שלוש סיבות טובות ללמוד אצלנו

התארכות תוחלת החיים יחד עם הגידול המתמיד בנכויות ובמחלות הכרוניות הכרוכות בהתבגרות האוכלוסייה, מייצרים בשנים האחרונות אתגרים רבים ומהותיים לגופים העוסקים בניהול ובהערכת הסיכונים לטווח ארוך: מוסדות פיננסיים, הביטוח הלאומי, חברות ביטוח, קרנות הפנסיה, המערך הרפואי הלאומי ועוד.
ההתמחות באקטואריה וניהול סיכונים נבנתה לאחר התייעצות מקצועית באגודת האקטוארים בישראל אשר מהווה גוף מקצועי המאגד אקטוארים מוסמכים וכאלו הנמצאים בתהליכי למידה והכשרה בישראל
בוגרי ההתמחות באקטואריה יקבלו הכנה מקיפה לשלב הראשון מבין שני שלבי ההסמכה הבינ"ל באקטואריה הן ברמה הבינלאומית והן על-פי מגמת אימוץ רגולציה זו בישראל

תוכנית הלימודים

התמחות באקטואריה וניהול סיכונים נבנתה לאחר התייעצות מקצועית באגודת האקטוארים בישראל,  אשר מהווה גוף מקצועי המאגד אקטוארים מוסמכים וכאלו הנמצאים בתהליכי למידה והכשרה בישראל. לאגודה הסכם הכרה הדדי עם אגודת האקטוארים הבריטית The Institute and Faculty of Actuaries

הבחירה בשילוב ההתמחות באקטואריה וניהול סיכונים במסגרת לימודי התואר השני במנהל העסקים, הינה לאור הסינרגיה הגבוהה בין הנושאים הנדרשים בהכשרה זו. חלק ניכר מקורסי הליבה במנהל עסקים: כלכלה, חשבונאות מימון, ניהול פיננסי, סטטיסטיקה, מתמטיקה וניהול סיכונים, הינם חלק נדרש והכרחי בלימודי האקטואריה

. בוגרי ההתמחות באקטואריה יקבלו הכנה מקיפה לשלב הראשון מבין שני שלבי ההסמכה הבינ"ל באקטואריה הן  ברמה הבינלאומית והן על-פי מגמת אימוץ רגולציה זו בישראל. הכשרה זו תאפשר לבוגרי ההתמחות להשתלב בתפקידי מפתח ברמות ניהוליות גבוהות בארגונים הרלוונטיים, וכן יהיו גם בעלי יכולות.

אקדמיות-ניהוליות מהמעלה הראשונה. בהמשך ולאחר עמידה בדרישות הניסיון התעסוקתי הרלוונטי.

קבלת הכרה בינ"ל לדרגות אקטואר שונות

תוכנית הלימודים בנוסף לתואר האקדמי, מכוונת גם לתעודת אקטואר

1. בוגר התוכנית, גם אם עדיין לא סיים את מסלול ההכשרה האקטוארי, יקבל תואר שני במנה"ע עם התמחות באקטואריה וניהול סיכונים ויוכר כאקטואר לומד.
  2. מי שיסיים את מלוא התוכנית ויעמוד בכל דרישות קורסי הליבה (CB, CM, CS) וקורסי ההתמחות הבסיסיים (CP) יוכר כ ASSOCIATE   (AIA)  ויוכל להתמחות באקטואריה, תוכנית שבסיומה  יצטרך להבחן בשתי בחינות מתקדמות, בהתאם לבחירתו מתוך כ 6 תחומים  ויהיה זכאי לתואר בינ"ל  כ FELLOW   ויוכל להתקבל כחבר באגודת האקטוארים הבינל במעמד IFoA
  3. לתואר "אקטואר בכיר" זכאי מי שהשלים בנוסף לבחינות אלו, בחינות מתקדמות נוספות.

על המקצוע:

אקטוארים מועסקים בחברות ביטוח, שם הם אחראיים, בין השאר, לקביעת תעריפי הביטוח ועתודות הביטוח. בקרנות הפנסיה עוסקים אקטוארים בתכנון תנאי הפנסיה, קביעת עלותה ובהכנת המאזנים האקטואריים. בבנקים ובחברות פיננסיות אחרות מועסקים אקטואריים בניתוח וחיזוי מצבים כלכליים.

דוגמאות לתוצרי עבודה אקטוארית

חישובי פרמיות ביטוח:

• חישוב הפרמיה לביטוח אלמנטרי (כללי) – רכב, דירה.
  • חישוב הפרמיה לביטוח חיים ופנסיה.
  • חישוב הפרמיה לביטוח בריאות.

חישובי הטבות:

• חישוב הטבות פנסיוניות עתידיות.
  • חישוב הטבות של מעבידים כלפי עובדים.
  • חישוב קצבה חודשית בפרישה.

חישובי עתודות/הפרשות:

• עתודות כנגד התחייבויות למבוטחים.

חישובי שווי תיקי ביטוח ()Embedded Value:

• שווי כלכלי של תיקי הביטוח לצורך מיזוגים, רכישות או בקרה

ייחוד התוכנית:

זוהי התוכנית היחידה שמוכוונת למקצוע האקטואריה, תוך התמקדות פן היישומי- מקצועי של התחום.  זו תוכנית המכוונת לקבלת תואר אקטואר בינ"ל  המלומדת בעיקר ע"י אנשי מקצוע

מתחרים:   בארץ קיימות שתי תוכניות העוסקות בכלל בתחום.

• תואר שני בסטטיסטיקה , עם התמחות באקטואריה – אוניברסיטת חיפה.  התוכנית היא בסטטיסטיקה, עם מיקוד אקדמי, לא מיקוד תעסוקתי. , נלמדת כמות רבה של חומר סטטיסטי. התואר הוא בסטטיסטיקה, נלמדים לימודי סטטיסטיקה, מעל ומעבר לנדרש לאקטואריה וללימודים המקצועיים. נכון להיום, יש לתוכנית פטור רק מ3 ממבחינות האקטואריה החיצונית
  • תואר שני בניהול סיכונים, בן גוריון: התואר אינו באקטואריה אלא בניהול סיכונים בלבד.  אין מסלול קידום לכיוןן של אקטואר
ראש ההתמחות במימון ושוק ההון B.A
איך זה שצריך פתאום כל כך הרבה אקטוארים? המציאות משתנה, פשוט תסתכלו מסביב – תוחלת החיים עולה, המיסוי משתנה, תדירות השינויים שאנחנו מבצעים בסטטוס המשפחתי וחברתי שלנו ועוד.
ד"ר קאליר עדו

למה זה חשוב?

יחד עם התארכות תוחלת החיים נוצר מחסור הולך וגובר באקטוארים בעלי ידע אקדמי ומעשי מעמיק, הנדרשים לטפל בסוגיות מורכבות של סיכוני אריכות חיים, מחלות סיעודיות, נכות, תאונות דרכים בתנאי אי וודאות. וכן בעיות רכושיות שונות.
הגידול בעושר וברמת החיים של אוכלוסיית ישראל יצרו צורך מהותי במנהלי סיכונים ובאקטוארים נוספים בעלי ידע ייחודי בתחום, הן בסקטור הפרטי והן בסקטור הציבורי.
הגופים הציבוריים זקוקים לשירותיהם של אקטוארים ומנהלי סיכונים על מנת להתוות מדיניות שתשפיע על תהליכים חברתיים וכלכלים משמעותיים. אך מגמה זו תלך ותתרחב לאור, הדרישות הרגולטוריות הגוברות ואימוץ תקני דיווח בינלאומיים מחייבים ע"י רשות שוק ההון.

ימי לימוד ומיקום

קרית אונו
מחזור אוקטובר 2021 מסלול בוקר: ד' בין השעות 10:00-22:15 ו' בצורה מתוקשבת מסלול דו יומי: ד' בין השעות 16:00-22:15 ו' בין השעות 8:00-14:15

מה נדרש כדי להתקבל

קבלה ישירה: תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר ממוצע  80 ומעלה.

קבלה משוקללת:

א. תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר ממוצע בין 70-79 ומעבר ראיון קבלה.

ב. תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר ומעבר ראיון קבלה וניסיון ניהולי/ מקצועי / תעסוקתי רלוונטי.

או

• תואר ראשון מחו"ל – יש לצרף אישור שקילות ממשרד החינוך, הגף להערכת תארים ודיפלומות. טלפון: 02-5601684.

*בקשות של בוגרי מוסדות אקדמיים בחו"ל (כולל שלוחות), ייבחנו בכל מקרה לגופו.

דברים נוספים שכדאי לדעת

משך הלימודים:

1. השלמות כמותיות ללימודי אקטואריה: 1 טרימסטר
  2. לימודי תואר שני במנהל עסקים עם התמחות באקטואריה : 6 טרימסטרים.
  3. השלמות אקטואריה מתקדמות : 1 טרימסטר .

תחילת הלימודים : אוקטובר 2021

למי מיועדת התוכנית :

בוגרים בתחומים הבאים: מדעים מדויקים, הנדסה, מדעי הטבע, כלכלה, ראיית חשבון ומנה"ע כמותי . בעלי יכולת כמותית  אחרים – בהתאם לראיון אישי.