הקליניקה לסנגוריה ציבורית – הקמפוס החרדי בירושלים

תפריט של הקליניקה לסנגוריה ציבורית – הקמפוס החרדי בירושלים

הקליניקה לסנגוריה ציבורית – הקמפוס החרדי בירושלים

מנחה הקליניקה- עו"ד ודים שוב, הסניגור הציבורי המחוזי, עו"ד רעות רוזנר

הסנגוריה הציבורית היא יחידה במשרד המשפטים, אשר החלה לפעול בשנת 1996, מכוח חוק הסנגוריה הציבורית .חזון הסנגוריה הציבורית הוא העלאת איכות עשיית הצדק בהליכים פליליים במדינת ישראל זאת, באמצעות מתן ייצוג משפטי מקצועי ואיכותי ללקוחות הסנגוריה הציבורית. הסנגוריה הציבורית דואגת לקידום האינטרסים ושמירת הזכויות של ציבור החשודים, הנאשמים והנידונים כולו.

הסנגוריה הציבורית במחוז ירושלים הוקמה ב-1998 ומעסיקה כ-120 סניגורים שמייצגים מטעמה מהלכים פליליים מגוונים לרבות עבירות המתה, אלימות ,רכוש, סמים, עבירות על רקע אידאולוגי, הליכי הסגרה. במסגרת הקליניקה יכירו התלמידים את עבודתו של הסניגור בהליך הפלילי. הסדנה תכלול שילוב של שיעורים תיאורטיים ועבודה מעשית עם הסניגורים הפליליים המובילים שמייצגים מטעם הסנגוריה הציבורית במחוז ירושלים.

שיעורים עיוניים: בשיעורים עיוניים נדון בפסיקה, חקיקה וספרות הנוגעים לניהול ההליך הפלילי, לזכויותיהם של עצורים ונאשמים, ולחובותיו המקצועיות של הסנגור, במגוון נושאים כגון זכות הייצוג בפלילים והסנגוריה הציבורית, אתיקה מקצועית. בחלק מהשיעורים יתארחו מרצים אורחים ובשיעורים אחרים נדון בסוגיות שיעלו מתוך העבודה המעשית. (24 שעות אקדמיות)

עבודה מעשית: במהלך שנת הלימודים ישובצו התלמידים לעבודה מעשית במסגרת הסנגוריה הציבורית, הסטודנטים יוצמדו לסנגורים ויסייעו להם בעבודתם בייצוג חשודים ונאשמים במגוון תיקים ובכל ערכאות השיפוט. העבודה המעשית כוללת הצטרפות לדיונים בבתי משפט, הכנת תיקים וסידורם, פגישה עם לקוחות, מחקר משפטי, כתיבת חוות דעת וניתוח חומר ראיות, הכנת כתבי טענות, חקירות נגדיות, טיעונים לעונש וכיו"ב.

6 שעות עבודה  מעשית בכל שבוע. (שעות של 60 דקות כ"א, לא שעות אקדמיות)

משך הקליניקה: שמונה חודשים, עד לתחילת סמסטר קיץ, לרבות בתקופת הבחינות.

תנאי הקבלה לקליניקה:

•  ממוצע ציונים של 80 ומעלה.
  • סטודנטים שסיימו בהצלחה לפחות שניים מתוך הקורסים: דיני עונשין, דיני ראיות וסד"פ. וילמדו במהלך שנ"ל הנוכחית את הקורס השלישי.

לראיון יש להצטייד ב:

• תמונת פספורט עדכנית