מרכז אונו למשפט חברתי קליני

הקליניקה לייצוג אסירים בהליכים מינהליים

מנהלת הקליניקה

ד"ר אורנה אליגון דר

הקליניקה משותפת של הקריה האקדמית אונו והסניגוריה הציבורית חושפת את הסטודנטים להיבטים מגוונים של ייצוג אסירים מול רשויות המדינה, הן בהליכים משפטיים כמו וועדות שחרורים, עתירות אסירים והליכי חנינה, והן בהתנהלות השוטפת מול הגורמים הרשמיים. בנוסף, מקדמת הקליניקה פרוייקטים כמו ניירות עמדה, משפט משווה או הצעות חקיקה בנושאים רלבנטיים.

הקליניקה חורטת על דגלה ערכים של מחוייבות לזכויות אדם בתחום הפלילי, שיקום אסירים, צדק במשפט הפלילי בפרט וצדק חברתי בכלל.

תלמידות ותלמידי הקליניקה מתעמקים בפסיקה, חקיקה וספרות מקצועית הנוגעים לייצוג אסירים, ובחשיבה על סוגיות רלבנטיות של זכויות אדם. בסמסטר א’ מתקיימים מגישים הכוללים הרצאות פרונטליות, הרצאות אורחים ועבודה מעשית, בסמסטר ב’ הסטודנטיות והסטודנטים מוצמדים ליום עבודה שבועי (6 שעות) במשרד עוה”ד.

הקורס מקנה ידע תיאורטי ומעשי על התחום של ייצוג אסירים,  קשייהם המיוחדים של אסירים וההליכים השונים המתאימים לתיקון עוולות הנגרמות להם.

הלימודים בקליניקה מקנים “ארגז כלים” לייצוג אסירים, מרחיבים את הדמיון המשפטי והמחשבה על כיוונים אפשריים לפיתוח טענות, ומשפרים את היכולת לנסח עתירת אסיר וכתבי טענות רלבנטיים לתחום.

עדכונים וידיעות פרסומים והישגים

הייצוג נעשה במסגרת תיקים המטופלים על ידי עורכי דין המייצגים מטעם הסניגוריה הציבורית.