חדשות

פרופ' יהודה בר-שלום, ראש בית הספר לחינוך, בYNET על ממצאי הסקר: "הבורות כלפי האחר"

6 באפריל 2016

במסגרת סקר שנערך בקריה האקדמית אונו בנושא "הבורות כלפי האחר", נמצא כי מחצית מהיהודים בישראל לא יודעים מהו צום הרמדאן. כ-45% לא חושבים שערביי ישראל צריכים להיות שווי זכויות ליהודים, וכ-60% לא מעוניינים שבמדינת ישראל יכהן שר ערבי.

הסקר נערך בעקבות פתיחת התוכנית הרב-תרבותית בראשות פרופ' טובה הרטמן, הכוללת סטודנטים ערבים ממזרח ירושלים, חרדים, יוצאי אתיופיה, מתנחלים ועוד. ערך אותו מכון הסקרים SAPIO, במסגרת פאנל אינטרנטי בקרב 500 איש בני 18 ומעלה, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית. הסקר כלל שאלות ידע כללי על התרבות הערבית, וכן שאלות העוסקות בשילובם של ערביי ישראל בחברה הישראלית.

פרופ' יהודה בר שלום, ראש בית הספר לחינוך, שיזם את הסקר, הסביר כי הוא "חושף ממצאים עגומים על יחסי יהודים-ערבים בישראל 2016. לא רק שהבורות שהופגנה בידע על התרבות הערבית היא גדולה, נראה כי גם אין נכונות לקבל ולשלב את האוכלוסייה הערבית באופן מלא". לדבריו, "משרד החינוך צריך לתת את הדעת על ממצאי הסקר, שכן החינוך לסובלנות ולהכרת האחר מתחילה בגיל צעיר".

לראיון המלא צפו בסרטון הבא ב-YNET.