש בקהילה. על מדריכות השיקום, החונכות והסומכות לעבור את הקורס הייעודי לתפקידן בתוך 3 שנים מיום כניסתן לתפקיד.

למידע נוסף לחצו כאן..

מיקום: קרית אונו
רכזת הקורס: גב’ אילת אונגר, MSW
ימי ד’, בין השעות 9.30-15.00
תאריך פתיחה: 20.12.23
תאריך סיום: 27.3.24

עלות למשתתף: 1,050 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 2,390 ₪. 

ההרשמה לקורס זה נסגרה

מיקום: באר שבע
רכזת הקורס: גב’ יעל שביט שוטלנד, M.Sc.OT
ימי ה’, בין השעות 9.30-15.00
תאריך פתיחה: 7.3.24
תאריך סיום: 11.7.24

עלות למשתתף: 1,050 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 2,390 ₪. 

ההרשמה לקורס זה נסגרה

על הקורס:

עבודת תאום השיקום מהווה צלע משמעותית בתהליכי השיקום וההחלמה בבריאות הנפש וכוללת פעילויות רבות ומגוונות בקשר עם האדם, הקהילה וגורמים נוספים. מתאם השיקום נדרש לידע רב ומיומנויות מגוונות על מנת לסייע לאדם בניווט התהליך השיקומי באופן הייחודי והמיטיב עבורו.

בקורס ילמדו היבטים שונים בתכולת התפקיד ובזהות התפקידית של מתאם השיקום, תוך התייחסות למודלים בתאום טיפול, לקשר וליחסים השיקומיים, למיומנויות בפיתוח השיח המוטיבציוני ומוכנות האדם לשיקום, כמו גם היבטים בתיווך וסנגור עצמי, הבניית תהליכי שיקום ממוקדי אדם, ההקשר הקהילתי ועוד.

הקורס מיועד לאנשי מקצוע העוסקים בתאום שיקום, המעוניינים להרחיב את הידע, המיומנויות והכלים שלהם בתחום התפקיד ויסייע במתן כלים לשימוש בידע ובמיומנויות, כבסיס לקידום תהליכי הליווי, השילוב וההחלמה של אנשים המקבלים שירותים במסגרות השיקום השונות.

  • בהתאם לנהלי משרד הבריאות, קורס זה מהווה תנאי לעבודה במערך השיקום בבריאות הנפש בקהילה. על מתאם השיקום לעבור את הקורס הייעודי לתפקידו בתוך 3 שנים מיום כניסתו לתפקיד.

למידע נוסף לחצו כאן..

קורס מקוון, בזום
רכזת הקורס: גב’ עביר ואתד, MSW
ימי ה’, בין השעות 9.30-15.00
תאריך פתיחה: 25.1.24
תאריך סיום: 30.5.24

עלות למשתתף: 1,050 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 2,390 ₪. 

ההרשמה לקורס זה נסגרה

על הקורס:

עבודת תיאום השיקום מהווה צלע משמעותית בתהליכי השיקום וההחלמה בבריאות הנפש וכוללת פעילויות רבות ומגוונות בקשר עם האדם, המשפחה, הקהילה ועם גורמים נוספים. מתאם.ת השיקום נדרש.ת לידע רב ולמיומנויות מגוונות על מנת לסייע לאדם בניווט התהליך השיקומי באופן הייחודי והמיטיב עבורו.

הקורס כולל למידת היבטים שונים בתכולת התפקיד ובזהות התפקידית של מתאם השיקום, תוך התייחסות למודלים בתיאום טיפול, לקשר וליחסים השיקומיים, למיומנויות בפיתוח השיח המוטיבציוני ומוכנות האדם לשינוי, כמו גם היבטים בתיווך וסנגור עצמי, הבניית תהליכי שיקום ממוקדי אדם, ההקשר הקהילתי ועוד.

בהתאם לנהלי משרד הבריאות, קורס זה מהווה תנאי לעבודה במערך השיקום בבריאות הנפש בקהילה. על מתאם השיקום לעבור את הקורס הייעודי לתפקידו בתוך 3 שנים מיום כניסתו לתפקיד.

תהליך הלמידה בקורס יתנהל בשפה הערבית עם מצגות ותרגול בשפה העברית ויכלול גם יחידה לכתיבת מקצועית בשפה העברית 

למידע נוסף לחצו כאן..

ההרשמה לקורס זה נסגרה

על הקורס:

פיתוח יכולת הניהול הינה נקודת מפתח ביכולת הצמיחה של העובד לתפקידי הניהול וביכולת הצמיחה של הארגון להשגת החזון והיעדים שהוא מציב לעצמו. הקורס מיועד להקנות למשתתפיו מיומנויות ניהול בסיסיות והבנה של תפקיד המנהל במערך השיקום בבריאות הנפש, כמוביל, ומקדם תהליכי החלמה ושיקום במסגרתו.

הקורס כולל 4 חטיבות לימוד מרכזיות, כאשר לאורך כל הקורס קיימת התייחסות לתפקידו של המנהל כמומחה, מוביל ומקדם תהליכי החלמה ושילוב במסגרת:

  1. עקרונות בניהול ומנהיגות כולל התייחסות לסגנונות ניהול אישיים.
  2. תכנון וארגון כולל כתיבת תוכנית יעדים שנתית ממנה נגזרת תוכנית הפעולה
  3. ניהול צוותים בסביבת עבודה דינאמית.
  4.  ניהול מבוסס ערכים מקדמי תהליכים של שילוב והחלמה

בהתאם לנוהלי משרד הבריאות, קורס זה מהווה תנאי לעבודה כמנהל יחידת שיקום במערך השיקום בבריאות הנפש בקהילה ולמנהלים/רכזים קורס מקדים לקורס הדרכה (Supervision) בשיקום.

על כל מנהל יחידת שיקום לעבור את הקורס הייעודי לתפקיד זה בתוך 3 שנים ממועד כניסתו לתפקיד

למידע נוסף לחצו כאן..

מיקום: חיפה
רכזת הקורס: גב’ שרון תמיר, MSW
ימי ד’, בין השעות 9.30-15.00
תאריך פתיחה: 6.3.24
תאריך סיום: 10.7.24

עלות למשתתף: 1,185 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 2,710 ₪. 

ההרשמה לקורס זה נסגרה

על הקורס:

הדרכה מהווה מרכיב חשוב וחיוני בהנחלת הפרקטיקה המקצועית בשיקום בבריאות הנפש ובהטמעתה. מטרת הקורס להכשיר אנשי מקצוע, העוסקים בפועל בהדרכה, במיומנויות הדרכה בגישת ההחלמה, שתאפשרנה ותקדמנה את הלומדים בעבודתם כמדריכים במסגרות השיקום השונות. הקורס מיועד להכשיר אנשי מקצוע המדריכים עובדים מקצועיים ו/או עובדים סמך מקצועיים. 

למידע נוסף לחצו כאן..

קורס מקוון בזום
רכזת הקורס: ד”ר גילי חטר ישי
ימי ב’, בין השעות 9.30-15.00
תאריך פתיחה: 29/1/2024
תאריך סיום: 1/7/2024

עלות למשתתף: 1,555 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 3,565 ₪. 

ההרשמה לקורס זה נסגרה

על הקורס:

השתלבות בשוק העבודה מהווה מרכיב חשוב בבניית הדרך אל בגרות, עצמאות ופיתוח זהות. עבודה היא מקור לקשירת קשרים חברתיים, לבניית הערכה עצמית, היא מקום בו מבלים חלק ניכר משעות היום, היא מאפשרת מעורבות ופעילות, השתתפות ותחושת שייכות.

הקורס יעסוק בתכנים מרכזיים מעולם העבודה המתפתח והדינמי ויתמקד בהשתלבותם של מתמודדים בעולם העבודה. הקורס יכשיר את משתתפיו ליישום ההתערבות החדשנית למיומנויות עבודה: “מיומנויות קוגניטיביות לעבודה” (Cognitive Skills for Work; CSW[1]), המפנה זרקור לתחום הקוגנטיבי/ תפקודי.

תכנים מרכזיים בקורס: מושגים מתחום העבודה בכלל והעבודה בשוק הפתוח בפרט, כגון: מאפיינים של עולם העבודה, ניתוח עיסוקים.  אמות המידה ללווי מתמודדים בתהליך פיתוח קריירה, כולל:  , בנית חזון תעסוקתי אישי ופיתוח מסוגלות תעסוקתית. במחצית השנייה  של הקורס תלמד לעומק ההתערבות “מיומנויות קוגניטיביות לעבודה”.

מטרותיה של ההתערבות להבהיר את הקשר בין התפקוד הקוגניטיבי לעבודה, ולסייע לאדם לפתח אסטרטגיות יעילות לשיפור מיומנויותיו הקוגניטיביות, או להפחתת השפעותיהם של ליקויים קוגניטיביים, וזאת על מנת לאפשר לו לבחור, להשיג ולשמר את יעדיו בתחום התעסוקה.

[1]ההתערבות פותחה על ידי פרופ’ סוזן מקגורק ופרופ’ קים מיוזר מהמרכז לשיקום פסיכיאטרי באוניברסיטת בוסטון ותורגמה והותאמה לישראל על ידי קבוצת שכולו טוב וביה”ס לשיקום.

למידע נוסף לחצו כאן..

קורס מקוון בזום
רכזת הקורס: גב' יעל דור, Ma טיפול בהבעה ויצירה
ימי ד’, בין השעות 9.30-15.00
תאריך פתיחה: 21.2.24
תאריך סיום: 22.5.24

עלות למשתתף: 845 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 1,910 ₪. 

ההרשמה לקורס זה נסגרה

על הקורס:

מחקרים בנושא בדידות חברתית ורשת חברתית, מראים שלאנשים המתמודדים עם מגבלה פסיכיאטרית יש מעט מאד קשרים חברתיים לעומת האוכלוסייה הכללית. התחום החברתי כולל עולם תוכן שלם שרלוונטי לכלל עובדי השיקום בכל הדרגים ובכל השירותים. הקורס נבנה על מנת להעניק לעובדי השיקום הבנה רחבה וכלים פרקטיים לעבודה בתחום החברתי. הקורס נבנה בשיתוף ארגונים המעניקים שירותי חברה ופנאי.

נושאים מרכזיים בקורס: תפקוד חברתי, מיומנויות חברתיות וקוגניציה חברתית, סטיגמה וסטיגמה עצמית , השתלבות בקהילה ופנאי , כלים פרקטיים לעבודה פרטנית והדרכתית בתחום החברתי, תקשורת בינאישית,  מערכות יחסים, זוגיות ומיניות, תכניות בתחומי חברה ופנאי.

למידע נוסף לחצו כאן..

קורס מקוון בזום
רכזת הקורס: גב’ אילת אונגר, MSW
ימי ד’, בין השעות 9.30-15.00
תאריך פתיחה: 3.4.24
תאריך סיום: 3.7.24

עלות למשתתף: 1,285 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 2,950 ₪. 

להרשמה לקורס מקוון בזום לחצו כאן

על הקורס:

הנעה (מוטיבציה) לשינוי הינה מרכיב משמעותי ומשפיע על תהליכי השיקום, השילוב וההחלמה. עם זאת פעמים רבות במפגש עם מקבלי השרות מתקשה האדם לבחור, להשיג או לשמור עבור עצמו מטרה משמעותית לשינוי. למוטיבציה מרכיבים רבים. הכרות עם מרכיבים אלו עשויה לסייע לאדם בהבנה של המניעים האישיים שלו בעד ונגד השינוי, ואף לסייע בהבנה מה מעכב אותו.  מודלים להנעת שינוי מספקים תהליכי חקר אישיים עבור האדם ומלווה השינוי אשר יכולים למקד עבורו את הצורך, הרצון, המסוגלות והידע שלו כלפי שינוי. תהליך חקר זה אף מסייע בגיוס והבנייה של מוטיבציה פנימית לשינוי.  

 

בקורס ילמדו שני כלים: הריאיון המוטיבציוני והכלי להערכה ופיתוח מוכנות לשיקום. כלים המהווים הכנה משמעותית לבניית תכנית אישית במצבים של תקיעות ו/ או אמביוולנציה בהקשר לבנית תכנית אישית. מודלים אלו יעשירו את התפישה השיקומית של העובד ויספקו כלים מעשיים התומכים בתהליך.

 

הריאיון המוטיבציוני

הראיון המוטיבציוני הינו כלי מוביל ומוכח ראייתית להנעת שינוי התנהגותי במגוון תחומים. הראיון המוטיבציוני מסייע בחקירה ובפתרון של אמביוולנטיות כלפי השינוי מתוך עמדה מקבלת ומכבדת, מסייע להשתחרר מתקיעות ולגייס את המשאבים הפנימיים  לקראת שינוי. בכלי נעשה שימוש באסטרטגיות להגברת מוטיבציה וחיזוק מחויבות לשינוי, תוך התייחסות לעבודה עם התנגדות וחיזוק הביטחון של האדם במסוגלותו לשינוי. זהו כלי יישומי המשלב טכניקות לבניית מוטיבציה לקראת שינוי.

מודל להערכה ופיתוח מוכנות (Readiness)

הערכת מוכנות לשיקום בנויה מתהליך מובנה ושיטתי הנעשה באופן פרטני. מטרתו, לסייע לאדם לקבל תמונת מצב עדכנית לגבי מידת המוטיבציה והידע שלו/ה לקראת בניית תכנית אישית והבנה בנוגע לגורמים המעכבים והמקדמים את השינוי..

בתהליך ההערכה נעשית בדיקה של המוטיבציה הפנימית והחיצונית לגבי השינוי. התהליך נעשה בשותפות כאשר האדם בתהליך חקר עצמי והתבוננות ואיש המקצוע מאפשר, תומך, מעודד ומכוון להתבוננות עצמית ואותנטית. איש השיקום נמצא בעמדת הקשבה אקטיבית המאפשרת לו ולאדם לצאת ביחד לתהליך מנקודת מוצא מושכלת ושליטה רבה יותר בתהליך.

המודל פותח במרכז לשיקום פסיכיאטרי באוניברסיטת בוסטון והובא לארץ בחסות יספר”א, משרד הבריאות ואוניברסיטת חיפה. 

למידע נוסף לחצו כאן..

קורס מקוון בזום
רכזת הקורס: ד”ר עמית ימין
ימי ה’, בין השעות 9.30-15.00
תאריך פתיחה: 18.1.24
תאריך סיום: 11.7.24

עלות למשתתף: 1,645 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 3,785 ₪. 

ההרשמה לקורס זה נסגרה

על הקורס:

ידוע שסטיגמה עצמית מהווה מכשול בפני החלמה של אדם המתמודד עם מגבלה נפשית. בקורס תילמד התערבות ה- NECT (Narrative Enhancement and Cognitive Therapy), שמטרתה לסייע בהפחתת הסטיגמה העצמית ובהרחבת הנרטיב והזהות אל מעבר למגבלה.

התערבות זו, שמבוססת על הגישה הפסיכוחינוכית, הקוגניטיבית והנרטיבית, מתקיימת במסגרת קבוצתית ומזמינה את האדם להיכרות עם התפיסה העצמית שלו, ללמידה משותפת ולרכישת אסטרטגיות חשיבה חלופיות, שמטרתן לאתגר תפיסות עצמיות שליליות. התערבות ה- NECT מיושמת בעשור האחרון במדינות שונות, ביניהן שבדיה, הולנד, ארה”ב וישראל.

מחקרים שנערכו בשנים האחרונות מעידים על יעילות ההתערבות בהפחתת סטיגמה עצמית ובהעלאת הערך העצמי (Hannson et al., 2017; Roe et al., 2014). 

למידע נוסף לחצו כאן..

מיקום: קרית אונו
רכזת הקורס: ד”ר ארנה שמר
ימי א’, אחת לשבועיים-שלושה
תאריך פתיחה: 26.5.24
תאריך סיום: 21.7.24

עלות למשתתף: 475 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 1,035 ₪. 

להרשמה לקורס בקרית אונו לחצו כאן

על הקורס:

למידה מהצלחות הינה כלי למידה המאפשר לגלות ולתעד עשיה שייצרה הצלחות בכדי להכיר דרכי פעולה אפקטיביות ולהתאימן למערכות נוספות. המתודה שימושית לתהליכי למידה, הדרכה, ניהול וארגון, טיפול והערכה. כתפיסת עולם, מזמנת הלמידה מהצלחות חשיבה חיובית ואופטימית, מציאת כוחות והזדמנויות, רוח של הוקרה והערכה ותפיסה מעשית המבקשת להבחין בפעולות קונקרטיות שתורמות לשינויים מוצלחים. המתודה, מבית מדרשו של פרופ’ יונה רוזנפלד ושותפים לדרך, נסמכת על למידה רפלקטיבית המתבוננת לאחור באופן מעמיק על הפעולות שנעשו, ואיסופן לכדי עקרונות פעולה, המכלילים ומפשטים את עיקרי העשייה.

תהליכי למידה מהצלחות נסמכים על ההנחה שלמידה מתמשכת הינה מרכיב חשוב בפיתוח ארגוני וביצירת גישות והתערבויות חדישות. בשנים האחרונות למידה מהצלחות מוטמעת בתחום בריאות הנפש באופן רב ממדי כתפיסת עולם לעבודה עם א.נשים, ככלי ללמידה על התערבויות מוצלחות וכפרקטיקה מקדמת החלמה. 

במפגשי הלמידה שנקיים נלמד את המתודולוגיה, נתאר הצלחות שנחלנו, נתבונן בידע שיש לנו על עשייתנו, נדון בפרקטיקה הייחודית והמשותפת לנו כיחידים וכקבוצה ונגלה את דרכי הלמידה שלנו לאור למידה על למידה.

למידע נוסף לחצו כאן..

מיקום: קרית אונו
רכזת הקורס: גב’ לימור עטר, M.Sc.OT
ימי ג’, בין השעות 9.30-15.00
תאריך פתיחה: 2.4.24
תאריך סיום: 18.6.24

עלות למשתתף: 710 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 1,600 ₪. 

להרשמה לקורס בקרית אונו לחצו כאן

על הקורס:

ACT היא גישה להתערבות התנהגותית, הבולטת מבין גישות הגל השלישי של הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי CBT – Cognitive Behavioral Therapy . מטרת העבודה לפי גישת ACT היא לקדם את האדם לכיוון של גמישות פסיכולוגית – מחשבתית – תפקודית, דרך שישה תהליכים מרכזיים; קבלה, העצמי כהקשר, מגע עם הרגע הנוכחי, הפרדה קוגניטיבית, ערכים ופעולה מחויבת, כלומר, פיתוח ההתנהגויות שמקרבות את האדם לעבר מי ומה שחשוב לו, תוך נכונות לקבל את התחושות, רגשות ומחשבות כפי שהן ברגע הזה (Hayes, Strosahl & Wilson, 2011).

  הקורס מיועד לאנשי מקצוע בתחום שיקום בריאות הנפש במטרה להפחית את הסבל של המתמודדים עם הפרעות פסיכיאטריות, ליצור הזדמנות לחיים משמעותיים מכווני ערכים.

עקרונות גישת ACT תואמות את התפיסה של גישת ההחלמה, בכך ששמה את האנושיות במרכז, מעצימה את האדם, ובכך מקדמת שיקום והחלמה. במחקרים נמצא כי היא תורמת להגברת התפקוד וליישום של חיים בצד המחלה (Johns et al. 2016). כמו כן, הגברת הגמישות הפסיכולוגית של איש/אשת המקצוע מאפשרת להתמודד עם כאב נפשי ואי נוחות, תוך הזמנה לנהוג בפתיחות, סקרנות, רכות ונדיבות כלפי עצמינו וכלפי המתמודדים.

ייחודיות הקורס:  שילוב של למידה ותרגול חוויתי. ההזמנה ללמוד אקט היא להתנסות בתרגילים באופן אישי, זוגי וקבוצתי. 

מעט על רכזת הקורס: לימור עטר, מרפאה בעיסוק M.Sc.OT , מומחית בתחום שיקום בריאות הנפש. מטפלת התנהגותית קוגניטיבית CBT , בעיקר בגישות הגל שלישי ACT DBT, מדריכת אנשי מקצוע, מרצה ומלמדת. בעלת קליניקה פרטית, לשעבר מובילת הסניף הישראלי של ארגון ACBS, ארגון הגג העולמי של מטפלי ACT.

למידע נוסף לחצו כאן..

מיקום: קרית אונו.
רכזת הקורס: ד”ר יעל מזור
ימי ה’, בין השעות 9.30-15.00
תאריך פתיחה: 6.6.24
תאריך סיום: 26.9.24 (בחודש אוגוסט לא יתקיימו לימודים)

עלות למשתתף: 845 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 1,910 ₪. 

להרשמה לקורס בקרית אונו לחצו כאן

על הקורס:

מחקרים מראים כי רבים מהמתמודדים עם מחלות נפש והפרעות נפשיות חוו בעברם טראומות (48%-98%), ורבים סובלים מתסמינים פוסט טראומטיים (26%-40%) העשויים להשפיע על תהליכי השיקום וההחלמה (Mueser et al., 2004; 1998).  עם זאת, מחקרים גם מראים כי צמיחה פוסט טראומטית, קידום משמעות בחיים, והעלאת יכולת התמודדות- כל אלו תהליכים אפשריים בבריאות הנפש, לצד האפשרות של החלמה (Mazor, Gelkopf, Roe, 2018 Mazor, Gelkopf, Roe & Mueser, 2016;). תהליכים אלו תלויים בהיבטים מגוונים הקשורים לאדם, לסביבתו, ולאיש השיקום והתהליכים שהוא מאפשר ומקדם בעבודה השיקומית רגישת הטראומה. יכולתו של האדם להגדיר את עצמו מעבר להתמודדותו הנפשית ולראות לצד החלמתו, גם את צמיחתו באמצעים שונים- כל אלו עומדים בבסיס הקורס הנוכחי.

הקורס יתמקד בהיבטים מגוונים הנוגעים לעולם בריאות הנפש והמפגשים האפשריים עם תופעות מעולם הטראומה; התמודדות עם סימפטומים של מחלת נפש לצד מצבי דחק ומשבר, תהליכי חיפוש משמעות, סגנונות התמודדות, וצמיחה. בנוסף, תהיה התמקדות בקשר בין התיאוריה לבין הפרקטיקה, היכרות עם מודלי-עבודה רגישי טראומה וכלי עבודה אשר מותאמים לעולם השיקום, ואפיון תהליכים שיקומיים ייחודיים. תשומת לב מיוחדת תינתן לנושא הטראומה המינית, הרצף השיקומי-טיפולי, וידע מניסיון.

הקורס מתבסס על תיאורי מקרה מהשטח של הסטודנטים, ניתוחם ודיון פעיל בכתה, תרגול, ולבסוף תהליך הדרכתי- סדנאי בסיום כל יום.

למידע נוסף לחצו כאן..

קורס מקוון בזום
רכזות הקורס: גב’ לידור פימה, MSW וגב’ מיכל ארבלי כחלון, MSW ופסיכותרפיסטית.
ימי ה’, בין השעות 9.00-14.30
תאריך פתיחה: 2.5.24
תאריך סיום: 18.7.24

עלות למשתתף: 845 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 1,910 ₪. 

להרשמה לקורס מקוון בזום לחצו כאן

על הקורס:

המונח “תחלואה כפולה” מתייחס להתמודדות של אדם עם הפרעה נפשית לצד התמכרות לחומרים פסיכו אקטיביים ו/או התמכרות התנהגותית. שתי ההפרעות עשויות להופיע בו זמנית, או זו אחר זו ומתקיימים יחסי גומלין ביניהן. בנוסף, כל אחת מההתמודדויות בעלת מאפיינים ואתגרים ייחודיים לה וביחד הן בעלות השפעה מכרעת על האדם וסביבתו (רבינוביץ שנקר, 2020).

צוותים וארגונים הנותנים מענה לזכאי סל שיקום, נפגשים יותר ויותר בשירותים השונים עם המתמודדים עם תחלואה כפולה ועולה הצורך בהתמקצעות וקבלת כלים למתן מענה שיקומי-טיפולי מקצועי, אינטגרטיבי ובעל ראייה הוליסטית לכלל המורכבויות.

קורס תחלואה כפולה מיועד לעובדי מערך השיקום המעוניינים להרחיב את הבנתם לגבי  העבודה עם אנשים המתמודדים עם תחלואה כפולה.  הקורס הינו קורס בסיסי המאפשר ללומדים להעריך ולעצב מחדש אמונותיהם ותפיסות עבודתם, להרחיב את עולמות הידע שלהם ולהתנסות בכלים שונים ומגוונים בתחום של תחלואה כפולה – התמודדות נפשית והתמכרויות.

במהלך הקורס נלמד את מושגי הבסיס בתחום ההתמכרות, נבין תופעה זו לעומקה ונבחן את המורכבות של מחלת התמכרות בשילוב עם התמודדות נפשית ולהיפך. נכיר ונעמיק ברציונל, בתפישה וב”רוח” העבודה עם אנשים המתמודדים עם תחלואה כפולה. כמו כן, נעסוק ונחשף למודלים, גישות וכלים שונים אשר יסייעו לנו בעבודתנו בליווי מקצועי לאוכלוסייה ייחודית זו.

את הקורס תלווה קבוצת הדרכה שתתמוך בהעמקת ההבנות ובחיבור בין התאוריה, החוויה והעשייה בשדה. 

למידע נוסף לחצו כאן..

מיקום: קרית אונו
רכז הקורס: ד”ר אריאל עזרא
ימי ה’, בין השעות 9.30-15.00
תאריך פתיחה: 8.2.24
תאריך סיום: 30.5.24

עלות למשתתף: 1,115 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 2,550 ₪. 

ההרשמה לקורס זה נסגרה

על הקורס:

התערבויות קבוצתיות הינן אמצעי חשוב לקידום תהליכי החלמה בקרב מתמודדים ובני משפחה (הדס- גרונדמן ואחרות, 2021). נשות* שיקום מקיימות התערבויות קבוצתיות מגוונות, החל מקבוצות משימה (task oriented) וכלה בקבוצות רכבת בעלות גוון פסיכו-דינמי (ימין ואחרים, 2022). הציפייה והרצון לקיים קבוצות שונות בעולם השיקום בקהילה, דורשות ידע על תהליכים בקבוצות ומיומנויות הנחיה. הקורס מציע מגוון כלים בהם נשות שיקום יכולות להסתייע בתחום זה.

למידע נוסף לחצו כאן..

מיקום: קרית אונו
רכזת הקורס: גב’ שימרי הדס גרונדמן
ימי ד’, בין השעות 9.30-15.00
תאריך פתיחה: 20.3.24
תאריך סיום: 7.8.24

עלות למשתתף: 715 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 3,920 ₪. 

ההרשמה לקורס זה נסגרה

על הקורס:

הקורס יכשיר את משתתפיו ליישום תכנית ה UPSIDES במסגרת בה הם עובדים.

מה היא תוכנית UPSIDES?

תכנית  upsidesהיא תוכנית שפותחה בשיתוף פעולה בינלאומי (6 מדינות שונות וביניהן ישראל). מטרת התוכנית היא ליישם תמיכת עמיתים על בסיס יעילותו של ידע מניסיון בתחום בריאות הנפש. על בסיס הידע שהצטבר נוצרה התוכנית המלווה בחוברת עבודה וכלים שמטרתם לאפשר ללמוד את המיומנויות, החוויות והידע שקיים אצל בעלי ידע מניסיון בהתמודדות ותהליכי החלמה ולאפשר חיזוק של היכולת הייחודית לתמוך מתוך ניסיון חיים ושותפות גורל.

בין הנושאים הנלמדים: החלמה אישית והיישום שלה בחיי היום יום, תמיכת עמיתים, מיומנויות תקשורת, כלים לניהול חשיפה, עבודה עם סיפורי חיים, מיומנויות בסיסיות בהנחיית קבוצות עמיתים, הכרות עם הערך המוסף של ידע מניסיון, יצירה של רשת עמיתים וחיבור לקהילה.

איך זה עובד? התוכנית מיושמת בעזרת קבוצות לתמיכת עמיתים לפיתוח והעצמת שירותי בריאות הנפש. הקורס יכשיר מנחים לםתיחת קבוצות במסגרות השיקום במלהך הקורס. הקבוצות ימשכו  כ 12 מפגשים, בהן ישתתפו מקבלי שירות.

במהלך הקורס נלמד את כל שלבי התוכנית ותכניה, החל מפתיחת הקבוצה, יישום המפגשים השונים וסיום הקבוצה. כמו כן נלמד מיומנויות להנחיית הקבוצה.

*** מסיימי הקורס בהצלחה יקבלו תעודת הכרה בינלאומית מטעם פרויקט UPSIDES העולמי. 

למי מיועד הקורס:

עובדי שיקום עם ידע מניסיון (מדריכי שיקום, סומכים, חונכים,  מתאמי טיפול עם ידע מניסיון ) בתחום השיקום בקהילה ו/או עמיתים מומחים, 

בעלי ניסיון בתחום של שנה או יותר,  המעוניינים לפתוח קבוצות לתמיכת עמיתים במסגרת השירות בו הם עובדים.

על העובדים לעבוד בפועל במסגרת בקהילה, ונדרשת הסכמת המסגרת ומוכנותה ללוות את התהליך בהדרכה פנימית.

ההרשמה לקורס היא בזוגות של סטודנטים מאותו מקום עבודה. (לצורך הנחיית  קבוצה משותפת, במקום עבודתם). 

למידע נוסף לחצו כאן..

מיקום: קרית אונו
רכזת הקורס: גב’ אנדראה רפפורט, M.Sc.OT
ימי ב’, בין השעות 18.30-21.00
תאריך פתיחה: 19.2.24
תאריך סיום: 15.7.24

עלות למשתתף: 1,275 ₪. 

השתתפות משרד הבריאות: 7,075 ₪. 

ההרשמה לקורס זה נסגרה

על הקורס:

האמונה ביכולת ההשתנות של כל אדם, בכל גיל ובכל מצב של בריאות או חולי, בתנאי שינתנו לו התנאים המתאימים לכך, עומדת בבסיס התפיסה הקוגניטיבית דינאמית. תפיסה זו מבוססת על תורתו של פרופ’ פוירשטיין ותלמידיו ד”ר נעמי הדס לידור, ד”ר פנינה וייס, ד”ר דורית רדליך, אנדראה רפפורט ואחרים.

מתוך תפיסה זו, נגזרה גישת התווך המתמקדת בתקשורת קוגניטיבית מאפשרת שינוי ולמידה. למידה זו מתרחשת דרך ניתוח, הבנה והבניה מחדש של אירועי חיים בתוך המשפחה, מול שירותים רפואיים, חינוכיים ושיקומיים והקהילה כולה.

קורס קשת (קידום, שיתוף, תקשורת) החל בשנת 2002, כקורס המיועד לבני משפחה של אנשים בעלי מוגבלות פסיכיאטרית. הקורס מלמד את עקרונות התפיסה הקוגניטיבית דינאמית ואת עקרונות גישת התווך, כדרך אלטרנטיבית לתקשורת בתוך המשפחה, עם אנשי המקצוע ובקהילה, במטרה להביא לשיפור התקשורת ואיכות החיים של בני המשפחות הללו. 

למידע נוסף לחצו כאן..

מיקום – חיפה

רכזת הקורס: דנה קושניר, M.S.W

ימי ראשון, בין השעות 9.30-15.00

תאריך פתיחה: 31.3.24

תאריך סיום: 21.7.24

עלות למשתתף: 1,050 ₪

השתתפות משרד הבריאות: 2,390 ₪

ההרשמה לקורס זה נסגרה

על הקורס:

בשנים האחרונות אנו עדות ליותר ויותר פניות של מתמודדים ומתמודדות עם פוסט טראומה על רקע

פגיעה מינית, למסגרות סל שיקום.

לפני כעשור החלו להתפתח מענים ייעודיים לנפגעות ונפגעי טראומה מינית, מתוך ההבנה שאוכלוסייה זו

זקוקה למענה ייחודי.

הקורס מיועד לתת ידע וכלים פרקטים לצוותי השיקום על מנת להעניק ליווי מותאם לאוכלוסייה זו, הנמצאת במסגרות השיקום השונות.

אנשים הסובלים מפוסט טראומה על רקע פגיעה מינית, מתקשים בכל הקשור בבניית קשר ומתן אמון,

דבר אשר מחבל ביכולת שלהם לקדם תהליכי שיקום המושתתים על קשר בינאישי. כמו כן, הסימפטומים

הקשים מהם סובלים אנשים המאובחנים בפוסט טראומה, מקשים באופן משמעותי על אוכלוסייה זו

לתפקד באופן מיטיב בקהילה והם מוצאים את עצמם עוברים ממסגרת למסגרת ועם קושי רב להשתלב.

הקורס יכלול בתוכו ידע תאורטי מעמיק בכל הקשור לאבחנה של פוסט טראומה ופוסט טראומה מורכבת.

בנוסף, יודגמו פרקטיקות שונות אשר יסייעו לאנשי צוות ללוות את המשתקמים והמשתקמות. אנו נדון

בסוגיות מורכבות ובאתגרים הרבים בתהליך השיקום. כל זאת על מנת, לסייע למשתקמים ולמשתקמות

לנוע לעבר עתיד בו הם אינם רק שורדים, אלה חיים ומגשימים את עצמם.

למידע נוסף לחצו כאן..

מיקום: קרית אונו

רכז הקורס: ד"ר אריאל עזרא

ימי חמישי בין השעות 9.30-15.00

תאריך פתיחה: 28.3.24

תאריך סיום: 16.5.24

עלות למשתתף: 335 ₪

השתתפות משרד הבריאות: 720 ₪

להרשמה לקורס בקרית אונו לחצו כאן

 

על הקורס:

אירועי  ה-7 באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל שפרצה בעקבותיהם, הדגישו את הצורך בעבודה על חיזוק החוסן הנפשי. יחסים שיקומיים הינם פלטפורמה מצוינת לחיזוק חוסנם הנפשי של מקבלי השירות, לשם קידום תהליך ההחלמה האישית.

מטרות הקורס: לסייע למשתתפים לשזור מושגים וכלים מתחום החוסן הנפשי בעבודתם השיקומית, ובכך לסייע בהתמודדות עם לחץ וטראומה.

בנוסף, משתתפי הקורס ירכשו כלים העשויים לסייע בהעצמת חוסנם האישי.

על מנת להשיג את מטרות הקורס, נערוך בקורס חיבורים בין מושגים מעולם ההחלמה והשיקום לבין מרכיבים קוגניטיביים, רגשיים וחברתיים הבונים את החוסן הנפשי.

בקורס יושם דגש על שילוב ידע תיאורטי ברוח הפסיכולוגיה החיובית, והתערבויות מבוססות ראיות מגישות גל שלישי CBT, כגון: מיינדפולנס, מודל STOPP ומודל גמישושה, תוך התאמתם לעבודה שיקומית.

הקורס מיועד לעובדים/ות מתחום השיקום המעוניינים להעמיק את הבנתן/ם בתחום החוסן הנפשי.

למידע נוסף לחצו כאן..

← מדיניות ביטולים

← נוהל ערעור על אי קבלה לקורס

← מידעון ביה"ס לשיקום

נגישות בקרייה האקדמית אונו

© כל הזכויות שמורות – הקריה האקדמית אונו

תפריט נגישות

רשות המסים בישראל היא גוף ממשלתי, העוסק בגביית מסים בישראל ששייך למשרד האוצר.

רשות המסים מאחדת את אגפי המס השונים: מס הכנסה, מיסוי מקרקעין, מס ערך מוסף, מס קנייה, מכס ומס בולים.
הרשות מספקת שירותים בנושאי רפורמות, מוסדות ללא כוונת רווח וכן מידע למעסיקים, למייצגים ולציבור.

החטיבה משפטית ברשות המסים מטפלת בנושאים הן במישור האזרחי והן במישור הפלילי.

במישור הפלילי מטפלת בהכנה וניהול של תיקים פליליים הנוגעים לעבירות מס מהותיות במע”מ ומכס, וכן בעבירות בסיסיות במס הכנסה, מע”מ ומכס.