קליניקת עמדת הסיוע והמידע של מרכז נגה

עמדת הסיוע והמידע של מרכז נגה למען נפגעי עבירה בבית המשפט המחוזי מרכז (פתח תקווה)

פרוייקט עמדת הסיוע לנפגעי עבירה בבית המשפט המחוזי מרכז הוא פיילוט חדשני וייחודי, בשיתוף פעולה בין מרכז נגה לבין הנהלת בתי המשפט ובחסות הקרן למפעלים מיוחדים של הביטוח הלאומי.  זו הזדמנות ייחודית לסטודנטים לקחת חלק בפיילוט משפטי-חברתי.

מטרת פרוייקט עמדת הסיוע

הפרויקט החלוצי של עמדת הסיוע והמידע בבית המשפט בפתח תקווה יספק לנפגע העבירה נגישות ליחידה משפטית מקצועית שעניינה במתן סיוע משפטי ראשוני הנוגע לזכויות העומדות לקורבן העבירה, משמעותן ומהותן; יידוע והסברה באשר להליך המשפטי הצפוי להתקיים וקישור בינו לבין הרשויות הרלוונטיות לשם מיצוי זכויותיו, לרבות רשויות התביעה והרווחה. הסיוע הראשוני נועד להקל על נפגעי העבירה, שמרביתם אינם מיוצגים ואינם מודעים לזכויותיהם על-פי דין, את ההתמודדות עם ההליך המשפטי.

במסגרת פרויקט זה ישתתפו הסטודנטים בקליניקה שתקנה להם ידע תיאורטי בכל הקשור לזכויות נפגעי העבירה ובמקביל ייקחו חלק בפעילות מעשית  בפרויקט עמדת הסיוע לנפגעי העבירה.

הנושאים שיילמדו בקליניקה:

הסטודנטים יעברו הכשרה תיאורטית, במהלכה ייפגשו עם אנשי מקצוע מומחים בתחום נפגעי העבירה כגון עובדים סוציאליים, חוקרי ילדים, אנשי שב"ס, פסיכולוגים קליניים וכן עם נפגעי עבירה עצמם שיתארו ולו במקצת על העובר עליהם בהתמודדות עם הפגיעה בהם בשילוב חוסר המודעות שלהם לגבי זכויותיהם מול המערכת המשפטית.

הנושאים בהם יפעלו בעמדת הסיוע:

צוות הקליניקה יעניק בעמדת הסיוע מענה ומידע לקורבנות עבירה בכל שלבי ההליך הפלילי, מתחילתו ועד סופו וכן בהליכים נלווים, ביניהם: הגשת התלונה במשטרה; סגירת תיק התלונה; הגשת ערר; הגשת כתב האישום; שלב ההוכחות; מתן העדות; הסדר הטיעון; גזר הדין; הערעור; גביית הפיצויים וצווי ההגנה השונים.  כמו כן יעניקו הסטודנטים המאיישים את העמדה סיוע במילוי טפסים רלוונטיים דוגמת בקשה לצו הגנה, הפנייה לגופים שיש בהם כדי לסייע לנפגעים דוגמת רשויות הרווחה, ארגוני סיוע וכיו"ב.

תנאי קבלה:

סטודנטים בעלי מודעות חברתית, בעלי עניין מיוחד בתחום הפלילי או הנזיקי, בעלי יכולת לימוד מהירה, יכולת בין-אישית גבוהה, יכולת ביטוי ורצון להיחשף לעולם המשפט. ראיון אישי הוא תנאי הכרחי לקבלה. כמו כן נדרש העדר רישום פלילי.

הציון הסופי בפרויקט עמדות הסיוע המשפטי יהיה מורכב מ:

•  נוכחות במפגשים העיוניים והמעשיים.
  •  התרומה המהותית של התלמיד/ה לטיפול בתיקים המעשיים.
  •  הגשת עבודה בכתב דרך אתר הקורס, המלבנת סוגייה, אשר התלמיד/ה יתמודדו עימה  במהלך העבודה בהתאם לתנאים' שייקבעו על ידי המנחים  בקליניקה.

פרויקט עמדת הסיוע המשפטי יתקיים לאורך שני סמסטרים של פעילות מעשית מתוכם סמיסטר אחד במסגרת השיעורים התיאורטיים.השתתפות בפרויקט עמדת הסיוע יכול לזכות את הסטודנטים ב-עד 8 נקודות זכות: פטור מ-4 נקודות זכות בגין קורסים חוץ פקולטטיים + פטור מ-4 נקודות בגין מחויבות קהילתית.

לפרטים נוספים שלחו מייל: lior.noga@ono.ac.il

או בטלפון: 03-9299533