חדשות

לפני המחאה הבאה, תנו ליוצאי אתיופיה חינוך שווה ערך – ראש תכנית לקידום סטודנטים יוצאי אתיופיה, עו"ד זאב קסו על מערכת החינוך ושילוב יוצאי אתיופיה באקדמיה

15 בדצמבר 2016

נתוני הלמ"ס, ולפיהם אחוז הסטודנטים יוצאי אתיופיה שנדחים על ידי האוניברסיטאות בישראל גבוה ב-10% משאר המועמדים היהודיים שמנסים להתקבל אליהן, מציירים תמונת מצב עגומה למרות מגמת העלייה במספרם במוסדות האקדמיים. כך, ניתן לראות שבשנת הלימודים החולפת רק 0.5% מהסטודנטים יוצאי אתיופיה התקבלו ללימודי רפואה, 0.6% ללימודי מדעים ו-0.9% ללימודי הנדסה.

…הבעיה המרכזית של אי-קבלת סטודנטים יוצאי אתיופיה לאוניברסיטאות מתחילה כבר בגנים ובבתי הספר היסודיים. גם כיום קיימים בישראל בתי ספר מופרדים, שבהם לומדים כמעט רק ילדים יוצאי הקהילה. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שבתי הספר הללו ממוקמים בתוך שכונות שמאכלסות את משפחותיהם ברובן, ויוצרות את "אפקט הגטו". מיותר לציין גם שבבתי הספר הללו ההשקעה נמוכה יותר ואינה תואמת לרמה הארצית. במצב זה, נקודת הפתיחה של ילד יוצא הקהילה בהכרח נמוכה יותר מבני גילו….

%d7%96%d7%90%d7%91-%d7%a7%d7%a1%d7%95

עו"ד זאב קסו, ראש תכנית לקידום סטודנטים יוצאי אתיופיה