בית המדרש החברתי ע"ש לב-ברלינר

תפריט של בית המדרש החברתי ע"ש לב-ברלינר

בית המדרש החברתי ע"ש לב-ברלינר

בית המדרש החברתי נוסד בקריה האקדמית אונו בערב פסח שנת תשע"ב, הודות לתרומתם האדיבה של ד"ר ברוך ורוחמה ברלינר הי"ו. בראש בית המדרש עומד הרב חגי לונדין, ולומדים במסגרתו סטודנטים וסטודנטיות מכלל הפקולטות בקריה האקדמית אונו.  מפגשי הלימוד הקבועים מונחים על-ידי הרב חגי לונדין ומעת לעת מתקיימות במסגרתו הרצאות אורח של טובי הרבנים כדוגמת הרב דוד סתיו, הרב אלישע וישליצקי ורבנים נוספים. במהלך השנה ישולבו במפגשי הלימוד גם פעילויות עשייה חברתית שמטרתה לחבר את הלימוד לעולם המעשה.

בית המדרש הוקדש לזכרם של:

ר' לב ברוך יהודה הלוי ורעייתו פרלה

ר' ברוך יהודה הלוי עבר לפני מלחמת העולם הראשונה עם אשתו ושמונת ילדיו לוינה, הוא היה יזם ותעשיין ושימש לפני מלחמת העולם השנייה כראש המזרחי בוינה. ר' ברוך יהודה הלוי היה בין יוזמי, מקימי ומממני בית הספר התיכון היהודי בוינה "צבי פרץ חיות" על שם חברו הטוב ששימש כרבה הראשי של וינה. בית הספר קיים ופועל גם כיום. בתחילת שנות ה-20 ר' לב ברוך יהודה אירגן ומימן רכבת שיצאה מפראג ועצרה בתחנות ביניים ובזכותו עלו מאות חלוצים לארץ. רעייתו פרלה לב הייתה בת למשפחת בקנרוט אשר ברשותה היו שדות נפט בגליציה המזרחית. פרלה עמדה לצידו ועודדה אותו בכל היוזמות הפילנטרופיות אשר יזם. היא זכתה לעלות ארצה וברבות הימים נקברה בנחלת יצחק.

הר' ברלינר יצחק צבי ורעייתו מושא

ר' יצחק צבי הלוי ברלינר היה דמות  שהטביעה את חותמה בקהילת צ'נסטוחוב, שבפולין. הוא היה בעל בית חרושת וחנות למתכת. ר' יצחק צבי הלוי ברלינר איבד את רעייתו מושא אשר נפטרה בדמי ימיה. כאשר אחותו ובעלה הלכו לעולמם, הם השאירו אחריהם שישה ילדים קטנים מגיל שנה ועד גיל 17. הרבי ברלינר יצחק צבי נשא לאישה את אחייניתו הגדולה, אימץ וגידל את כל אחיה וילדיו סה"כ 10 ילדים.

בליל הסדר האחרון, לפני שהגרמנים החלו במשלוחים לטרבלינקה, נתבקש הסב לארח ילד של שכנים שאביו רצה שבנו יחווה פעם בחייו ליל סדר יהודי מה הוא. לימים ילד זה, ניצול שואה, עלה ארצה, ושימש כראש מכון אבשלום בארץ. הסב עצמו ורוב משפחתו נספו בשואה.