פרופ' זליכה בכנס 'ממשל תאגידי' על הפירמידות: "מדובר בחבורת שודדים ששדדה אותנו 60 שנה – למה להגן עליהם?"

פרופ' ירון זליכה, דיקן הפקולטה למנהל עסקים בקריה האקדמית אונו  השתתף בכנס בנושא ממשל תאגידי וריכוזיות שהתקיים בקתדרה לממשל תאגידי, בראשות בני לאוטרבך, באוניברסיטת בר אילן. לדבריו: "אנחנו מדינה המדורגת במקום 83 בעולם ברמת התחרותיות. אנחנו במקום הזה מכיוון שהממשלה משרתת את האוליגפולים הקיימים (ענפים במשק עם מיעוט מתחרים – ע"א). הממשלה היא השותף הגדול […]

מיכל צין 6 ביוני 2012

פרופ' ירון זליכה, דיקן הפקולטה למנהל עסקים בקריה האקדמית אונו  השתתף בכנס בנושא ממשל תאגידי וריכוזיות שהתקיים בקתדרה לממשל תאגידי, בראשות בני לאוטרבך, באוניברסיטת בר אילן. לדבריו: "אנחנו מדינה המדורגת במקום 83 בעולם ברמת התחרותיות. אנחנו במקום הזה מכיוון שהממשלה משרתת את האוליגפולים הקיימים (ענפים במשק עם מיעוט מתחרים – ע"א). הממשלה היא השותף הגדול שבחסותו ובפיקוחו צמחו אותם אוליגפולים". משתתף נוסף בכנס  היה פרופ שמואל האוזר, לשעבר דיקן הפקולטה למנע"ס באונו ובהווה יו"ר רשות ני"ע, חבר בוועדת הריכוזיות ומי שעמד בראש הצוות לבחינת הפירמידות,. לדבריו: "ההמלצות נכתבו לאחר בחינה יסודית, מקצועית ומעמיקה של מבנה הבעלות והשליטה בחברות הציבוריות ובחברות האג"ח בשוק ההון הישראלי, בשים לב לפוטנציאל הפגיעה בציבור המשקיעים, ביעילות הקצאת המקורות במשק ובתחרותיות".

• לכתבה המלאה בגלובס לחץ כאן