פרופ' אבנר בן-זקן

ראש תוכנית מצטיינים

קורות חיים  ויקיפדיה  ACADEMIA

• אודות:

היסטוריון של המדע וחוקר רב-תחומי ורב-תרבותי העוסק באופנים בהם מדע וידע חוצים גבולות תרבותיים. הוא החל את לימודיו באוניברסיטה העברית, וסיים בהצטיינות יתרה את הדוקטורט בהיסטוריה של המדע ב-UCLA. ב-2003 זכה בפרס ריינגולד של האגודה הבינלאומית להיסטוריה של המדע. ב-2004 הוא נבחר לחברת העמיתים של אוניברסיטת הרווארד, שם שימש כעמית עד 2008. פרופ' בן-זקן הוא חוקר ורסטילי המתמקד באופנים בהם המעבר של גבולות תרבותיים יוצר תודעה ארעית ושולית ההכרחית ליצירה של רעיונות חדשים. תוך שימוש בגישה מתודולוגית זו, הוא חקר ופרסם בתחומים מגוונים, מהיסטוריה של המדע בתחילת העת החדשה, דרך פילוסופיה של ההיסטוריה בסוף ימי הביניים ועד למחשבה פוליטית ומשפט במאה ה-20. כיום הוא עומד בראש תוכנית המצטיינים של הקריה האקדמית אונו, ולאחרונה השלים להקים את התוכנית ללימודים רב-תחומיים במדעי הרוח והחברה. בן-זקן פרסם שלושה ספרים ועשרות מאמרים.

• השכלה:

B.A. – M.A. 1991-1996   Hebrew University, Jerusalem – Middle Eastern History & Interdisciplinary program in the Humanities.

PhD 1998-2004   University of California, Los Angeles – History of Science

Fellow 2004-2008   Harvard Society of Fellows

• תחומי הוראה
    ספרי מופת בציביליזציות של העולם , תורת המשפט, משפט ומדע
  • תחומי מחקר:
    הסטוריה של המדע, הסטוריה בין-תרבותית, הסטוריה של קריאה בתחילת העת-החדשה, תאוריות של רשתות-שחקנים, אוטודידקטיות, לימודים ספרדיים, יחסי נצרות-יהדות-אסלאם בים התיכון של סוף ימי הביניים, הסטוריה משפטית ותאוריה פוליטית במדינת ישראל

• פרסומים נבחרים:
  1. Reading Hayy Ibn-Yaqzan: Cross-Cultural History of Autodidacticism (Johns Hopkins University Press: 2011).
  2. Cross-Cultural Scientific Exchanges in the Eastern Mediterranean 1560-1660 (Johns Hopkins University Press: 2010).
  3. קומוניזם כאימפריאליזם תרבותי: הזיקה בין הקומוניזם הארץ-ישראלי לקומוניזם הערבי 1919-1948 (תל-אביב: רסלינג, 2006).
  4. “From Naples to Goa and Back: A Secretive Galilean Messenger and A Radical Neapolitan Hermeneutist” History of Science, xlvii (2009).
  5. “The Revolving Planets and the Revolving Clocks: Circulating Mechanical Objects in the Mediterranean”, History of Science, xlix (2011).