בית הספר לחשבונאות וניהול כספים לעורכי דין ומשפטנים

תפריט של בית הספר לחשבונאות וניהול כספים לעורכי דין ומשפטנים

בית הספר לחשבונאות וניהול כספים לעורכי דין ומשפטנים

יו"ר בית הספר: פרופ' (רו"ח) ירון זליכה  מנכ"ל בית הספר: רו"ח רוני אלרואי    סגן יו"ר: רו"ח אייל שרבי

למה עורך דין צריך ללמוד חשבונאות?

בשני העשורים האחרונים הלך ועלה מספרם של החוזים והעסקאות המורכבות הכרוכות בגלובליזציה, הנובעים ממיזוגי חברות או אקזיטים, עסקאות מקוונות וכד'. לכל אלו יש השלכות מרחיקות לכת על רווחיות והצלחת הפירמות. על רקע זה נזקקים עורכי דין לידע אקדמי מתקדם גם בתחומי הכספים, החשבונאות, המימון, הביקורת וניהול הסיכונים.

אנו רואים היום את השילוב הטריוויאלי, מה שבעבר לא היה נפוץ, בין לימודי ראיית החשבון ולימודי המשפטים והצורך הגובר בעורכי דין בעלי ידע חשבונאי מתקדם.

יתר על כן, אנו מוצאים כי עורכי הדין היום נוטלים חלק פעיל בניהול עסקים, אם של משרדיהם ואם של חברות בכינוסי נכסים ובפירוקים מפעילים. אלו, משתמשים לא פעם בסיוע של רו"ח לקבלת יעוץ ויתרה מכך הבנת העסקים שלהם.

בית הספר לחשבונאות וניהול כספים בניהולו של החשב הכללי של מדינת ישראל לשעבר, פרופ' ירון זליכה, הוא בית הספר המוביל בישראל להכשרת מנהלי כספים ורואי חשבון. בית הספר מעניק תואר ראשון במנהל עסקים בהתמחות בחשבונאות ובאמצעותו יכול עורך הדין לקבל את ההכשרה הטובה ביותר בישראל כדי להתמודד ולהבין את עולם העסקים, את העסקאות המורכבות ואת ההשקעות שהוא עושה וכן על מנת שידע לנהל טוב יותר את עסקיו, לתת המלצות טובות יותר ללקוחותיו ולהיות חוד החנית בתחומים המסחרי והעסקי.

מה לומדים בבית הספר לחשבונאות וניהול כספים?

במסגרת הלימודים יוכשרו הסטודנטים בניהול מדיניות כלכלית, בחשבונאות ובניהול חשבונות, בבניית תקציב ובניהולו, בתמחיר ובחשבונאות ניהולית, בניהול ובהקצאת אשראי, בביקורת ובקרות, בהערכת שווי חברות ובניתוח דוחות כספיים, במיסוי ובמשפט עסקים. זאת, לצד קורסי הניהול הקלאסיים בשיווק, בכלכלה, במשאבי אנוש, באסטרטגיה עסקית ועוד.

מטרתנו היא להכשיר את עילית עורכי הדין ולהקנות להם רקע תיאורטי וידע בתחום המקצועי והיישומי.

למה כדי לעורך דין ללמוד חשבונאות בקריה האקדמית אונו?

• אין צורך ברקע פיננסי – תוכנית הלימודים מותאמת במיוחד לסטודנטים שאינם בעלי רקע פיננסי ואין צורך בידע מתמטי מתקדם.
  • תכנית לאנשים עובדים – התוכנית מתחשבת ככל הניתן בסטודנטים עובדים ומלווה ע"י סגן היו"ר למתן מענה במקרה הצורך.
  • המשך לימודים בראיית חשבון  – התכנית מאפשרת למעוניינים המסיימים בהצלחה להמשיך לימודיהם למשך שנה נוספת (שנה ד') שתאפשר להם (בכפוף לעמידה בהתמחות ובבחינות מועצת רואי החשבון) לזכות גם ברישיון היוקרתי של רואה חשבון.
  • לימודי ביקורת פנימית  – הקריה האקדמית היא היחידה המאפשרת שילוב ייחודי המתאים גם לעורכי דין, ביקורת פנימית בשיתוף האיגוד הבינ"ל למבקרים פנימיים.
  • שיעור מעבר מבחני מועצת רואי חשבון מהגבוהים בישראל – לאורך העשור האחרון הפכה הקריה האקדמית אונו לאחד מהמוסדות המובילים בישראל בלימודי מנהל עסקים, ניהול כספים וראיית החשבון. במסגרת זו, שיעור הבוגרים העוברים בהצלחה ואף בהצטיינות את מבחני מועצת רואי החשבון, בחשבונאות פיננסית הוא גבוה במיוחד ולבטח מהגבוהים בישראל, ואילו בוגרים רבים השתלבו בתפקידי מפתח בחברות המובילות במשק.
  • המרצים הטובים בארץ* – בבית הספר מלמדים בכירי המרצים בתחום בארץ, ובהם פרופ' (רו"ח) ירון זליכה, פרופ' שמואל האוזר, ד"ר (רו"ח) יוסי צור, רו"ח אלי פאר, רו"ח גידי בר זכאי, מר דוד אבנר, מר חיים פלץ, רו"ח אבישי עובדיה ועוד.

* עפ"י סקר של אחדות הסטודנטים הארצית (2014).

משך תוכנית הלימודים

3 שנים לתואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות בחשבונאות

1 שנת השלמה (שנה ד') לראיית חשבון.

ימי לימוד

מחזור אוקטובר 2017

קמפוס קרית אונו

תוכנית בוקר

בימים א', ג', ה' בשעות 16:00-8:00.

בין שנה ב' ל-ג' יתקיימו הלימודים גם בסמסטר קיץ.

שכר לימוד*

שנה"ל תשע"ז

31,250 ש"ח כפול 3 שנים.

ב-10 תשלומים שווים ללא ריבית וללא הצמדה.

תוכנית הלימודים*

מיסים ב' ותכנוני מס בשוק ההון כללי עשה ואל תעשה4 נז
תכנון עלויות, יעילות והתייעלות ביצור4 נז
יסודות הביקורת ב' והפיקוח על הבנקים3 נז
אסטרטגיות פיננסיות מתקדמות, ניתוח דוחות כספיים, הערכת שווי חברות וניתוח ניירות ערך4 נז
סה"כ78 נז
סה"כ לתואר133נז
  • שנת השלמה (שנה ד')  – סטודנטים המעוניינים להמשיך לשנה ד' במסלול לרישיון רואה חשבון יהיו חייבים בשלושה קורסים נוספים: מסים נדחים בהיקף 3 נז, סוגיות בדוחות כספיים של חברות אם וקונצרנים בהיקף 9 נז ומסים למתקדמים א בהיקף 7 נז (מיסוי נדל"ן, מע"מ וסוגיות נבחרות במיסים).
  • תואר שני במנהל עסקים – סטודנטים המעוניינים בכך יוכלו להוסיף עד שלושה קורסים מהתואר השני במנהל עסקים בהתמחות במימון ושוק ההון לרבות קורסים מתקדמים במימון, בייעוץ פנסיוני ובחדר עסקאות.

* לא כולל עלות שנת השלמה.

* שכר הלימוד מתעדכן מידי שנה.

זה הזמן להרשם לשנת הלימודים הקרובה ולהרוויח שנה.

לייעוץ אישי כל שנדרש הוא להשאיר את פרטיך ואנו נחזור אליך בהקדם.

#wizFloatingChat{ display:block; }