העמוד נטען, אנא המתן...

loading icon

ד"ר מרים דישון ברקוביץ לגליליאו על מחקר הבוחן השפעות חיוביות של אלכוהול במסגרת שתייה חברתית

במאמר שכתבה לכתב העת 'גליליאו' סוקרת ד"ר מרים דישון ברקוביץ מחקר שהתפרסם בכתב-העת Psychological Science, ובחן כיצד שתייה מתונה של משקאות אלכוהוליים בקבוצה מסייעת ביצירת קשרים חברתיים, מעלה חיוכים ומפחיתה רגשות שליליים. לפי מחקר זה, שתייה מתונה מאוד יכולה להפחית רגשות שליליים, ליצור קשרים חברתיים או לשמרם. שתייה מעֵבר למתונה הוכחה כבר במחקרים קודמים כמסוכנת […]

PrintFriendly and PDF
מיכל צין 3 באפריל 2013

במאמר שכתבה לכתב העת 'גליליאו' סוקרת ד"ר מרים דישון ברקוביץ מחקר שהתפרסם בכתב-העת Psychological Science, ובחן כיצד שתייה מתונה של משקאות אלכוהוליים בקבוצה מסייעת ביצירת קשרים חברתיים, מעלה חיוכים ומפחיתה רגשות שליליים. לפי מחקר זה, שתייה מתונה מאוד יכולה להפחית רגשות שליליים, ליצור קשרים חברתיים או לשמרם. שתייה מעֵבר למתונה הוכחה כבר במחקרים קודמים כמסוכנת ויוצרת אגרסיות המתפתחות לאלימות מילולית ופיזית. לכן, שתייה מעבר למתונה מסוכנת לפרט השותה ולציבור.

PrintFriendly and PDF
[print-me]
KCS