קליניקה למען ייצוג נפגעי עבירות חמורות

בהנהלת ד"ר דנה פוגץ' ועו"ד דיקלה טוטיאן

הקליניקה המשפטית במרכז נגה למען נפגעי עבירה היא מרכז ראשון ויחיד מסוגו בארץ, אשר הוקם בשיתוף הפקולטה למשפטים של הקריה האקדמית אונו ופועל בסיועה. הקליניקה מעניקה ייעוץ וייצוג משפטי לנפגעי עבירה ופועלת לשם קידום זכויותיהם של נפגעי העבירה בכל התחומים החל ביוזמה וקידום חקיקה דרך הכשרת אנשי מקצוע, וכלה בייצוג פרטני של נפגעים.

המרכז פעיל ביותר וייצג נפגעים בפרשות המשפטיות הידועות ביותר שהסעירו את המדינה בשנים האחרונות כגון: הרצח של  אריק קרפ בטיילת, הרצח של מרגיטה לאוטין על חוף הים, פרשת אפרתי  ועוד. בראש המרכז עומדות המייסדות ד"ר דנה פוגץ, מומחית למשפט פלילי ועו"ד דקלה טוטיאן, המתמחה בייצוג נפגעי עבירה בהליכים אזרחיים.

נושאים שילמדו בקורס:

במסגרת פעילותו הענפה של המרכז, מתנהלת מזה כשש שנים קליניקת זכויות נפגעי עבירה, במהלכה עוברים הסטודנטים הכשרת עומק תיאורטית במסגרת קורס זכויות נפגעי עבירה והכשרה מעשית באמצעות עבודה משותפת עם עוה"ד במרכז בתיקים שונים. במסגרת ההכשרה הסטודנטים מתנסים בהכנת כתבי דין, הכנת חוות דעת משפטיות ולומדים על עבודת עורך הדין,  אליו הם מתלווים במהלך עבודתו. בנוסף הסטודנטים נפגשים עם אנשי מקצוע מומחים בתחום נפגעי עבירה כגון עובדים סוציאליים, חוקרי ילדים, שוטרים, פסיכולוגים קליניים וכן עם נפגעי העבירה עצמם.

תנאי קבלה:

סטודנטים בעלי מודעות חברתית הרואים את עתידם בתחום הפלילי או הנזיקי, בעלי יכולת לימוד מהירה, יכולת ביטוי ורצון להיחשף לעולם המשפט. ראיון אישי הוא תנאי הכרחי לקבלה.

הציון הסופי בקליניקה יהיה מורכב מ:

• נוכחות במפגשים העיוניים והמעשיים.
  • התרומה המהותית של התלמיד/ה לטיפול בתיקים המעשיים.
  • הגשת עבודה בכתב דרך אתר הקורס, המלבנת סוגייה, אשר התלמיד/ה יתמודדו עימה במהלך העבודה המעשית. היקף העבודה לא יפחת מארבעה עמודים בהכל בהתאם לתנאים' שייקבעו על ידי המנחים בקליניקה.

הקליניקה תהיה פתוחה במשך שני סמסטרים.
השתתפות בקליניקה יכולה לזכות את הסטודנטים ב-עד 8 נקודות זכות: פטור מ-4 נקודות זכות בגין קורסים חוץ פקולטטיים+ פטור מ-4 נקודות בגין מחויבות קהילתית.

לפרטים נוספים שלחו מייל: lior.noga@ono.ac.il