פרופ' אלי כהן

פרופ' אלי כהן

ראש הההתמחות לניהול עסקי פנאי, הפקולטה למנהל עסקים

קורות חיים

  • אודות:
    חבר סגל בפקולטה למנהל עסקים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, חבר מערכת בכתבי עת בינלאומיים, שופט עבודות מדעיות לכתבי עת בינלאומיים כגון  Food Quality and Preference, British Food Journal. חבר סגל במסלול הנלווה במחלקה לשיווק באוניברסיטת דרום אוסטרליה. מרצה בתוכניות לתואר שני בתחום עסקי היין ומשקאות כוהליים בבורדו, צרפת ובהונג קונג. חבר בוועדת ההיגוי של האקדמיה לעסקי יין, המקיימת כנסים מדעיים בתחום. ניהל קורסים בינלאומיים אשר התקיימו בארץ מטעם משרד החוץ, ייעוץ בתעשיית המזון והכימיה בהטמעת מערכות ניהול איכות.

 

  • השכלה: 
    .Ph.D, במדעי המזון, האוניברסיטה העברית בירושלים (1995).
    M.Sc., במדעי המזון, האוניברסיטה העברית בירושלים (1982).
    .B.Sc, בהנדסה כימית, טכנולוגיה של מזון וביוטכנולוגיה, הטכניון (1967).

  • תחומי הוראה
    מדעי המזון, ניהול מזון ומשקאות, ניהול איכות, שיטות מחקר כמותיות.

 

  • תחומי מחקר: 
    שיווק והעדפות צרכנים בתחום המזון ומשקאות, בתרבויות שונות, תיירות יין, מלונאות ותיירות, ניהול בטיחות ואיכות במזון ומשקאות, חיי מדף של מוצרי מזון.

 

  • פרסומים נבחרים:

    1. Lockshin, L., Cohen, E. and Zhou, X. 2011. What influences five-star Beijing restaurants in making wine lists? Journal of Wine Research, 22(3), 227-243.

           
    2.
    Fuchs, C. and Cohen, E. 1995. Analysis of Conformance to Standards in Multivariate Data. in: "Methods to Detect Adulteration of Fruit Beverages," (Nagy, S. and Wade, R.L. Eds.). Chap. 12, pp. 198-211.  AgScience, Inc., Auburndale, FL.
           
    3.  Brown, M.B., Katz, B.P. and Cohen, E. 1988. Statistical Procedures for the Identification of Adulteration in Fruit Juices. in: "Adulteration of Fruit Juice Beverages," (Nagy, S., Attaway, J.A. and Rhodes, M.E. Eds.), Chapter 11,  pp. 215-234,  Marcel-Dekker, New York, NY.  
           
    4. Cohen, E. 1988. Israel: Evaluation of Fruit Juice Authenticity. in:"Adulteration of Fruit Juice Beverages," (Nagy, S., Attaway, J.A. and Rhodes, M.E. Eds.), Chapter 23, pp. 531-542, Marcel-Dekker, New York, NY. 
           
    5. Cohen, E. and Saguy, I. 1988. Spectral Characteristics of Citrus Products. in: "Modern Methods of Plant Analysis, Vol. 8: Analysis of Nonalcoholic Beverages" (Linskens, H.F. and Jackson, J.F. Eds.) pp. 69-79, Springer-Verlag, Berlin, Germany. 

Print Friendly, PDF & Email
[print-me]