קליניקה לסיוע לפונים בב"ד האזורי לעבודה בי"ם-קמפוס חרדי

עו"ד גלי זינגר,

מנהלת הקליניקה.

מטרת הקליניקה:

מרבית הפונים לבית הדין לעבודה אינם מיוצגים. עבודה התנדבותית הכוללת סיוע ומתן ייעוץ בהגשת תביעות לבית הדין, תוך היכרות מעמיקה ויסודית עם עולם דיני העבודה.

תנאי הקבלה:

•  תלמידי ותלמידות הקמפוס החרדי בירושלים ובאור יהודה.
  •  אשר סיימו בהצלחה את הקורס בדיני עבודה.
  • אשר  יסיימו את לימודיהם לאחר ספטמבר 2012.
  • ראיון אישי עם רכז הקליניקה.
  • תחקיר בטחוני של אבטחת בתי המשפט.

הכשרה:

כחלק מהכשרתם ישתתפו הסטודנטים בימי הכשרה מרוכזים, בימי עיון הכוללים צפייה בדיונים בבית הדין וכן הרצאות מרתקות של שופטים ובכירים בתחום דיני העבודה.

עבודה מעשית:

הסטודנטים יאיישו משרד בתוך ביה"ד האזורי לעבודה בירושלים ויסייעו לפונים במילוי וניסוח כתבי תביעה והגנה לבית הדין לעבודה, בטיפול בסוגיות שונות בדיני עבודה כגון פיצויי פיטורין והלנת שכר וכן בערעורים על המוסד לביטוח לאומי, לשכות התעסוקה וקופות החולים (החלטות בדבר קצבאות שונות, דמי אבטלה וטיפולים רפואיים).

ההתנדבות תתבצע אחת לשבוע, בין השעות 9:00 ל- 13:00, באופן קבוע ביום בו שובצתם מראש, במשך שנה קלנדרית. לבחירתכם, ימי התנדבות שונים – ימים ב', ג', ה' .במהלך תקופת המבחנים תתבצע ההתנדבות אחת לשבועיים, תוך התחשבות בלוח המבחנים של הסטודנט/ית.